Kiina: 2000 vuotta sitä rakennettiin..

perjantai 29. heinäkuuta 2011
Arvaako joku, mistä olis kyse? Mun piti tehdä tästä aiheesta juttu vasta myöhemmin, koska tehtiin tää reissu muutama päivä ennen kotiin lähtöä. Päivä oli pitkä ja ällistyttävän uskomaton. Sain myös kivat rusketus rajat tuolla, eli Kiinan muurista on siis kyse :)

Herätys oli puoli 6 ja kuudelta lähdettiin bussille. Hauskinta oli se, että aamupalaksi oli mäkkärin pekoni-muna burgeri :D Tämä Jinshanling kohta muurista ei ole se läheisin Pekingistä, vaan haluttiin mennä jonnekki, missä ei ole turisteja niin paljon. Linja-autolla matkaan meni n. 3 tuntia per suunta. Se meni kivasti nukkuen, eli ei tuntunu ollenkaan pahalta. Matka makso 25e + 5e lippu ja tähän kaikkeen sisälty kuljetus ja kävelyn jälkeen buffetti ruokailu. Omatoimisesti oltais päästy varmaan halvemmalla, mutta voin kyllä suositella näitä valmiita matkoja. Säästää hermoja kummasti :) Varattiin matka hostellista, vaikka kaduilla näitä myytiin pilvin pimein!

Matkalla näki erillaisempaa maisemaa ja kunnon maaseutua. 


Mua ei ainakaan haitannu, että siinä oli opas, joka kerto vähän historiaa ja mitä kannattee tehdä ja mitä ei. Paikalliset yrittää mm. kusettaa turisteja auttamalla jne. Meille semmonen lähti heti seuraamaan gondolin jälkeen ja muutama muukin yritti matkan ainaka myydä mm. kallista vettä. Niistä pääsi aika hyvin eroon olemalla töykeä ja puhumalla siansaksaa (eli suomea). Ilkeältä tuntu, mutta opas sano, että moni on päässyt rahoistaan..

Ja kyllä, me valittiin se kirottu gondoli! Mua pelotti ihan sairaan paljon + siellä tuuli! Sen kyytiin piti hypätä vauhdista ja sitten ku se oli ilmassa, niin tuntu ettei se liiku mihinkään. Koko matka tuon kyydissä kesti 20 minuuttia! Ainoa plussa tuossa oli, että se oli nopein tapa päästä ylös ja siellä oli ihanan viileä! No olihan nuo maisematki huikeita, mutta alas oli tosi pitkä pudotus ja mulla on korkeampaikankammo..


Ylhäällä maisemat oli hukeat! Muuri oli alussa kunnostettua, mutta lopusta se alko olemaan alkuperäistä.  Pysähdyttiin paljon ihailemaan maisemaa ja loppuajasta kyllä otti vähän kunnonki päälle.

Kuvia katsellessa ei tosiaankaan välity se oikea fiilis. Sen kauneus ja kauheus pitää kokea!


Käveltiin muurilla varmaan joku 7 kilometriä. Varustus kannattee miettiä, koska huipulla tuuli ja muuten oli +40asteen suora auringon paiste. Moni kulki ihan shortsit, toppi ja balleriinat yhdistelmällä, mutta Rikulla oli ainaki ihan kunnon vaelluskengät jalassa. Itse päädyin koko reissun parhaisiin kenkiin, eli mun ainoisiin ruskeisiin Nellyn kenkiin. Olin tallustellu niillä kolme viikkoa, eli ne oli muotoutunu hyvin mun jalkaan, eikä sattunu moinen kävely missään. 

Pitkähihasta ei ihan tarvittu, mutta pitemmät housut oli hyvät, koska siellä kolhi jalkoja jatkuvasti seiniin. Mutta ehkä oisin voinu tosiaan käyttää sitä aurinkorasvaa ja välttyä TÄLTÄ kohtalolta. Inhoan tota paitaa nykysin ja heitinki sen roskiin.. :D

Ja muistakaa ottaa VETTÄ. Meillä oli sitä 6 pulloa, eikä meinannu ees riittää :D (Tyhjillä pulloilla oli hyvä lahjoa paikalliset seuraajat pois kimpusta!)


Välillä sai vähän pelätä, että mihin sitä astuu ja mistä ottaa kiinni.. Aikaa tuolla oli kävellä muistaakseni kolme tuntia. Alkussa se tuntu mahdottoman pitkältä ajalta, mutta nopeasti se hurahti ja kauemminki tuolla olis voinu olla!

Siellä oli niitä paikallisia myös alhaalla, heittivät hedelmiä ja pyysi rahaa. Me kyllä otettiin hedelmä ja heitettiin niille 1yani. :D Son 10 senttiä.. Ei me kyllä uskallettu maistaa tuota.


Näistä kuvista ei ees usko, kuin jyrkkä tuolla oli välillä. Ja pahin oli vielä edessä. Aikaisemmin mainittu kauheus oli siis nämä jyrkät, 70 asteen kulmassa nousevat portaat!


Voisin kuvailla tätä paikkaa, ettei sovi korkeanpaikankammoisille. Sama tunne ku olis kontannu Levin world cup rinteen ylös takaperin. Portaat oli kapeat ja askelmat vaihteli 5cm-45cm välillä! Ei siis kannate olla kovin isojalkainen! Alas tuleminen oli mulle paljon vaikeampaa ku ylös meneminen. Mutta me päästiin ehjänä pois ja oon niin ylpeä itestä! :) Jos aikaa olis ollu enemmän niin oltais menty vielä kauemmas.

Pääsin muuten tuollaki kuvattavaksi, mutta kostoksi kuvasin niitä poikiaki sitten :D


Aikaa tuolla oli kävellä muistaakseni kolme tuntia. Alkussa se tuntu mahdottoman pitkältä ajalta, mutta nopeasti se hurahti ja kauemminki tuolla olis voinu olla! Vähän jäi harmittamaan, ettei kiivetty kahta tornia vielä kauemmas, mutta ensi kerralla sitten ;)

Meillä oli tosiaan buffetti ja voi että oli hyvää! Mun mielestä tuo oli paras kiinalainen ruoka koko reissulla, ne nuudelit ja se munakokkeli! Nam! Pitihän sitä pitkän kävelyn päätteeksi ottaa kalja. :)


Hiuksetkin alko olemaan aikas haaleat, kuukausi edellisestä värjäyksestä ja edelleen olivat punaiset! Aika hyvin pysy siis :) Mulla on kuvassa uudet aurinkolasit 7e ja D&G:n kello 8e. Tarkkasilmäinen voi nähdä myös ihanat geelikynnet, sellaset kyllä kärsii tuolla kiipeillessä ihan kiitettävästi..

Jos olette matkustamassa Pekingiin niin ehdottomasti kannattaa käydä muurilla ja tämä paikka oli oikein mahtava :)


Joo ei se autotiekään lähempänä muuria ollu niin tasainen :)

Nyt kyllä hävettää ku en osannu karsia kuvia vähemmäksi. Tässä vaivaiset 50 kuvaa.. Ehkä tajuatte, miksi oli vaikea karsia, maisemat oli niin huikeat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti