L: Batman- paluu, arvostelu

perjantai 23. marraskuuta 2012
Batman dark knight rises (2012)

Tosiaan pitkästä aikaa arvostelua/mielipidettä jostain elokuvasta! Näitä on kiva kirjoittaa ja nyt on muutama pakko tuoda julki :) Saattaa sisältää juonipaljastuksia, lukeminen omalla vastuulla, jos ei elokuvaa ole vielä katsonut :)

Vaikka monella ei toimintaelokuvat niinkään kiinnosta, niin itse kuulun siihen lajiin, joka oikein haluaa toimintaa! Harvemmin jaksan keskittyä rakkauselokuviin niin hyvin, kuin toiminnallisiin elokuviin. Kunnon räiske ja karvoja nostattava toiminta vie mennessään, jolloin voi jättää ne aivot narikkaan.

Batman dark knight rises on mulle yks tämän vuoden odotetuimmista elokuvista ja pakko heti alkuun sanoa, että miksi en mennyt katsomaan tätä elokuviin? Tai yleensä, miksen ole katsonut tätä aikaisemmin? Harmittaa ihan suunnattomasti!

Kun alettiin katsomaan tätä elokuvaa, ajatelin, että jos kolmen tunnin elokuvan aikana alkaa kyllästyttään, niin lähen nukkumaan. Niin paljon mulla hirvitti, että ihan varmasti nuin pitkä elokuva on tylsä! Enpä koskaan kyllä nukkumaan päässyt, olihan se pakko loppuun saakka katsoa, kun kerta alotettiin! Elokuva on saanut paljon huonoa palautetta varsinkin tuosta pituudesta ja pitkästyttävästä juonesta. Kaikki unohtaa nyt ne 40-luvun mustavalkoelokuvat samantien! Hei, me eletään 2010-lukua! 

Elokuvassa oli tosi hyvät sävyt ja muutenkin ympäristö tehty hyvin. Sitä oli mieluista katsoa ja varsinkin teräväpiirrolla! Hoksasiko joku, kuinka kuvakoko muuttu aina sisäkohtauksen ja ulkokohtauksen välillä? Kohtaukset on kuvattu eri kameroilla, toinen peräti IMAXilla. :D (Hifistelijä-Laura pääsi liikkeelle ja lopetan nyt!) Musiikeista vielä sen verran, että kaikissa Batman elokuvissa soundtrackit on olleet tosi hyviä, kannattee kuunnella :)

Juoni oli mun mielestä tosi hyvä ja pitkäksi tarinaksi kaikki oli pilkottu hyvin, vaikka yllätyksiäkin oli. Loppu oli aika ennalta arvattavissa, mutta elokuvasta silti löyty juonenkäänteitä ja odottamattomia juttuja sopivasti. Lopusta olisi voinut päätellä, että jatkoa tulisi, mutta ainakaan mun lukemisen perusteella tämä oli nyt viimeinen osa ja hyvä niin.

Elokuvassa ei periaatteessa ollut kuin yksi pahis, vaikka odotin ainakin kolmea.  Kaikki näyttelivät tosi hyvin ja moni ehdoton kestosuosikki oli mukana. Ei ainakaan silmiin pistänyt ketään täysin surkeaa tai ylivoimaisen huonoa. Kissanaisen näyttelijä yllätti taidoillaan, koska olen nähnyt Anne Hathawayn vain huonoissa rooleissa ja nähtävästi hän osaa näytellä ihan oikeasti. Positiivinen yllätys siis. :)

Muutenkin kaikki olivat nätisti laitettu, miehet komeita ja naiset kauniita. Asut, pelit ja vehkeet, kaikki viimisen päälle kunnossa. Taidan lopettaa nyt tämän kehumisen :)


Christopher Nolan on tehnyt kyllä hyvää työtä ohjaajana. Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008), The Dark Knight Rises (2012) muodostavat yhden parhaista trilogioista, mitä olen koskaan katsonut! 

Kokonais arvosanaa tuskin tarvitsee miettiä: ★★★★★ 
Täydet ja enemmänkin antaisin, jos voisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti