Kiina: Helsinki ja lentomatkat

maanantai 4. heinäkuuta 2011
Nyt alan purkamaan kiinan reissua ihan pienissä osissa pitkin kesää ja varmaan syksyäki. En ensinäkään jaksa kirjoittaa mega pitkiä kirjotelmia ajan puutteen takia ja toinen syy on se, että mökillä on säälittävän hias netti.. :D Ja haluan kirjoittaa muistaki asioita tänne blogiin, kun pelkästään kiinasta niin pysyy teillä mielenkiinto yllä :) Kaikki kiinaan liittyvät tekstit löytyy kohdasta KIINA.

Meillä lähti lento Kemi-Tornio lentokentältä maanantaina 6.6. kohti Helsinkiä. Aamu oli tosi kiireinen, koska meän piti hoitaa tuhat asiaa ennen päivän lentoa. Tai me oltiin niin laiskoja, ettei oltu aikasemmin saatu hoidettua niitä kiireiden takia. Loppujen lopuksi oltiin kentällä paria tuntia aikasemmin odottamassa lähtöä. Lentopelkosena ihmisenä pelkäsin ihan mielettömän paljon pientä potkurikonetta, mutta onneksi lento meni ihan ok..


Helsingissä oltiin yhteensä kolme yötä. Rikun serkuilla grillattiin ja syötiin kesän ensimmäiset mansikat. Tädin tykönä valmisteltiin matkaa ja käytiin elokuvissa. Käytiin katsomassa myös vähän vaatekauppojen tarjontaa silmällä pitäen mahdolliseen reissun jälkeiseen shoppailuun. Emmin tykönä viimisenä yönä vähän juhlistettiin YO-lakkia ja valvottiin koko yö, että tulee nukuttua lennolla paremmin :) Emmillä oli kyllä maailman parasta kakkua!


Solis sitten taksilla kohti lentokenttää aamulla kello kuusi! Meillä meinas tulla ensimmäiset ongelmat heti lippujen saannissa, ku kone ei meinannu laittaa meän laukkuja suoraan Pekingiin. Ensimmäinen lento oli siis Amsterdamiin, 2 ½ tunnin lento.


Kone oli keskikokoinen ja lento suju pikkusen paremmin ku edellinen. Tosin mulla iski kauhea pääkipu, joka ei meinannu helpottaa yhtään. Penkit oli kaiken lisäksi aika kovat ja leivät oli pahoja. Onneksi sain nukuttua ees vähän.

Amsterdamissa meillä oli 4½ tunnin odottaminen. Päivitinki teille sieltä ekat kuulumiset ja syötiin tosi hyviä leipiä. Sillon ajattelin, että syön viimeisen kerran leipää ja salaattia sillä reissulla, mutta jaa-a :D Naurettiin kentällä sille, että nuudeli ruoka makso 15e/kuppi.. Lentokentällä on kallista :(

En olis muuten sensuroinu itteä, mutta ihan oikeasti mun silmänaluset oli tummemmat ku tuo tausta.. Ois vissiin kannattanu nukkua enemmän.. :D


Viimeinen lento oli onneksi suht lepposa. 10h sujahti hurauksessa elokuvien, nukkumisen ja musiikin parissa. Ruoka ja juoma tarjoilu oli tosi hyvää lentokoneen ruuaksi. Lentokonekki oli jättisuuri ja ei tarvinu kärsiä ilmakuopista reissussa. Nyt uskon sen, että mitä isompi kone niin sen parempi matkustaa ja niin se on! 

Mulla iski vaan kauhea vatutus siinä vaiheessa, ku oltiin lennetty pari tuntia. Oli jotenki turhauttavaa ajatella, että puolet vuorokaudesta oltiin jo matkustettu ja oltiin taas aloituspisteessä suomen päällä. Suomesta Pekingiin menee siis n.8 tuntia. Jotenki päätettiin ens reissulla maksaa vähän enemmän siitä, että päästään suoralla lennolla ilman vaihtoja perille. Se säästää hermoja.

Naurua aiheutti lentokoneen siivessä lukenut "NO STEP" -teksti... :'D

Tämä saa kelvata ekaksi osaksi :) 

2 kommenttia:

 1. Tulisi paljon mielenkiintosempia postauksia, jos karsisit tuota turhaa asiaa näistä. Harvemmin kiinnostaa lentomatkat lähes omana kirjotuksenaan...

  VastaaPoista
 2. Kata: Mulla kiinnostaa! Matkustus intoilijana haluan kuulla muiden matkoista matkat, lennot, ajat jne. Eri lentokentistä on kiva kuulla kokemuksia. Varsinki, ku matkustetaan eurooppaa kauemmas. Tässäkin postauksessa on tiivistettynä neljä päivää.

  Ja ottaen huomioon sen, että blogi on mun päiväkirja, jonne merkitsen mulle tärkeitä juttuja ja halusin ikuistaa itselle tälläisen tapahtuman ku lentomatkat.

  "harvemmin kiinnostaa lentomatkat lähes omana kirjoituksen.." Ottaen huomioon sellainenki seikka, että monestikko kohteeseen lennetään niin yks postaus sinne tänne tuskin häiritsee ketään niin hirvittävän paljon :DD

  Mutta kiitos kommentista.

  VastaaPoista