L: Twilight Aamunkoi, osa 2. -arvostelu

tiistai 27. marraskuuta 2012

Twilight - breaking dawn part 2 (2012)

Sisältää juonipaljastuksia, joten omalla vastuulla lukeminen!

Kävin tuossa parisen viikkoa sitten ensi-illan seuraavana päivänä katsomassa huippu suosituksi nouseen sarjan viimeisen osan, eli Twilight breaking dawn part 2. Suomeksi vai englanniksi sitä nyt haluaakaan kutsua.

Elokuvalle oli suuret odotukset, part 1:nen kun oli sen verran hyvä. Elokuvaan oli upotettu rahaa, sen näki tehosteissa, äänissä ja musiikeissa. Maisemat oli henkeäsalpaavan kauniit ja edelleen haluaisin varastaa sen Culleneiden talon itselleni. Taustalla musiikit oli hyviä, mutta ystäväni Jenni ei voinut ymmärtää viimeisen laulun merkitystä koko tarinalle. Itsehän englannista tajusin sen, että siinä laulettiin jotain vuosista niin ehkä siihen sitten, ihan sama mulle kun laulu on mun mielestä muuten hyvä :)

Pakko avautua jälleen kerran näyttelijöistä.. Huhhuh! Miksi tähän elokuvaan on valittu juuri nämä näyttelijät kun on olemassa paljon parempiakin? Varsinki herra Edwardin näyttelijän näkeminen naurattaa, anteeksi vain Robert Pattinsonin faneille. (kuulun Taylor Lautnerin, eli Team Jacobiin, hehehe huono läppä :D)

Yksi huomattava parannus sentään oli tapahtunut, nimittäin Kristen Stewart aka Bella jopa HYMYILI! En tiedä mitä hälle on tapahtunut, mutta voitteko kuvitella, että sillä jopa ilme muuttu ehkä kerran pois siitä perus "kaikki ilmeet samassa" -paketista? Huhhuh meinasin pyörtyä sen nähdessäni :D Bellan isä, Charlie on ollu mun ehdoton suosikkinäyttelijä kaikissa elokuvissa, ihan vaan sen takia, että se osaa jopa näytellä!

Mutta mikä ihana kirjo vaatteissa, meikeissä, kaikkiin oltiin panostettu niin paljon! Piilolinssit saattoi välillä pistää silmään ikävästi, mutta en ainakaan itse jaksanut kiinnittää niihin huomiota sen tarkemmin :)

Mutta palatakseen takas elokuvaan, siinä tuli niin paljon uusia hahmoja, ettei kenenkään sielunelämään oikein päässyt kiinni, eikä se varmaan ollut tarkoituksenakaan. Unohdin kyllä tuota lausetta kirjoittaessa, ettei vamppyyreillä ole sielua, mutta enivei! Elokuva muutenkin kulki hirmu nopeasti eteenpäin ja toimintaa oli ehkä jopa liiaksi saakka. Tai hyvä, että sitä oli, mutta juoni eteni  eteenpäin kauhealla nopeudella!


Se taistelukohtaus oli ehdottomasti elokuvan parasta antia, hyvin tehty ja pitkitetty sopivan mittaiseksi. Huomasin, että kirjan lukemisesta oli kulunut jo niin kauan, etten oikein pysynyt  lopussa juonessa mukana. Tai pysyin pääpiirteittäin, mutta loppuhuipennus oli kyllä mennyt ihan täysin ohi ja se yllätti minut ihan täysin! Nolointa oli se, että sain hirveän kikatuskohtauksen, joka jatkui vielä monta minuuttia muiden lopettamisen jälkeen. (Anteeksi sille vierustoverille, joka joutu jo tönimään mua, että lopettaisin.. :D)

Loppukin oli ihan ok, mutta arvattava tietytsi kirjan perusteella ja tälle kun ei (luulutavasti) jatkoa ole tulossa niin loppukin oli sen mukainen. En tiiä, jotenki odotin niin paljon enemmän lopulta, vaikka tiesin, ettei se kummonen olisi. Totesinki elokuvan loputtua, että paska mikä paska, mutta tulipahan katottua.


Arvosana: ★★☆☆☆
Kokonaisuudessaan koko saga on ollu ihan ok. Kirjojen jälkeen on turha edes haaveilla, että tämä olis hyvä, mutta loppua kohden on elokuvat parantuneet ja jos ei huomioida kirjoja niin kait tämä olis ollu ihan hyvä.

Tykkäsin eniten Aamunkoi part ykkösestä ja kolmannesta elokuvasta, muut ovat tulleet siinä perässä, mutta en nyt sanois, että mihinkään lemppareihin alkaisin luokittekemaan koko sarjaa, varmaan unohtuu vuosien varrella koko olemassa olo... Varmaan tekstistäkin huomasi, että oli vaikea kirjoittaa vakavalla otteella tätä arvostelua!

Toisin sanoen elokuva on katsomisen arvoinen, mutta pysyttelen mielummin kirjoissa ja jätän fanittamisen muille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti