Kiina: Eläintarha

tiistai 19. heinäkuuta 2011
Toinen päivä Pekingissä alkoi hyvillä yö unilla ja sitten alettiin miettiin, mitä tehdään. Nähtävyyksiä ei jaksettu lähteä kattoon, koska sää oli pilvinen. Löysin sitten kartalta eläintarhan! Sinne siis.

Matkalla kuulu ukkosen jyrinä ja alko satamaan ihan kaatamalla. Sitä kesti 2min ja taas paisto aurinko. Maailman lyhin myrsky :D Tai sitten siinä huomaa, kuin iso paikka Peking on, ku toisella puolella kaupunkia ukkostaa ja toisaalla paistaa aurinko tyhjällä taivaalla.

Myöskin muistutan, että kannattee ladata kameran akku, jos haluaa kuvata jotain.. Nimimerkillä akku tyhjänä puolessa välissä reissua.. Mutta eiköhän näillä kuvilla pärjätä :)


Mäkkäri. Niitä oli joka kulmalla, eikä siltä voitu välttyä :D Mutta asiaa. Liput eläintarhaan makso muistaakseni 6e. Erikseen piti ostaa akvaarioon lippu ja bandojen tykö. Kaikkihan me otettiin, harvemmin ku eläintarhaan pääsee. 

Aivan ihana puisto, en osaa ees kuvata, kuin ISO tuo paikka oli! Onneksi siellä kulki nuita busseja :D Käveltiin varmaan joku 5km.. Tarkkaan katsomalla näette seinässä kartan..


En osaa sanoa, oliko nuilla bandoilla hyvät vai huonot oltavat. Muutama ainaki nautti, mutta viimeinen banda (ei kuvissa) oli niin surkean näköinen, että meinasin alkaa itkemään. Sen silmät rähmi, eikä se tehny muuta ku makas paikallaan yrittäen syyä. :( Vanhalta se näytti, että vanhuutta se varmaan sitten oli. Mutta voi että nukkuvaa bandaa ois niin haluttanu halata!

Tuon jälkeen hypättiinki bussin kyytiin, 1e maksettiin siitä, että päästiin toiselle puolelle puistoa. Matkalla näky karhuja, hirviä, susia, apinoita.. Ihan ku ei oltais ikinä nähty muutamaa ensimmäistä :D


Akvaario oli huikean iso, mutta kyllä Särkänniemen delfiinien esitys oli parempi. Merikarhuja, haita ja kaikkea erikoista siellä oli. Mutta valkoset valaat oli kyllä aivan ihania! Siinä seiso 4 vartiaa vahtimassa, ettei kukaan käytä kamerassa salamaa. NELJÄ? :D Eikö yks olis riittäny?

Myöskin kalastajat altaassa oli hauskaa katottavaa. 


Ainakin yksi asia oli suhteutettu oikein, nimittäin näiden kotkien koti. Se häkki oli isompi ku kerrostalo! Pieni stdioni kuvastaa sitä paremmin. Parasta oli, ku yks kotka seiso lasisessa seinässä kiinni, eli kameran ja kotkan välissä on vain lasi. Tuima poika tuo kotka :D

Voin sanoa, että kaikki eläimet, mitä elämänsä aikana haluaa nähdä niin on nähty. Tuolla oli ihan kaikki mahdolliset eläimet, pingviini tarhaan ei päästy, mutta kaikki muu!


Pakko sanoa virtahevoista sen verran, että kuvat ei näytä sen todellista kokoa. Paremmin sanottuna pakettiauto, jolla on pää ja jalat kuvastaa sen kokoa parhaiten!

Mutta hei, suosittelen tuota eläintarhaa, jos olette Pekingiin menossa. Varatkaa mukaan paljon vettä ja kokonainen päivä! Siellä kyllä kuluu aika nopeasti pitkien välimatkojen takia. Todellakin mun elämäni parhaimpia päiviä :)

Kannattee varata myös vessapaperia ja ehkä liina, koska nuissa eläinten kopperoissa, varsinki norsujen tykönä haisi todella pahalle! Pyh!


P.S: Tässä taas todistusta siitä, miksi jostain kumman syystä mua ahdistaa olla Kiinassa. Tästä lisää myöhemmin :D

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! MIEKI HALUAN MATKALLE:)

  -saara

  VastaaPoista
 2. Saara: Eihän sole kuule ku kerätä rahaa ja lähteä :) Matkustaminen on parasta,mitä tiiän :)

  VastaaPoista
 3. Hihi rentoja nuo pandat, makaa miten sattuu nuitten kivien päälä :D

  VastaaPoista
 4. Tiia: Joo sellasia ne vähän on. Ja Ruokaa söivät ku viimeistä päivää, hotkimalla :D

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia, mutta voi luoja meikä repes tolle B andalle :---D Ihana.

  VastaaPoista
 6. mulla rupes naurattaa nuo kuvat pandoista :D (liian vähäset yöunet) ku tuo yks pallero makaa kiven päällä ahteri suoraan yleisöön päin :D

  VastaaPoista
 7. Mun sydän varmaan vaa särkyis jos menisin tollaseen eläintarhaan. :( Alko jo itkettää kun puhuit tosta pandasta. Tekeehän moni eläintarha ihan hyvääkin, esim pelastaa jotain sukupuuttoon kuolevia elukoita yms mutta kyllä mä silti jotenkin säälin että ne ei ole vapaana luonnossa :(

  Mihinkään delfinaarioon yms en edes suostuisi mennä.. The Cove riitti perustamaan sen mielipiteen :D

  VastaaPoista
 8. Jenu: Siinä se nukku ku kaikki katto sen pyllyä :))

  sinna-riikka: Soli kyllä söpö :)

  Mirette: Niinpä. Ja kuten sanoin nuitten elefanttien hajusta.. Hyi! Olis ihana käydä jossain afrikan eläinsuojelualueella, ku saavat vapaasti elää luonnossa, mutta silti niitä hoidettais :)

  Kyllä siellä delfinaariossa välillä mietti, että millanen elämä niillä siellä on. :/

  VastaaPoista