Kiina: Shanghai ja Oriental pearl tower

torstai 8. syyskuuta 2011
Oho, ollaan päästy Kiinan matkassa puoleen väliin!! No ei nyt sentään. Mutta matkustetaanpas junan jälkeiseen aikaan Shanghaihin :)


Tietenki se piti heti lähteä maisemia katsomaan. Ekana päivävä ei satanu vettä ja se oli oikeastaan selkein päivä koko Shanghain aikana. Mentiin metrolla Pudongin alueelle ja siellä sattu olemaan muutama muuki ihminen katsomassa "Idän helmen -tornia". Olihan tuo maisema mahtava, mitä nyt ois vähän selkeämpi sää saanu olla.

Tietenki tähän maisemaan liittyy ehkä yks maailman parhaista muistoista. Jos olet sinisilmäinen, vaaleaihoinen ja punatukkainen yhtäaikaa, älkää istahtako istumaan tälle alueelle. Näkymä edessä saattaa olla aika muistettava:


Voitte kuvitella tilanteen puolen minuutin jälkeen.. Tyypit änkes viereen, halaili ja huh, että soli ahdistavaa! Eli kannattee varautua siihen, että pääsee kiinalaisten koti albumeita koristamaan :D

Mentiin tuonne joen toiselle puolelle sellasesta tunnelista, mutta se oli videon arvoinen kokemus, enkä saanu sitä nyt ladattua! Eli siitä sitten myöhemmin :) Itse Oriental pearl towerissaki oli pakko kävästä. Se oli kyllä sellanen kokemus, että kannattee kokea!


Ja siellä sattu olemaan muutama muukin kiinalainen turisti paikalla. Jonotettiin hissiin yli puolituntia nälkäisenä, mutta se oli sen arvoista. Ajateltiin vain käydä ylhäällä, mutta meillä hurahti tuolla ainaki neljä tuntia. Myöhemmin meille sanottiin, että olis kannattenu käydä syömässäkin täällä, mutta ei me sitten koskaan käyty ja sekös harmittaa :(

Maisemat oli kyllä upeat, vaikka pilvistä oliki!


Kerrosta alempana oli tasanne, joka oli vain lasia. HYI! Ja minähän en siihen astunu! Tästä olis videokin, mutta seki tulee myöhemmin! 350metrin korkeudessa seisoa lasin päällä.. HYI!


Mulla harmittaa se, ettei koskaan käyty viereisessä akvaario paikassa. (Viimeinen kuva yllä) Ei ehditty tai se oli menny jo kiinni. Kuulema aasian suurin akvaario ja pohjassa kävelyn mahdollisuus. Nyt on hyvä syy palata Shanghaihin!

Mutta torni ei ollu pelkästään tätä maisemien katsomista, vaan siellä sisällä oli kokonainen huvipuisto! Oikea lasten unelma täynnä laitteita ja se oli oikeastaan sellainen kunnon ihmemaailma! Me nyt ei niissä missään käyty, mutta lapsille tosi hyvä paikka kuluttaa energiaa :)


Päivä jatkui shoppailun merkeissä, mutta siitä olenkin jo kirjoittanut. Öisin tuo torni oli oikea taideteos, valojen ja väriensä kanssa. Tähän on nyt hyvä lopettaa :) Nyt lähden nukkumaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti