Jäätie

maanantai 17. helmikuuta 2014

En voinut uskoa korvia, kun sisko lauantaina ehdotti kymmenen aikaan aamulla, että lähetään vähän reissuun. Yleensä olen vähän niin ja näin spontaaneja reissuja varten, mutta nyt ajattelin vaan olla mukana. Meillä ei ollut määränpäätä, kunhan etelän suuntaan mentäis! Maaseutumatkailua kait se oli, kun päästiin kaupungista pois. Tuli aika kotoisa olo :)

Jokunen kilometri ajeltua päädyttiin satamaan ja jäätielle! 10 km jäällä oli aikamoinen kokemus, piti oikein auton painokin katsoa, ettei upota syvyyksiin! Ja mua ainaki pelotti, koska en tykkää olla merellä ja vielä vähemmän jään päällä! Kelkkailla kyllä tykkään, mutta ajatus siitä, että alapuolella on 15m vettä niin kauhistutti aikalailla. Tie oli yllättävän hyvässä kunnossa ja maisemat mitä komeimmat: Ympärillä vain valkeaa, aavaa horisonttia!


Sanotaanko näin, että määränpää oli mitä tylsin kyläpahanen keskellä ei mitään, mutta tietääpä olla menemättä toisten. Autoissa istuttiin 120km yhteensä ja se oli mukava piristys mun viikkoon :)

Voi olla, että kesällä uskaltaisin vihdoin mennä veneen kyytiin ja suunnata merelle, jos saisin nämä toissa kesän kauhukuvat pois mielestäni.. Ken tietää :)

2 kommenttia:

  1. Hailuoto? Kesällä se on mukava paikka käydä ihan päiväseltään makoilemassa rannalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kyllä olla todella lämmin ja aurinkoinen päivä, että lähtisin sinne. Toisaalta rannalla makoilu kuulostaa oikein hyvältä! :)

      Poista