Hachiko: A Dog's Story

torstai 20. lokakuuta 2011
Katoin viime viikolla niin surullisen elokuvan, että pakko kertoa muille tietämättömille. Kaiken kaikkiaan loistavan koskettava pätkä kaikille eläinten ystäville. Varoituksen sana on paikallaan: kovemmankin jäpikän silmät saattavat vesittyä, olkaa varuillanne.

Juonellisestihan elokuvassa ei ollut mitään mielenkiintoista ja kaikki oli ennalta arvattavissa. Mutta silti, hyvin tehty elokuva ja tosiaanki tunteisiin vetoava. Elokuvan musiikista sen verran, että elokuva on varustettu toinen toistaan hienoimmilla sävellyksillä, jotka luovat tunnelmaa koko vaivaisen puolentoistatunnin mitan ajan. Elokuvan tapahtumat ja musiikki yhdessä nostavat loppupuolella sellaisen tunnekuohun pintaan, ettei sen aikana voi välttyä itkulta. Richard Gere on elokuvan pääosassa ja tämä on ehdottomasti hänen yksi parhaista rooleistaan. Hänen roolisuorituksensa eläinrakkaana professorina on maanläheinen ja sympaattinen.

"Hachiko-elokuva on paitsi itkettävä myös hyvin kaunis. Kyseessä on uudelleenfilmatisointi Seijirô Kôyaman ohjaamasta vuoden 1987 japanilaisesta alkuteoksesta Hachi-ko, joka perustuu tositarinaan. Hachi-koira syntyi Akitan maakunnassa vuonna 1923 puhtaana Akita-rodun edustajana ja päätyi tokiolaisen yliopistoprofessorin perheeseen. 

Uskollisella koiraystävällä oli tapana odottaa päivittäin Tokion Shibuyan asemalla isäntäänsä tämän saapuessa junalla töistä. Eräänä päivänä isäntä menehtyi töissä, eikä koskaan enää palannut kotiin. Hachi jatkoi silti hänen odottamistaan asemalla – vuosikausia. Koirasta tuli lopulta kuuluisa, ja se oli itsekin mukana pronssisen Hachiko-patsaan pystyttämisessä aseman edustalle 1930-luvulla."

Arvosana: ★★★★

2 kommenttia:

  1. Mä porasin melkein jo pelkästään takakantta lukiessa :D Katsoin sen leffankin lopulta huuli väpättäen. Lasse Hallströmin elokuvat on kaikki <3

    VastaaPoista
  2. Oi, pitäis vissiin kattoa enemmän nuita Lasse Hallströmin elokuvia! :)

    VastaaPoista