Kiina: Uusia tuttavuuksia ja shoppailua

tiistai 26. heinäkuuta 2011
Kiinasta on vielä niin paljon kerrottavaa, että jatketaanpas tällä aiheella nyt tähän väliin :)

Met oltiin katottu netistä aika paljon tietoa etukäteen Pekingistä ja yks must pakko nähdä oli The Place shoppailu paikka. Sinne ei ollu pitkä matka taksilla, mutta kuski oli vähän hukassa, että minne halutaan. Lopulta löydettiin paikka ja voi että! Ei siinä muuten mitään erikoista, mutta siellä on ulkona semmonen 200m kokoinen näyttö katossa! Satuttiin vielä meneen hyvään aikaan, koska siellä oli jonku juoman esittely ja show- tilanne meneillään, eli porukkaa oli! Kiinassa on kyllä musiikit kohdillaan, Pendulum soi täysillä ja koko paikka kaiku subbarin tahtiin!


Siellä oli sitten ihan tavallisia liikkeitä monessa kerroksessa. Eli kallis paikka kiinan hintatasossa, eikä ekoina päivinä shoppailtu ollenkaan. Mulla on kyseisestä paikasta vielä videoita ja muuta sälää puhelimessa, mutta mökin netti on niin hias, että net tulee tänne myöhemmin :) 

Koska tämä oli eläintarhapäivän iltana, piti se tietenki hostellin baariin mennä istumaan. Tavattiin aivan ihania ihmisiä illan aikana. Ensimmäinen ja ihanin tyyppi on amerikkalainen Wei, joka oli muuttanu kiinasta pois kahdeksan vuotiaana. Mahtava tyyppi, Riku ja Wei jutteli monen monta iltaa ja muutenki kiinaa osaava opas oli ihan mahtava apu liikkuessa paikasta paikkaan! Keksittiin aina kaikkea typerää ja kalja virtas pojilla :)

Sanottakoon vielä, että tuo iso törppö kaljaa makso 4 euroa ;)


Kyseisenä iltana pikkutunneilla tutustuttiin kahteen Tanskalaiseen tyttöön, Sofiaan ja Grettyyn. Mulla oli vielä semmonen pieni ujous päällä, enkä oikein saanut juteltua tyttöjen kanssa toivotulla tavalla. Harmittaa kauheasti ku ei tullu edes kuvaa otettua, olivat niin mukavia tyyppejä! :)

Myös naurattaa "Toilet man", joka istu kyseisten tyttöjen kanssa. Mogolialainen mies sai nimen siitä, että se raivos baarissa briteille, koska se oli kuulemma hölissy vessassa liikaa.. :D Ei siinä, mutta joka toinen lause oli: "Mutta minä olin vessassa!!" Mies osottautu muutenki ihan ihmeelliseksi, koska se luki mun kädestä tulevaisuuden ja en kuulemma ole ihminen.. Oon enkeli taivaasta, joka on vaan lumonnu Rikut omaan valtaansa ja Monalisan kauneudella hallitsen muita ihmisiä.. " You are not human.." se jankkas vielä seuraavanaki päivänä.. Eikä se uskaltanu koskea muhun sen jälkeen. :'D

Onneksi 36 asteen helteessä ei tarvi ajatella pukeutumista.. Mutta en yhtään ihmettele, että porukka tuijotti niin ahkerasti.. Ja kävelin nuilla kengillä muuten KOKO reissun!

Koko reissun parhaat shoppailumahdollisuudet oli täällä! Sanlitun oli hyvä feikkimarketti, 5 kerrosta täynnä tavaraa! Kyseinen paikka on siis kuvista alimpana, vieressä olikin taas tavallinen ns."kalliimpi" shoppailumahdollisuus Zarassa, Vero Modassa, Henkkamaukalla, Pumassa jne. Me käytiin täällä ainaki 20 kertaa ja iltasin Sanlitun bar streetille ihmiset tuli baareileen.


Sanlitun, Foot market ja Silk market on feikkimarketteja ja jos olette Pekingiin menossa niin varmasti nuissa kolmessa on tarpeeksi feikkiä ostettavaksi :)

Jossain välissä reissua mainitsin täälläkin, että Rikulla on suuri tarve kuvata autoja. No eihän matkakuvista ole ku joka kolmas autosta ja voi että oli rasittava katsoa kuvia läpi :D


mm. tälläsiä autoja sieltä löyty!! Mersumies..

Tehtiin me muutakin ku kierreltiin kattelemassa ostosksia ja seuraavan paikan nimeä en edes muista. Paikka oli ihan meän hostellin läheisyydessä ja shoppailtavaa oli semmoset 5 kerrosta. Unelma. Tästä tulossa lisää asiaa videoiden kera, koettiin nimittäin aika nätti ukonmyrsky juuri kyseisenä iltana. Ja jos joku ei tiedä, pelkään ukkosta kuollakseni.


Tässä taas muutama päivä eteenpäin, vielä 17 päivää jäljellä ;) No voin lohduttaa, että loppuajasta ei otettu edes kauheasti kuvia ja alan laittaan näitä tälläin kasaan omissa kategorioissa, eli en tee joka ikisestä päivästä omaa juttua. :) Kohta matkustetaanki jo Shanghaihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti