Kiina: Ensimmäiset tunnelmat Pekingissä

perjantai 15. heinäkuuta 2011
Palataan Kiinaan taas hetkeksi. Mua alko melkein itkettään, ku muokkasin kuvia. Tuli ikävä pikkusiskoa ja kaikkea muutakin!

Lento saapu Pekingin kentälle joskus 9:n aikoihin aamusta. Suomessa kello oli siis neljä ja voi että mua väsytti. Samalla mun vatsatauti vaan paheni tunti tunnilta, eikä se helpottanu tuota kulttuuri shokkia ollenkaan. Mulla suorastaan v*tutti ja halusin kotia. Hyvä alotus lomalle :D

Mentiin taksille ja tyhmänä kysyttin paljonko maksaa hostellille. Oltiin tulostettu selkeä kartta Amsterdamissa ja kuski sano 150 yania. Eli 15e 40 kilometrin matkasta? Kelpaa! Lopulta tajuttiin, että mittarilla olis tullu havemmaksi ja mies kusetti tyhmiä turisteja. Virheistä oppii ja ei tehty samaa toisten :D Älkää kysykö kiinassa, paljonko maksaa, muuten ne perii käsittämättömiä määriä ylimmääräistä itselle. Mutta voin lohduttaa itseä sen verran, että kun oltiin lähdössä, sama matka makso 13e.. :D Eli pieni raha meille, mutta suuri raha niille tuo 2e.

Perille päästiin, vaikka ei tajuttu kuskin kiinan selityksistä mitään. Puhelunki se joutu soittamaan ja siinä vaiheessa meinasin menettää toivon meän hostellin löytymisestä. Perillä se vaan huito, että kävelkää tuonne. Hostelli oli kävelytien toisessa päässä ja voi että kuin monesti sen jälkeen yritettiinkään selittää eri kuskeille, mihin niiden pitää jättää meät. Eivät nimittäin kauhean hyvin ymmärrä tuota englantia. :D 

Meän hostelli oli 365 INN ja osoite: No. 55 Da Zha Lan West Street, Xuan Wu.. Yritäppä muistaa tuo :D Hostellista kuvia ja juttua myöhemmin :)


Käytiin suorittamassa kävely hostellin ympäristössä. Yritettiin myös syödä ruokaa.. Aika shokki yrittää alkaa tilaamaan ruokaa ilman kuvia. Lopulta sain mustekalan konkeroita ilman riisiä ja Riku jotain tosi tulista possua. :D arvatkaa vaan, alkoko ärsyttään reissu nälkäisenä vielä enemmän!

Hostelli sijaitsi siis Rauhan aukion läheisyydessä Hutong- alueella, joka on perinteisemmän kiinan näköistä täynnä pieniä kujia ja kojuja. Suurin miinusa oli, että haju on käsittämätön. Viemäri haisi joka paikassa, missä ei oltu peitetty luukkuja matolla tai pahvilla. Hyh, onneksi siihen tottu, mutta ensimmäisinä päivinä mua ällötti se ihan tosissaan. Myöskin ilma oli tosi raskas sinä päivänä, mutta se kuulemma johtu siitä, ettei ollu satanu moneen päivään. Kaikki saaste kertyy kaupungin ylle semmoseksi sumuksi, joka tekee ilmasta hiostavan. Pienten päiväunien jälkeen tuli jo pimeä ja alkoi sataa vettä. Ihanan raikasta vettä!


Tässä istutaan hostellin baarissa, Helen'sissä. Mun pikkusisko työskenteli täällä ja oikeastaan joka ikinen ilta Pekingissä oltiin täällä. Maailman paras tunnelma, mukavia ihmisiä ja hyvää kaljaa. Tsingtao kalja oli paljon parempaa ku suomen litkut, mutta mulle maistu paremmin ihan perus fanta. Pikkusiskoki muisti aina, että juon sitä ja sain sellasen pöytään, ennenku oltiin tilattu ees mitään :) Ja jos fanta oli loppunu, se haki viereisestä kaupasta mulle ilmasena lisää :) Tsingtao makso 1,5e baarissa ja fanta 20centtiä kaupassa.


Käveltiin myös sateen jälkeen lisää kujia. Yleisiä vessoja oli joka paikassa, mutta inhoan niitä ylikaiken. Kiinassa ei nimittäin laiteta paperia pönttöön vaan avonaiseen roskikseen. Kuvitelkaa illalla sitä hajua. Kiinassa ei myöskään ole paperia vessassa ja naisten pitää käydä reikä pissalla, eli siellä on reikä lattiassa! Ei tunnu festareiden huussit tai kyykkypissa metsässä enään kauhean pahalta tuohon verrattuna!

Yöt ei tuntunu kovin pimeiltä ku joka paikassa oli valot. Varsinki iltaisin teiden alikuluille kertyi soittajia ja myyjiä, tämä kyseinen mies laulo englanniksi ja tosi hyvin kaiken lisäksi! Myyjät vaan aina karkas sieltä, ku joku huusi poliisi :D Soli hauskaa. Ja varmaan huomasitte tuon mummon tuolla soittajan takana kaivamassa roskia. Ne keräs samalla tapaa pulloja ku suomessa, että saa pantin niistä. 5centtiä..


Viiminen kuva on meän hostellin kävelykadun päästä. Iltasin oli ihan erillaista liikkua ku päivisin. Joskus 2:n jälkeen porukka katos ihan kokonaan. Öisin huomas myös sen, ettei siivoojat ollu enään töissä ku kadut täytty roskista. Kiinalaiset on aika sottasia ihmisiä :( Siellä saa heittää roskat mihin vaan ja sylkeminen on yleinen tapa. Suomessa ku sylkäset niin hyvä ettei jokainen mummo ole haukkumassa vieressä..

Siinä jotain pientä ja sekavaa, seuraavaksi matkaamme eläintarhaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti