Kiina: Hostellit ja junamatkat

perjantai 19. elokuuta 2011
Nyt palaillaan taas hetkeksi Kiinaan. :)

Oltiin Pekingissä semmosessa hostellissa ku 365 INN ja siellä oli niin hyvä hinta-laatu suhde, ettei haluttu vaihtaa sitä toiseen hostelliin. Hinta privatti huoneessa oli muistaakseni n.12e/yö ja ihan viimeinen yö ennen kotiin lähtöä niin n.13e/yö. 

Privatin hyvät puolet on se, ettei huoneessa käy muita ja tavarat pysyy tallessa. Me ei päästetty siivoojia siivoaan, jos ei oltu ite paikalla. Olivat niin kilttejä, että tuskin olisivat varastaneet, mutta kuiteski. Pieniä vikoja oli odotettavissa näin haivoissa huoneissa, siellä haisi viemäri ja ovi piti kamalaa ääntä! Mutta ei haitannu lomailua kuiteskaan! Nukuttiin samassa sängyssä, mutta isolla sängyllä huone olisi ollut kalliimpi. Ja niin, ilmastointi on mahtava asia hostelli huoneessa!

365 INN Hostel, No. 55 Da Zha Lan West Street, Xuan Wu District, Beijing, China.

Viimeisenä iltana oli kauheat pakkaukset, mulla kaikki levällään ja Riku nukkumassa päikkäreitä. Kello on jotain 4 yöllä.
No osas meillä olla sotkuista muulloinki!
Oltiin myös dormissa, eli samassa huoneessa nukkui myös muita ihmisiä. Hintaa tälläiselle tuli n.5e/yö. Aina ennakkoluuloisena pelätään tavaroiden katoamista, mutta meille sattu mukavat tyypit, eikä tarvinu pelätä. Siellä oli lukolliset kaapit, eli tavarat oli kuiteski aina turvassa.


Dormin plussana tietty se hinta ja kansainvälisyys, eli tutustuttiin moneen ihmiseen siellä! Siisti, mukava, mutta sängyt oli kivikovat! Privatin sänkyjä tuli nopeasti ikävä ja domissa ei ole omaa vessaa. Suihku oli alakerran yleisissä tiloissa, mutta ei sekään tuottanu vaikeuksia. Ehkä se "oma rauha" on vähäisempää, mutta viihdyttiin mukavasti 5 yötä nuissa kuitenki!

Ravistolasta ja henkilökunnasta tuun puhumaan vielä paljon lisää, ei vois olla parempaa paikkaa!

Juna ja juna-asemat oli kyllä ihan luksusta! Mutta miksi junalla? Juna lähti siis illalla 10:n aikoihin, eli säästettiin tavallaan hostelli yö, ku matkustettiin junalla. Lento olisi maksanut 120e. Lippu oli helppo saada junaan, koska hostellin respa kirjoitti Kiinaksi, mitä halutaan, mentiin asemalle, jonotettiin hehtaarin mittainen jono ja saatiin liput samaksi illaksi! Juna Peking-Shanghai makso yläpetiin 65e ja alapetiin 72e. Matkaa on muistaakseni n.1300km (oikaskaa jos oon pahasti väärässä!) ja aikaa meni 10h. Kemistä menee junalla Helsinkiin saman verran aikaa, eli onneksi Kiinassa ei ole VR:ää :'D Pysähdyksiä matkalla tasan nolla, eli sillä voi olla myös suuri vaikutus.. 


Varatkaa matkalle omaa ruokaa, ravintolavaunun tarjonta on surkea. Muuten juna oli tosi siisti, ilmastointi ja illalla katsottiin elokuvia omasta tv:stä ennen nukkumista. Samassa hytissä oli pariskunta, jotka puhuivat englantia! Tosi mahtava juttu! Ainoa miinus oli se, että jetlagi herätti mut joskus 2:n aikoihin yöllä ja siinä tuskissaan yritin saada unta muutaman tunnin..

Tullessa (eli takaisin Pekingiin Shanghaista) oli huonompi juna ja se pysähty neljä kertaa lyhyen ajan sisällä lähdöstä. Siellä oli sininen sisustus ja se oli paljon ahtaampi ku tullessa. Siihen junaan en halua enään mennä, varsinki jos matkustavat kaverit on hikisiä ja limaisia kiinalais miehiä..

Hostelli Shanghaissa oli kaukana ja maksettiin taxista muistaakseni 40e. Huhhuh, mikä hinta, mutta matkaaki oli tosi paljon! Tämä hostelli oli tosi hotellimainen ja siksi ei niin kiva ku 365Inn. Ihmiset oli paljon tiiviimmin vain omassa porukassa ja oltiin Rikun kanssa paljon kahdetaan. Mutta huone oli kyllä tosi kiva, mutta kallis. 16e/yö ja Shanghai oli mun mielestä muutenki kalliimpi verraten Pekingiin.

City Central International Hostel, No.300 Wuning Road, Putuo District, Shanghai, ChinaRavintola oli viihtysä paikka, netti 10cent per 15min ja paikka lyhyen matkan päässä metrosta! Taksi oli Shanghaissa kalliimpi ja siksi suosittiin metroa siellä. Meille kuulu aamupala myös ilmaiseksi, mutta se oli niin surkea, että jätettiin se aina väliin.


Mutta siinä oli hostellit ja junamatkat, tästä EI pitänyt tulla näin pitkä juttu..

P.S alla Shanghain juna-asemalta kuva. Kiinassa ihan sama minne menit, aina oli turvatarkastus! Baarit, metrot, juna-asemat, kaikki julkiset paikat oli turvattu tälläin. Ja paljon ihmisiä myös.. Sais ottaa Suomi mallia!

2 kommenttia:

  1. Ihanan valkonen juna-asema! Vähän eri ku suomessa :D t.tiina ku en jaksanu kirjautua sisään!

    VastaaPoista
  2. Tiina: Niinpä, ihanan puhtaita oli, paitsi vessat... :'D

    VastaaPoista