L: Loka-marras liikunta

torstai 29. marraskuuta 2012

Mun Heiaheian päiväkirja kyllä kertoo totuuden mun viime kuukauden liikkumisesta. Ihan surkeaa meininkiä Laura hei! Ensin meni tosi hyvin, sitten aloin lipuileen muutaman viikon, sitten täysillä, lipuilua  ja eiköhän kunnon flunssa iskeny päälle. Aikalailla tuon neljä viikkoa vaan makoilin, jos ei lasketa pakollista hyötyliikuntaa. 

Tiedän, ettei kipeänä saa liikkua, mutta ehkä voisi silti katsoa, mitä suuhunsa laittaa. Enpä ole sitä oikein jaksanut katsoa ja sekus harmittaa. Nyt viimeisen viikon olen taas yrittänyt syödä säännöllisesti ja vain tiettyjä ruokia niin kokoajan "haamunälkä" (fit lehdessä oli hyvä juttu siitä!) vaivaa mua kokoajan ja varsinki kaakota haluttaa! Nyt vaan tiukasti yritän päästä ruokavalioon kiinni ja vielä tiukemmaksi pitäisi alkaa, kun nuita juhlia sattuu olemaan näin joulun kunniaksi ihan liiaksi asti. Ja tiukentaa senki takia, että alle kuukauden päästä saan syödä taas karkkia! (Jos kerta pystyn olemaan vuoden ilman karkkia niin jo pystyn piettämään jostain ruokavaliostakin huolta!)

Yksi uusi rakkaus muuten syntyi tuossa alkuviikosta: Aamusali! Voitteko kuvitella, että tänään heräsin vapaaehtoisesti seittemältä, että pääsin salille kaheksalta? Salikaveri Emmi on jo parisen viikkoa ahdistellut tällä idealla ja olen aina lyönyt sille luurin korvaan jatkaakseni unia. No maanantaina oli pakko kokeilla ja olihan se virkistävää. Tiistaina taas päätin mennä koulun jälkeen salille - VIRHE! 

Juuri kaikki mun ohjelman laitteet ja punttipaikat oli varattu ja mulla suorastaan vatutti se ihmisten määrä ja tuijottaminen, eli aina kun mahdollista niin alan käymään aamulla salilla, saa tehdä ihan rauhassa ja tänään oltiin Emmin kansa ihan kahdestaan! Paitsi se ei kyllä ole totta, että se piristäis ku alkaa vaan väsyttään enemmän reenin jälkeen hehs! :D

Alla oleva salikuva on otettu tänään aamuna klo.9.00 :)


Mun juomapullo koki muutoksen ku teippasin saliohjelman siihen kiinni. Aika kätevää kun ei tarvi erikseen kuljettaa lappuja mukana. :) 

Kuten kalenterista ja kuvista huomaa, olen taas pystynyt alkaa salilla käymään. Flunssa on aikalailla selätetty, mutta aika varovasti olen vain polkenut pyörällä ja tiistaina aloitin uuden saliohjelman niin, että tän viikon olen harjoitellut tekniikkaa pienillä painoilla, mutta vähän pidemmillä sarjoilla. Huomaa, että on ollu kipeänä ku vähempi tuntuu painavalta ja lihakset kipeytyy nopeammin. Kun olo sallii niin viimeistään kahden viikon päästä alan reenaamaan taas täysillä. Ja joulunahan en ajatellut lusmuilla koko aikaa vaan ostan salikortin myös sille ajaksi, mutta vain eri paikkakunnalle.

Nyrkkeily on kyllä täysin jäänyt pois arjesta, maanantai ja keskiviikko on vain niin pahoja päiviä ja haluan mennä ehkä mielummin juuri silloin kun tuntuu, eikä pakotetusti tiettyyn aikaan. Muutenkin salilla on vain satakymmenen kertaa kivempaa, että saa nyt nyrkkeilyt jäädä. Ehkä menen kerran kaksi vielä siellä käymään, mutta vähän epäilen. No menin tai en, ajattelin joulun jälkeen muuttaa salille asumaan ainakin sen 5 kertaa viikossa. Siinä sivussa tietty käyttään koiraa lenkillä. Massakuurille tässä pitäisi alkaa tammikuussa ja sitten kun voi juosta ulkona niin alan dieetille keväällä. Saa nähdä, mitä vuosi tuo tullessaan :) Vielä kun sais nuo palautusjuoma ja lisäravinteet kunnolla hanskaan niin olis ihan jees.

Nyt olenkin sitten aika väsynyt, koska aamusalin jälkeen oli parisen tuntia koulussa liikuntaa ja ensi viikolla maanantaina kuusi tuntia! Mulla on jalat ihan tönkissä ja huomisen aamun pyhitän venyttelylle hyvien yöunien jälkeen :) 

Sitten alkaakin panikointi, koska koulussa on juhlat ja juonnan sitä viittomakielellä. Voi h*levetti mihin kaikkeen sitä joutuukin.. Mun silmäpussit kiittää ja kumartaa, lauantaina toinen keikka juhlissa ja sitten pikkujoulut luokan kesken! :) Enpäs muista koska viimeksi olisin taas laittautunut kunnolla, nykyään enemmän viihdyn salivaatteissa kuin korkkareissa.. :D

6 kommenttia:

 1. Hyvä sinä hyvä me, hyvä meidän joukkue!

  VastaaPoista
 2. Minkälainen saliohjelma sulla nyt on käytössä? Itelläki olis tarkotus alotella salitreeni tässä ens viikon alussa ja kiinnostais kovasti, että millasella oot ite lähteny liikkeelle ja miten oot kehittäny ja muuttanu omaa ohjelmaas! Olis varmasti muidenki mielestä mielenkiintonen postaus se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iik hei joo voisin tehäkki :-) mutta alottelijalle suosittelen ehdottomasti sitä, että marssii salille ja samalla ku ostaa kortin niin ottaa siihen suunnitellun saliohjelman ja ohjauksen niin varmasti saa parhaan tuloksen aikaan! Ja että tekee oikein liikkeet :-)

   Poista
  2. Mullahan on itseasiassa maanantaina personal trainer-tapaaminen, tuli kolme sellasta kaupanpäälisiksi ku otin vuoden salijäsenyyden satsille :3 Jännittää iha sikana dfkjaskdfjasklf.

   Poista