Beijing Olympic Park

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Nonii, varmaan otsikosta tai viimeistään kuvasta voitte päätellä, minne palataan hetkeksi :) Manasin jo heinäkuussa, että varmaan kirjoitan kiinasta vielä marraskuussa, mutta nyt on jo joulukuu! Ja kun tarkastelin kuvia, niin eiköhän vielä muutaman kerran palaa asiaan. Mutta mulla tulee aina niin hyvä fiilis, kun kirjoittelen näitä :)

Kiinassa on sellaisia nähtävyyksiä, mitä on pakko nähdä. Yhdeksi luettelen edhottomasti "linnunpesä stadionin", ja sen alueen. (en kuollaksenikaan muista nyt sen oikeaa nimeä!!) Paikka on rakennettu vuonna 2008 ja sen kesän olympialaisia varten. Nyt oli aika hiljasta, mutta hui kauhistus sitä ajatusta, kuin paljon tuolla on ollu sinä kesänä porukkaa.. 

Ennen kuvia annan pienen käsityksen, kuin iso tuo alue on ja kuin pitkä matka sinne oli. Meän hostelli oli siis aikalailla siellä "vanhan Pekingin" -alueella. Taxilla taisi mennä moottoritiellä 40min ja ruuhkassa ainakin sellainen tunti..


Eli jos osaatte katsoa, hostellin yläpuolella on keltainen alue ja se on Kielletty kaupunki, joka oli ihan huikea kokoinen! Ja verratkaa sitä läikkää tuohon mun rajaamaan punaiseen Olympia alueeseen, eli kysessä oli tuplasti isompi alue.. Metrokartta on alla ja siinä näkyy meidän reitti perille. Metroa saatiin vaihtaa kolmesti, ennenku päästiin oikealle linjalle.. Alueelle oli mahdollisuus poistua kolmessa kohdasta ja me poistuttiin keskelle. Hyvä valinta.

Paikalla sai nähdä mitä kummallisempia juttuja. Rakennusten ja suuren hurmion keskellä mua nauratti eniten ihan yleisesti parittelevat koirat.. Ei ihme, että siellä näki mitä kummallisimpia sekoituksia eri roduista. Myös lapset viihtyivät alueella sähkömopoillaan.

Alue ei oikeastaan ollut sen kummosempi, mutta siellä olevat ihmiset tekivät siitä näkemisen arvoisen paikan :)


En ymmärtänyt tuota rullaluistelua ensin siellä ollenkaan. Mutta sitten huomattiin, että siellähän oli ihan omat treenit menossa, joita seurattiin vähän aikaa. Siellä oli rullilla porukkaa ihan vauvasta vaariin ja temppuilevia poikiakin seurailtiin jonkin aikaa. Oli pojat taitavia!

Kiinassa myytiin paljon krääsää ja olihan täälläkin myyjiä. Nuo leijat näytti kivoilta, kun ihmiset niitä lennätti! Mentiin juuri sopivaan aikaan, kun alkoi tulla pimeä. Paikka oli huikean suuri ja mulle jäi kiva fiilis koko paikasta :)

2 kommenttia:

  1. Ihanan tunnelmallisen näköistä! :) Kun kahtoo noita kuvia niin haluis vaan itekkin tuonne :D

    VastaaPoista
  2. Mulla haluttais kyllä itselläkin lähteä tuonne takaisin :)

    VastaaPoista