Aivot räjähtää ihan just...

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Kevät on juuri tätä aikaa. Kaikki kehuu niin ihanaa aurinkoa ja sanoo elämän olevan ihanaa. Yksinkertaisesti: Vihaan kevättä, koulua ja päätöksiä. Masentunut ja stressaantunut Laura kiittää ja kuittaa, alan taas epäsosiaalisoitumaan tietokoneen ääressä ja kiroamaan elämää. On se niin vaikeaa.

Onko teillä koskaan sellainen tunne, että oikean päätöksen tekeminen on ihan liian haastavaa? Maailma näyttää olevan niin vastaan mun suunnitelmia, mutta toisaalta ne menee niin nappiin. Mutta kun alkaa suunnittelemaan asioita enemmän, alkaa epäillä, onko päätös oikea? Olenko sen arvoinen? Onko muilla oikeutta sanoa mielipidettä siihen? Elämä on hankalaa ja juuri nyt niitä valintoja täynnä.

Ja koti. Rakastan mun kotia, se on ihanan valoisa, raikas ja tuntuu niin rakkaalta. Pitääkö tästä kaikesta luopua vain siksi, että voisin toteuttaa mun tulevaisuuden suunnitelmia? Olenko valmis aloittamaan kaiken alusta uudessa kodissa?

Niin raskaalta kuin se tuntuu, pakko on joskus kuunnella aivoja sydämmen sijaan. Vai miten se nyt meneekään..


Dana ikävöi Rikua pelkästään kauppareissun ajan ja sain maailman parasta itse tehtyä pizzaa. Mitä kun koti ei olekkaan enään jaettu heidän kanssa, enkä pääse enään treenaamaan omalla rakkaalla salilla. Kaikki muuttuu, sali, koti, ympäristö, kaverit... Äh, mun pää räjähtää ihan justiin koko ajatuksesta!

Ja mitä teen just nyt? Olen edelleen sen saman pahan flunssan kourissa, olen yksin kotona, pakkaan ja kirjoitan opinnäytetyötä eteenpäin. Entä kuukauden päästä? Haluan saada koulun päätökseen, saada töitä ja aloittaa uuden sivun elämässä. Ja alkaa vihdoin nauttimaan kesästä ihman suurempaa stressiä. Saanko sen kaiken onnistumaan, niin sen näkee vasta viikkojen kuluessa. 

Ja arvatkaa vaan, pääseekö tässä koskaan parantumaan tällä ajatusmaailmalla. Noup.

4 kommenttia:

 1. Elämä on täynnä päätöksiä ja valintoja, joista kaikki ei ole niitä helpompia tai mieluisia.
  Uudet kuviot elämässä voi tuntua pelottavilta, mutta ne kasvattavat sinua ja nämä päätökset ovat luultavasti vain todella pieni osa elämääsi.
  Tee elämäsi valinnat niin että ei tarvi jossitella ;).
  Uskon itse että kaikella on tarkoituksensa. 'vääräkin' valinta osoittautuu oikeaksi ajan kanssa, tarpeeksi pohjalle kun tipahtaa ja sieltä kapuaa huomaa kasvaneensa. Aivan kuin näin olisi joku juoninut.
  Muut saavat sanoa mielipiteensä, mutta sinä olet se joka tekee päätöksen.
  Positiivinen asenne ja päätöksiä tekemään, kaikki kyllä järjestyy! Myöhemmin hymyilet kun huomaat miten valitsit 'oikein'!
  Suunnitella ei saa liikaa, anna vaan elämän kuljettaa! :)
  khih tulipa kyllä pläjäys, mutta toivottavasti tajuat pointin :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavasta kommentista, kyllä ne asiat järjestyy ajallaan! Nyt vaan tuntuu niin toivottomalta, mutta hyvin tämä päättyy! :)

   Poista
 2. Mulla on samanlaisia ajatuksia joka kevät, ja joka syksy. Oon 25, ja tuhlannut vuosia elämästäni turhaan haahuiluun, osin siksi että pelkään tehä mitään suuria suunnitelmia. Mitä jos ne ei onnistukaan? Lykkään niitä aina vuodella eteenpäin, mutta mitä se auttaa? Seuraavana keväänä eessä on taas samat ahdistavat ajatukset. Tänä keväänä ei niin pahana kuin aikaisempina vuosina, koska olen nyt koulussa josta aion jopa valmistua... :--D
  Rohkeasti vaan toteuttaan omia suunnitelmia, kyseessä on sinun elämä, eikä kenenkään muun! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Olen kerran jättänyt tekemättä yhden suuren muutoksen (aka oisin muuttanu Turkuun) mutta nyt taidan mennä ja tehdä just niinkuin itsestä tuntuu :)

   Poista