Millä kuvaan tänne blogiin?

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

KAMERA: 
Nikon D700, täyskenno, neljä tai viisi vuotta vanha ja toimii moitteettomasti! Painava, mutta rakastettu. Ja no tuleehan tänne blogiin puhelimellakin kuvattua, Samsung galaxy s3. :))


OBJEKTIIVIT: 
Samyang 85mm f/1.4. Manuaalitarkenteinen. Valovoimainen ja tarkka!  
Nikon 35mm f/2.8, Manuaalitarkenteinen ja ehdottomasti jokapaikkaan sopiva! Oma SUOSIKKI!
Zenitar 16mm fisheye f/2.8 Manuaalitarkenteinen. Sopii myös filmikameraan. Erittäin laaja ja sopii "bilettämiskuviin" hyvin. Vähäisellä käytöllä, mutta liiallinen käyttö johtaa kyllästymiseen ;)
Tokina 12-24mm f/4. Vanha ku taivas ja silti toimii. Laaja, vaikkei täysin toimi täyskennoisessa kamerassa, koska tulee mustat reunat. Muuten olisi oikein mainio ja tarkkalaatuinen objektiivi. Ei edes tuhannet tippumiset maahan ja näkyvät kolhut ole hidastaneet menoa ja edelleen roikkuu mukana, vaikka eläkkeelle joutais..
Tamron 80-210mm f/3.8. Manuaalitarkenteinen. objektiivi, millä pystyy hakkaamaan nauloja seinään. 80-luvulta saakka säilyny käyttökelpoisena. Hyvä kaukana olevissa kohteissa, mutta muuten aika vähäisellä käytöllä.
Tokina 135mm f/2.8, Manuaalitarkenteinen. Löysin tämän kirpputorilta 15e hintaan! Nyt vasta testataan..

Ei se objektiivi ikää katso ;)

Löytyy myös kolme salamaa + lähettimet. Voin siis käyttää kaikkia yhtäaikaa!


FILMIKAMERAT: 
Nikon N70, Zenit 12 xp, Yashica MAT-124 G, Lubitel ja Yashican -pikkufilmikamera. Eli tavallista filmiä ja semmosta 6x6 kuvaa :) Näillä tulee ihan harvakseltaan nykyisin kuvattua, on niin pirun kallista teettää kuviksi :/

Siinäpäs ne kaikki oli lyhykäisyydessään. Suurin osa tavaroista on manuaalisia, eli joudun itse tarkentamaan kuvan teräväksi kääntelemällä tarkennusrengasta. Tai jos tarkkoja ollaan, niin yksi on automaattinen.. :D Ja monen monta vuotta tässä onkin mennyt ja monen monta euroa myös.. Eikä kaikki tarvittavat mahdu edes yhteen reppuun!

Mitä haluaisin lisää? Kunnollisen laajan objektiivin eläkeläisen tilalle ja Olympus PEN-kameran.. Jotta kenenkään ei tarvitse puhelimen laatua katsella, mutta tätä kilon painavaa halkoa ei ihan jokapaikkaa kuljeteta.. :))

Mutta ihan oikeasti: Ei se kuvian laatu kameraa vaihtamalla parane vaan se muu kalusto ja sinun oma taito vaikuttaa siihen paljon! Esim. Canon EOS 400D vaihtamalla Canon EOS 500D ei vaikuta sun valokuvaamiseen mitenkään. Laatu saattaa parantua ja tekniikka kehittyä juu tiedetään, mutta ei se silti kuvasta parempaa tee. Ostakaa ihmiset kunnon objektiiveja mielummin, kuin vaihdatte vuoden välein uuden kameran! Tämä ilmiö on paljon nuorion keskuudessa ja siksi nyt avauduin tästä. Anteeksi tämä näin ilta myöhään, mutta ihan vain muistutuksena sanoin ääneen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti