Yksin VS ryhmän tuki

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Treeni hyvässä seurassa tekee ihmeitä. Aamulla heräät niin flunssasena, ettet saa silmiä auki. Nice. Flunssa jatkuu, mutta muuten fiilis on hyvä!

Viimeviikolla olo oli mitä kamalin. Kuuden päivän stressipommi töissä, niin eipä oikein töiden jälkeen kauheasti kiinnostanut alkaa tekemään ruokaa, vaan silloin syyään, mitä kaapista löytyy. Toisaalta kun miettii, tässähän on monta tekosyytä, joita yritän vaan keksimällä keksiä. Ei ole olemassa syytä, miksi en söisi paremmin, koska pystyisin siihen varmasti, kunhan henkinen puoli kulkis tarpeeksi mukana.

Toinen "syy" on se, että olen elänyt melkein viimeviikon ja kokonaan tämän viikon viljatonta ja vähemmän maidotonta elämää. Saara Sarvaksen blogista sain ymmärryksen, että jos vaikka mun monen monta vuotta jatkuneet vatsaongelmat johtuisi viljoista. Olen kokeillut joskus "karppaamista", mutta se oli ihan huuhaata ja mun vatsa sanoi sopimuksen täysin irti. Tarvitsen hiilareita, mutta kuitujen etsiminen ei toimi viljojen kautta. 


Yksi suuri herätys oli siinä, kun lopetin vehnäleseen syömisen. Olen aina luullut, että se auttaa vatsaa toimintaan, mutta todellisuudessa se on ollut kaiken pahan alku ja juuri. Kun leseet loppu, vatsa alkoi toimia. Joten yhteen laskettuna= Aloitin sitten täysin viljattoman elämän kokeilun. Kaapin viljat on lahjoitettu muille ja vaihdettu gluteenittomiin tuotteisiin, mutta on tässä vielä paljon opittavaa. Ja oppi tulee käytännössä kaikista parhaiten :) Ja yllättävän monessa asiassa on ohraa: Esimerkiski miksi riisipatukka on tehty ohran kanssa samalla linjastolla...?

Yksin on kovin vaikea pysyä 100% ruodussa.


Mulla alkaa ansaittu syysloma 6 viikon päästä ja näen myös PMMP:n hyvästely keikan!! Ja tietty haluan päästä tavoitteeseen, koska meillä tulee Rikun kanssa yhdessäoloa yhteensä jo kuusi vuotta! (kännkkä kuva yli vuosi sitten.. Hyi!)


Opinnäytetyöni aikana luin paljon terveyteen liittyviä kirjoja ja silloin hehkuttamani Kaisa Jaakkola on kirjoitatanut myös toisen kirjan: Hormonidieetti: opas yksilölliseen täsmälaihdutukseen. Kuka luki kirjan ensimmäisenä päivänä kannesta kanteen? Minä.

Voin suositella kirjaa kaikille, joita kiinnostaa naisen hormoonaalinen toiminta ja kuinka sen toimintaa voisi parantaa! Älkää herkutelko liialla hiilarilla= saatte jenkkakahvat ja vatsamakkara johtuu stressistä ja huonosta unesta. Mutta sisäinen olo vaikuttaa siihen, kuinka jaksamme ja sillä on hyvä mennä eteenpäin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti