150€ vs. 14,80€

perjantai 13. joulukuuta 2013

Talvi, liukas ja pitäisi uudet kengät ostaa! Nyt kun takatalvi teki tulojaan, olen haaveillut investoivani isompaan joululahjaan. Nastalenkkarit tekisi niin hyvää ihmiselle, joka on töissä vastuussa toisen ihmisen pystössä pysymisestä ja nyt kun tarkoituksena on kävella aamuisin töihin ja pois, niin oma jalka on liian tarkka askelista! Kävelystä menee nautinto, kun joutuu jokaista asketa miettimään liikaa.

Nämä Salomonin gore texit ovat olleet urhoollisesti mun matkassa jo muutaman talven. Huonona puolena olen kironnut ohuet nauhta, jotka löystyvät ensimmäisen 10m aikana. Kengät ovat sopivat niin villasukan, kuin ohuen sukan kanssa, joten olisi haaskausta heittää kengät pois.

Eikun tuumasta toimen ja "uusien" kenkien tuunaamiseen!


Mahdollisimman ohuet ja pitkät kengännauhat löytyi anttilasta hintaan 3,90e. Nauhojen laittaminen oli tuskaista, kunnes otin avuksi kynän, jolla sain tökittyä nauhat hyvin paikoilleen. Nyt ei kengät irtoile lenkin aikana ja nauhat pysyy hyvin kiinni!

No entä se liukkaus? Olin ajatellut tietenkin nastakenkien olevan hyper_itsestään_tunnistavat ja koko kengän pinnan piti peittää nastoilla. Kaupoissa katselin eri vaihtoehtoja ja kaikki tuntivat hirveän vaikeilta. Muistaisinko koskaan ottaa nastoja pois? Useissa kaupoissa on jopa kielto, ettei kengillä saa kävellä sisällä, joten ainainen irrottaminen olisi hankalaa.

Kaupungilla kierrellessä näin jollain vanhuksella rumat koristeet kengissä. Hyi, tuollaiset oranssit rumilukset mukana, kunnes huomasin mummeron kävelevän peilijäällä ilman pelkoa kaatumisesta! Sain valaistukse! Koska en juokse ulkona, en tarvitse kuin eteen nastat ja tadaa: nastat kenkiin bongattu hintaan 9.90e! Mukaan sain tyylikkään kotelon, joten voin kujettaa niitä aina mukana ja tarvittaessa ottaa nopeasti pois.

Nyt voin tyytyväisenä kävellä ulkona ja pienellä vaivalla säästyi rahaa 135e! Miksi vaihtaa hyvä uuteen, kun voin pienellä investoinnilla saada itselleni täysin uutta? :)

2 kommenttia:

  1. Ite ihailin icebug-lenkkareita mutta niitten hinta kyllä hirvitti! Ei ole meikäläisellä varaa semmosiin, ja kuitenkaan ei tuu talvella niin paljoa lenkkeiltyä että niihin vaikuttais alkaa säästään. Voisinpas ehkä hakassa itekki Anttilasta tuommoset, mutta kerrohan kun oot testannut että riittääkö pito? :D Mulle on aika sama onko ne rumat vai ei, pääasia että ne auttaa pysymään pystyssä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on sieltä life-luontauistuotekaupasta ja en ole vielä kertaakaan kaatunu! Enemmän nää pitää ku ei mitään, vaikka välillä kaipaan pitoa myös kantapäähän. Mutta voin suositella, jos ei halua hirmusesti rahaa käyttää muihin ja nää kulkee hyvin mukana :)

      Poista