Näkemisen arvoista

keskiviikko 28. joulukuuta 2011
Tämä on toistaiseksi se viimeinen kerta, kun kirjoitan Kiinasta! Joskus varmaan teen yhteenvetoa ja muutenkin ehkä kirjoittaa jotain näppärää tietoa tai vastaavaa :)

Tämmöinen "turistin" päivä tehtiin muutama päivä ennen reissun loppumista ja olihan se pakko käydä tutkimassa muutama nähtävyys. Tykkään enemmän kierrellä paikkoja ja tutkia, mutta on aina sellaisia paikkoja, jotka haluaa nähdä tarkemmin. Kuvat koostuvat siis Rauhan aukiosta, Kielletystä kaupungista ja sen vieressä olleesta kukkulasta, josta näkee aika hyvin koko Pekingin.

Meillä oli hostelli ihan vieressä, eli taksilla tuli ajettua paljon näiden vierestä. Rauhan aukio oli iso ja tyhjä paikka. En tiiä, mutta joka aamu joskus viiden aikoihin porukka keräänty aukiolle katsomaan jotain seremoniaa! Päivisin porukka vain kävelee siellä ja iltasin paikka suljettiin ja se kuhisi vartioita..


Yllä oleva maisena ihmetytti ja lähdettiin katsomaan oranssiin pukeutuneita työläisiä. Lämmintä oli auringossa varmaan se +40 astetta ja porukalle oli aidattu tietty alue ja mitä ne teki siellä? Puhdisti maasta roskia, purukumeja ja muuta sotkua pienillä raspeilla..

Valtatien toisella puolella olikin sitten Kielletty kaupunki ja siellä käytiin myös tutkimassa paikkoja.


En olis arvannut, mutta paikka oli ihan tupaten täynnä porukkaa. Lapset leikki ja ihmiset vaan jutteli keskenään ja ihmisiä oli siis PALJON. Alkoi ahdistaan tuo määrä, eikä oikein saanut oikeaa fiilistä katsella paikkoja. Pääsin komistamaan myös muutaman lapsen kanssa samaan kuvaan, kiva olla jollekkin avuksi :D 

Tähän saakka alue oli ilmainen, mutta sen jälkeen alkoi väki vähentyä... Paitsi jos halusi mennä katsomaan jotain kohdetta lähempää niin siellä niitä ihmisiä sitten olikin taas tarpeeksi, eikä haluttanut nähdä mitään keisarin istuimia.. Vesipullo oli kyllä hyvä kaveri tällä reissulla!


Hiljaisemmilla kujilla oli mukava kävellä ja paikka oli odotettua suurempi. Jälkeenpäin kun on katsellut karttaa niin meillä jäi kyllä paljon näkemättä.

Siellä katsellessa tajuaa, kuinka koko kaupunki näyttää paljon paremmalta kuvissa kuin livenä. Tai sitten me kierrettiin kaupunki vain väärältä suunnalta, koska ensin jouduttiin kävelemään aukion läpi korkeammalle tasolle ja sitten vasta saatiin ihastella maisemia. Eli tulkaa pohjosesta etelään! Mutta paras paikka jäi meillä viimeiseksi ja se oli sellainen pieni ja pippurinen puisto!


Tuossa näkyy se aikaisemmin puhuttu kartta, me käveltiin se suorinta tietä keskeltä! Mutta pääsipähän muutkin kuvattavaksi kuin minä, en ees tiiä mitä ois tapahtunut, jos olisin mennyt tässä tilanteessa vähänkään lähemmäs punalippiksisisä turisteja..

Mutta lähdettiin sitten kiikkumaan kukkulalle, tuonne puistoon maksoi sisälle alle 1e ja puisto oli kyllä todella kaunis. Mulla tuli mieleen ihan Rodoksen perhoslaakso kiinalaisittain ja ilman perhosia :)


Sieltä näki joka puolelle kaupunkiin ja kielletyn kaupungin kokonaisuus. Vuorella oli myös kullattu patsas, joka oli aika siistin kokoinen. Videolla voitte nähdä vilauksen siitä :)


Mutta tälläinen reissu, mukavasti kului päivä ja monta paikkaa jäi näkemättä. Mutta ensikerralla sitten :)

3 kommenttia:

  1. heips laura! saanko ottaa yhden nuista kielletyn kaupungin kuvista mun kiina-aiheiseen koulutyöhön? netistä ärsyttää ottaa, ko pitäs laittaa lähteet jne, ja mulla ei oo itelä tuolta kuvia? =) ei oo pakko luvata :P

    VastaaPoista
  2. Elli: Jees, ota vaan ku nuin kiltisti kysyit :)

    VastaaPoista