Helmikuun haaste

sunnuntai 2. helmikuuta 2014
Töissä olen päässyt jo kolmesti luistelemaan ja se on ihan huippua! Myös työmatkakävelyä on tullut tehtyä :)
Kuukauden haaste osoittautui kivaksi jutuksi ja vaikka henkisen puolen kouluttaminen jatkuu vielä seuraavatkin kuukaudet niin veden juominen on nykyisin suuri osa mun arjen rutiinia.

Nykyisin olen panostanut venyttelyyn ja se onkin tämän kuun haasteena. Viikottaiset 20min venyttelyt kunniaan ja tarkoituksena olisi joskus saada spagaatti! Tämähän on monen kuukauden projekti ja se aloitetaan ihan säännöllisellä venyttelyllä! Venyttelyä tulisi olla vähintään se neljästi viikossa parin tunnin jälkeen salista ja ainakin kerran voisin venytellä pidemmästi koko kropan läpi ja tietty mukaan kuuluu kuukausittainen hieronta :)

Muutenkin venyttelyn ansiosta sain vihdoin fyssarilta luvan liikkua niin paljon kuin sielu sietää, eli paluu salille on yksi tämän kuukauden tavoitteista! Säännöllinen 3-4kertaa viikossa rytmiin pitäisi päästä kiinni, tosin miten työt antaa periksi.. :)


Yksi pieni haave mulla on ollut mielessä, nimittäin haluaisin käydä kokeilemassa uintia. Uinti oli aikoinaan mulle todella tärkeä harrastus ja tykkään siitä nykyisin myös todella paljon! Ehkä ensiviikolla pitäisi ainakin yksi uinti laittaa kalenteriin ja toivottavasti saisin siihen taas kipinää, koska aerobista tässä kaivataan! 

Käytiin siskon kanssa kävelyllä sykemittarin kanssa ja järkytyin siitä, että mun maximisyke huiteki 180 paikkeilla normaalilla kävelyllä.. Leposyke oli 10min istumisen jälkeen vielä 90 paikkeilla. Keskisyke oli juuri rasvanpolttosykkeen yläpuolella, joten ei ihme, että on pikkusen huono hapenottokyky ja ehkä vähän ikävä toissa syksyä, kun kävin paljon juoksemassa 10kilsan lenkkejä Danan kanssa. Kevättä odotellessa, nyt venytellään lumen sulaamista odotellessa ja bussikortin ostaminen jää seuraavaan syksyyn. :)

2 kommenttia:

  1. Täälläkin on huono hapenottokyky :( Lihakset kestäisi vaikka kuinka pitkiä lenkkejä ja aerobisia mutta keuhkot laahaa jäljessä. Uinti olisi kyllä täydellinen siihen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikä soutaessa 500m alle 2min nii happea sai sen jälkeen hengittää puoli tuntia.. meinasin yskiä ne ulos samalla hyi kamalaa! HIIT treeni pitäis ottaa osaksi treenejä mutta tykkään tehdä niitä enemmän ulkona! :)

      Poista