Valintatalo

sunnuntai 18. syyskuuta 2011
Valintatalo on oikeasti nimensä veroinen. Siellä saa paljon valittaa ja valinnan varaa löytyy. Nyt asia ei oikeastaan liity siihen, mitä sisältä löytyy vaan ulkoa. 

Tänään kauppaan mennessä oli mies koiran tykönä. Koira oli arviolta vajaan vuoden ikäinen Novascotiannoutaja. No ei siinä mitään, mutta jos toisella on KOFFin pullo kädessä niin sallisitteko omalle koiralle tuntemattoman silittämistä? Mulla alko kiehua ja kävin huutamassa sille miehelle, että jos se ei ole sen koira niin alkaa verämään. "Muttaku se halus huomiota ja se on jätetty tähän yksin. Mie vaan ajattelin tulla piristään sitä." AHA, no entä sitte vaikka se haukkuis, toisten koiraan ei kosketa. Sainki siinä pari valittua sanaa sanoa, ennenku se lähti siitä käveleen. Kaupassa sitten etsin käsiin koiran omistajan ja se oli ihan kauhuissaan asiasta.

No tietty se ihmetteli, miten olin hoksannu moisen ja estäny jopa koiran katoamisen kaupan pihalta? No kokemusta löytyy. Pari viikkoa sitten samaisen kaupan pihalla, samaisessa puussa oli pieni, alle vuoden ikäinen Cavalieri kiinni. Odottamassa tietysti sitä, että emäntä tulee kaupasta. Tutun kuuloinen koira ja voi kyllä, Danahan se siellä!


Kauppaan mennessä olin häätänyt Danan tyköä miehen, joka juopuneena alkoi jutella kivalle koiralle. Miehen lähdettyä meninkin tavallista pidemmälle ostoksille. Kassalla saan kuulla kivan huudon, ku joku nainen kysyy, kenen koira on pihalla? Kaikki tavarat avaimia myöten jää kassalle ku naisen kanssa lähdetään kahden juopuneen miehen perään juoksemaan. Ne oli kotiuttanu puuhun hylätyn koiran, jonka joku oli hylänny sinne. Voihan v*ttu. Mainittakoon vielä, että kyseessä on erit miehet kun aiemmin häädetty!

Siinä sai käyttää aika rankkoja kirosanoja ja uhkailla poliiseilla, ennenku hihna saatiin oikean omistajan käteen. Väkivalloin ite jouduin sen juopon kädestä ottamaan ja meinasin turpaanki saada. Tai no sen miehen olotilasta päätellen se ei olis kipeää käyny ja pieni tönäsy ois kaatanu koko ukon kumoon tarvittessa. Mutta koska koira oli hylätty kaupan eteen, niillä olis ollu oikeus ottaa se mukaan ja antaa Danalle parempi koti? Nyt voisin taas päästää muutaman kirosanan, niin paljon mua ärsytti koko tilanne.

Taas sitä sai ihmetellä, miten nainen osas tulla etsimään omistajan ja miten hän jaksoi juosta mun kanssa ottamaan juopoilta koiran pois? Hänelle oli käynyt juuri samaisen kaupan pihalla samoin, mutta koirat oli päästetty irti hihnoista - kumpaakaan koiraa ei koskaan löytynyt. Mitä jos nainen ei olis tullu kauppaan hakemaan mua? Minuutin päästä koko touhu olisi ollut myöhäistä, enkä olis nähnyt Danaa luultavasti enään koskaan.


Tänään sain kaiken kukkuraksi eräältä pojalta kommentin, ettei pyörää kannate lukita ku ei kukaan sitä kuitenkaan varasta. Voitte arvata sitä kiukkua, minkä poika sai osakseen :D

Ihmiset, älkää jättäkö koiria kaupan eteen yksin, niille voi sattua mitä vaan. Kun asiaan vielä liitetään "hyväntahtoinen" juoppo, niin se on menoa. Kiitos tälle naiselle, joka auttoi koiraa ja omistajaa hädässä. Kiitos myös kassaneidille, joka oli kiltisti pakannut mun tavarat kasseihin tämän tapahtuman aikana ja jaksoi piristää edes muuten niin ärsyttävää tilannetta :)

6 kommenttia:

 1. Äärr, kuinka ärsyttävää! >:( Mihin helv tämä maailma on oikiasti menossa...

  VastaaPoista
 2. Siis oikeestikko tällästä tapahtuu!? Aivan pöyristyttävää. Tulee kyllä paha mieli, jos meinaa koiruuden kanssa käyä vaan pikaseen kaupassa ja joku random puli tulee ja "vapauttaa" koiran sillä välin!!! Vihani puliukkoihin senkun kasvaa 8E
  Onneks oma koiruutes säästy ja siulla oli auttajia, onneksi sellaisia ihmisiä löytyy vielä.

  Ja siun valokuvat kyllä miellyttää miun silmää. Oon seurannu pitkään tätä ja sitä oikein valokuvablogia ja nyt vasta uskalsin kommentoida 8) Oon saanu monta ideaaki tästä blogista, lähinnä kuvausideoita, joten kiitti!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kovasti tästä kommentista! Piristi päivää :)

  Joo olen kuullut näitä koira juttuja paljonki ja en olis ikinä uskonut sitä tapahtuvan itelle. Mutta niin se vaan menee :/

  Kiitos kun miellytän kuvilla edes jotain tällä blogilla. Se innostaa jatkamaan ja kehittään blogia :)

  VastaaPoista
 4. Aivan järkyttävää! Eikös Torniossa muuten ollut vasta koiravarkauksia? Vai muistanko paikan väärin.. Lehissä luki, että oli rotukoiria varastettu tyyliin ihmisten käsistä.

  Vihaksi pistää!

  Pidähän huolta omasta kullannupustasi :)

  VastaaPoista
 5. Tiitiäinen: Joo vissiin jossain sielläpäin oli koira varastettu keskellä päivää talon pihalta. Vihaksi pistää ja todellakin pidän koirastani huomen :)

  VastaaPoista