Jännitystä ilmassa!

keskiviikko 18. toukokuuta 2011
En enään pysty olemaan hiljaa! Olen koko kevään puhunu, että me lähetään reissuun! Viime vuonna oltiin Rodoksella viikko heinäkuussa. Viikko on liian lyhyt aika sellaisille, jotka eivät osaa olla paikallaan. Samassa hotellissa oleminenki on ankeaa. Päätettiin jo sillon, että ennen Rikun inttiin lähtöä käydään jossain todella kaukana ja ilman määränpäätä. 

Aussit, Bali ja kaikki mietittiin, ku ei tuo Eurooppa oikein kiinnosta ja Japanin kriisin takia jätettiin sekin ajatus pois. Thaimaahan oltiin menossa moneen kertaan, mutta unelmaloma lopulta kaatui kalliisiin matkoihin ja aikakin ois loppunu siellä kesken. Sitten Riku heitti: "Miten ois.." ja siitä se ajatus sitten lähti :)

Haloo Helsinki! - Maailman toisella puolen.

Viisumin piti anoa maahan erikseen. Huomasin myös turvonneeni ihan kivasti 4:n vuoden aina.. Kuvat: Google, alin kuva oma!
Kolmen viikon päästä ollaan Helsingissä jännittämässä tulevaa matkaa kohti Pekingiä! Pakataan mukaan vain tyhjät rinkat, eletään kolme viikkoa ilman tietokonetta, nettiä, kännykkää, järkkäriä ja määränpäätä. Hotelleja ei varata ku muutama yö.. Luvassa ihanaa ruokaa, rentoutumista, kauniita maisemia, ehkä ruskettumista ja ihan liikaa halpaa shoppailua! Pakko käydä katsomassa mm. Kiinan muurit ja kielletty kaupunki! Kelpaa mulle.

Täältä tullaan maailma! Rakastan matkailua ja varmasti saatte kuulla reissusta vielä paljon lisää sen jälkeen! Onko kellään kokemuksia Kiinasta jaettavaksi? :)

9 kommenttia:

 1. Kiinaan.. Vähänkö mahtavaa!
  Ja ei oo kokemuksia jaettavana mutta sen tiiän että oon kateellinen... Mun serkku asuu Kiinassa, Chengdussa. :)

  VastaaPoista
 2. Pakko kyl sanoo, et itse ostin ainakin järkkärin juuri tommosia asioita varten, et sinuna raahaisin sen kameran vaan mukaan :) Voi saada aika huikeita otoksia.

  VastaaPoista
 3. Maiski: Ihan mahtavaa tosiaaki! :)

  Mirette: Ku käytiin Rodoksella, ei jakettu kantaa yli 2kg kameraa mukana joka paikassa ja Tokiossa sama homma. Ja me tosiaan lähdetään reppureissaan, eikä hotellit/reput ole niin turvattuja tollaselle yli 2000e kameralle! Toki vakuutus korvais katoamiset jne, mutta meille lähtee mukaan sellanen pokkari, joka ei paina paljoa, mutta saa ihan hyviä kuvia (Canon g12) :) Ajattelen oikeastaan nyt, että ei se kuvaaminen ole tärkeintä, vaan se reissaaminen :) Katotaan vaan niin kyllä meikältä tuhansia kuvia tulee sieltä siitä huolimatta :DD

  VastaaPoista
 4. Oon käyny Pekingissä ja nimenomaan just muuri ja kielletty kaupunki on tosi upeita. Jos yhtään pelkäät korkeita paikkoja ni kannattaa valita joku muu tapa mennä sinne muurille ku se gondolihissi, mä en pelkeää korkeita paikkoja, mut siinä hississä pelotti silti :D Mut silloin oli aika tuulista mikä ehkä lisäs sitä jännitystä.. :D

  VastaaPoista
 5. Annika: Kiitos vinkistä, pelkään korkeita paikkoja ja varsinki gondooli hissejä :DD

  VastaaPoista
 6. Hei Laura!
  Mulla tuli yhtäkkiä mieleen, että saatte lainaan multa tuommosta yhtä matkaopasta jos haluutte. Se oli ihan näppärä, nimetään Peking ja Shanghai. Ei tartte turhaa ostaa ommaa. Ilimotelkaa jos halluutte niin tuon vaikka sinne Rikun valmistujaisiin :)

  Elli

  VastaaPoista
 7. :DD tohon nimmeen tuli tervola jostaki. hahaha. huomasin just ennnen ku painoin lähetä. hienoo. no eipä jää paikkakunta epäselväksi :D

  VastaaPoista
 8. elli, TERVOLA: Joo ei jääny epäselväksi! :D Meillä on joku Peking opas ja saadaan Lilliltä myös, mutta ois kiva kyllä lukea se läpi! Met ollaan tulevaki viikonloppu siellä niin ihan milloin vaan voit tuua. Jänskättää jo nyt koko matka :D

  VastaaPoista
 9. Lillillä oli ainaki silloin se Lonely planet ko mie olin siellä kyläilemässä, se on kyllä kaikenkattava, mutta toi peking-shanghai on siitä kiva ko se on suomeksi. mutta miepä soittelen vaikka rikule ko tuun tuolta työmatkalta! :)

  VastaaPoista