Water for Elephants - arvostelu!

lauantai 10. syyskuuta 2011
Nappasin tälläisen tekstin netistä: 
"I am legend elokuvan ohjaajan Francis Lawrencen lämminhenkinen elokuva kertoo Jacobista (Robert Pattinson), 23-vuotiaasta eläinlääketieteen opiskelijasta, jonka vanhemmat kuolevat auto-onnettomuudessa.

1930-luvun Amerikassa on suuri lama ja Jacobin täytyy alkaa tienata elantonsa. Hän päätyy sattumalta junaan, joka kuuluu sirkusseurueelle. Tästä alkaa Jacobin uusi elämä johon kuuluu uusia ystäviä, loistetta, mutta myös tuskaa, rakkautta sekä suurta intohimoa.

Sirkus on lumoava, mutta sisäisen hierarkiansa vuoksi myös armoton paikka. Tilannetta ei helpota, että Jacob rakastuu tähtiesiintyjään Marleenaan (
Reese Witherspoon), mutta joutuu pitämään tunteensa kurissa. Marlenan aviomies August (Christoph Waltz) on äkkipikainen eläintenkesyttäjä. Yhdessä he yrittävät löytää yhteisen sävelen sirkuksen uuden tulokkaan, Rosie-norsun kanssa sekä toistensa kanssa."

Elokuva on kyllä ehdottomasti katsomisen arvoinen. Paras katsomani elokuva pitkiin aikoihin. Elokuva vei mukanaan sirkuksen maailmaan, eikä tuntunut ollenkaan liian pitkältä. Tämän voisi katsoa monta kertaa putkeen siihen kyllästymättä.

En ole mikään suuri Robertin fani, mutta yllättävän hyvin mies sopi tähän elokuvaan. (Paremmin ku twilightiin tai potteriin..) Reese taas oli suurin yllättäjä, koska en ole nähnyt hänen näyttelevän missään "vakavassa" elokuvassa. Blondin koston olin katsonu juuri aikaisemmalla viikolla ja odottelin huonoa näyttelemistä. Mutta ei, en olis voinu kuvitella ketään muuta tuohon rooliin. Nappisuoritus kaikille näyttelijöille.

Ihana tunnelma koko elokuvassa ja ihaitavaa riittää. Itkuki meinas päästä surullisimmissa kohdissa. En ala nyt sen kummemmin arvostelemaan, mutta ei ehkä kannate katsoa poikaystävän kanssa! Jossei poika sitten ole oikein tunteellinen, mutta ite sain parhaiten kaiken irti elokuvaa yksin katsoessa. Tai oikeastaan siskon kanssa katsottiin, mutta tyttöporukalle elokuva on hyvää nyyhkyttämistä ja ikävän purkamista :)

Arvosana: ★★★★★

2 kommenttia:

  1. Kantsii kattoo I walk the line, siinä Reese on vakava ;)

    Mutta mun mielestä toi oli hyvä leffa, mutta itku meinas tulla ku se äijä hakkas sitä norsua.. ja se mikä tossa ei toiminut, oli pattisonin ja reesen kemia :/ Se vaan ei tuntunut mun mielestä "todelta".

    VastaaPoista
  2. Mirette: Joo tuo kemia ei toiminu niin hyvin, mutta mun mielestä se sopi leffan tunnelmaan :D

    VastaaPoista