Kiinalainen ruoka

tiistai 1. marraskuuta 2011
Nyt päästään kiinan matkan varmaan parhainpaan osaan, eli ruokaan..


Kiinassa kannattee olla hygienian kanssa tarkkana. Katsoo minne menee syömään, mitä syö ja miten syö. Oltiin alussa tarkkoja ja söin kaikki melkeenpä käsidesin kanssa, mutta loppuajasta ei oltu enään niin tarkkoja. Vettä ei saa juua hanasta, jääpaloja kannattee karttaa ja salaattia myös.

Kiinassa kannattaa valita ravintola, jossa lukee joko englantia tai sitten kuvien avulla saa valita ruokaa. Ekana iltana eksyttiin kyllä kuvalliseen paikkaan, mutta saatiin ihan hirveää ruokaa.. :DD Jostain mustekala-papu mössöä ilman riisiä.. Muutaman kerran mentiin sokkona syömään ja no.. Tulos oli sen mukainen. Onneksi hostellissa sai hyvää ruokaa niin syötiin siellä aika paljon.

Vettä siellä meni paljon ja koska hanasta ei saa missään nimessä juoda niin pulloja tuli ostettua. Tosin kaupassakin sai olla tarkkana, ettei osta pepsin vettä, koska se oli aina saasteista. En toki ostanu sitä kertaakaan.. Riku vaan tuli yöllä huoneeseen ja sanoi: "Jos sulla on pahaolo niin se johtuu vaan tuosta sun ostamasta pepsi veestä.." Kiva. Onneksi säästyttiin pahimmalta vatsataudilta! Ravintoiloissa juotiinki sitten limuja, jotka oli siellä halpoja.Hostellissa tosiaan sai "amerikkalaista" ja "roskaruoka" kiinalaista. Riku tykkäs tuosta ruuasta, joka näytti ihan makaroonivelliltä, mutta oli tehty juustoon.. Mun mielestä kiinalainen kinkku on vain tosi pahaa ja muutenki kaikki ruoka oli mausteista, mutta silti niin mautonta..

Paras ruokareissu oli Wein kanssa, koska herra tilasi meille pekingin ankkaa, riisispecialin tyyppistä ruokaa ja ankka keittoa. Pekingin ankkaa kiinassa suosittelen suuresti, maistamisen arvoista! Muutenki tyyppi, joka osaa kiinaa pärjää varmasti paremmin ku me muut.. :D Ankkakeitosta sen verran, että tuo oli tehty kaikista siitä ylimmääräisestä, mikä jää yli.. Eli kaikki luut, sydän, maksa jne epämääräinen ja se oli tooooosi hyvää! :)


Ok, pakko myöntää, että inhoan kiinalaista ruokaa. En ole syönyt koko reissun jälkeen yhtä riisiäkään ja kummiski reissusta on kohta semmoset 5 kuukautta.. Uskon tän johtuvan siitä, että kuukausi (ex-) lemppariruokaa ei vaan maistu enään. Heti ensimmäisenä päivänä melkein oksensin ruuat ulos ja oli kuule vaikea syyä sen jälkeen mitään, ettei oksettanu.. Mulla etoo pelkkä ajatus kiinalaisesta ruuasta, muutamaa hyvää ruokaa huomioimatta. Tai oikeastaan kaikkia näitä, mistä olen kuvan ottanut. Oon enemmän eurooppalaisen ruuan ystävä.

No pikanuudelit oli kyllä 1000 kertaa parempia siellä ku suomessa. Ja kuten voitte seuraavasta kuvasta päätellä, KFC (Kentucky Fried Chicken) oli aika kova sana siellä. Rikuki, joka inhoaa kanaa niin söi mielellään siellä sitä. Ja toinen ruoka, mitä syötiin paljon niin katukeittiön vartaita. Pikkusisko sai meät innostumaan nuista, eikä vieläkään tiedetä, mitä nuo on.. Kanaa ainaki oli jossain ja sellaisia makarooni nyyttejä, mutta kuvan TULISET lihat oli sairaan hyviä! Pojat maisto mun mielestä iilimatoja ja Antti oli maistanu myös skorpparia, jos oikein muistan.

Kiinalaiset muuten ovat sotkuisia ravintolassa.. Siksi kannattee vähän kattoa paikan siisteyttä ja sijaintia. Paitsi parhaat ruuat oli kyllä niissä sotkuisimmissa...


No siinä oli 1/100 siitä, mitä syötiin. Hauska muisto jäi kyllä siitä, ku Antti meni kysymään tuhannen tuutereissa paikallisilta tytöitä, että missä on lähin KFC. Me alettiin nauraan Sannan kanssa ihan täysillä ku kuulu vastaus: We do not sell sex tai vastaavaa :D Kielimuuri, kielimuuri..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti