Ihan superii ruokaa...

maanantai 31. maaliskuuta 2014
Ihmisiä monesti kiinnostaa, mitä kaikkea "erikoista" syön ja joskus haukutaan niitä ääneen. Osa näistä tuotteista on ollut mun mukana jo niin pitkään, että koen ne osaksi omaa ruokavaliota. 

Tämä voi mennä myös sille "hifistelyn" puolelle, mutta tykkään kokeilla kaikkea uutta ja oppia, mistä keho tykkää. Monia on kokeiltu ja osa on jäänyt jo pois, mutta tässä muutamia. :)


Cocovin Trailmix on syys siihen, miksi ihastuin manteliin, mulperiin ja gojimarjaan. Välipalasta tulee heti herkullisempi näiden kanssa ja smoothien päälle on kiva laittaa jotain pureskeltavaa! Joskus nämä menee ihan sellaisenaan, jos herkkuhimo iskee. Käytän paljon pähkinöitä ja olen jo pitkään ollut näiden sekoituksien kaveri. Nykyisin en enään osta tätä kyseistä tuotetta vaan menen luontaistuotekauppaan ja keräilen eri sekoituksia pussiin. :) Tässä on myös syy, miksi ostin kaakaonibseja ihan kokonaisen pussin!

Hamppuproteiini on ollut hyvä lisä smoothien ja muiden välipalojen sekaan, mutta vihreästä väristään huolimatta en saanut vihersmoothiesta vihreää. Ongelma on korjattu Spirulinalla, joka tuoksuu pahalle, mutta antaa todella hyvän (syvän) värin. Nykyisin teen näistä kahdesta cocktailin purkkiin ja käytän sitä lähes päivittäin. Aikoinaan käytin pitkään (alla) Cocovin Smoothie mix -sekoitusta, mutta se kului nopeasti loppuun ja maku oli kaikkien muiden mielestä ihan järkyttävän paha... Hehe. :)


Joka aamu alkaa tuoremehu + MSM jauheen sekoituksella. "MSM eli metyylisulfonyylimetaani on luontainen rikkiyhdiste, jota esiintyy luonnollisesti myös ihmiskehossa. Jauhe huolehtii solukalvojen joustavuudesta ja läpäisykyvystä, varmistaa sidekudoksen terveyden ja kollageenin muodostumisen."

Tuote auttaa esim. c-vitamiinin imeytymisessä ja olen kuullut siitä kaikkea hyvää ja joskus jos annos jää pidemmäksi aikaa pois niin ainakin mulla alkaa polvet oireilemaan, joka katoaa tällä jauheella.. On se sitten placebo-efekti tai sitten tämä toimii mulle.  Maku oli aluksi shokki, koska se oli todella kitkerä. Mehun kanssa onneksi maku vähän lievittyy ja sitä pystyy ottamaan annoksen.


Vähemmän superfoodeihin laskettuna käytän myös päivittäin lesitiiniä (sama kuin kananmunan keltuainen) ja oliiviöljy on ehdoton. Kookosöljyä olen yrittänyt kokeilla useamman kerran, mutta kookos on jotain niiiiin kamalaa!! :') Suomalaista karpalo rouhetta käytän päivittäin erään 'inhottavan vaivan' ehkäisyyn ja pellavansiemeniä käytän kuitulisänä joko rouhittuna tai liotettuna :)

Palautusjuomia ja treenijuomia löytyy... Tässä kirjoituksessa ei ole siis kaikki, mutta en nyt ala enempää esittelemään. Nyt mulla on kokeilussa muutama ihan uusi tuote ja kunhan saan enemmän kokemusta niistä, niin osaan kertoa niistä enemmän! :)

2 kommenttia:

  1. http://www.lily.fi/blogit/packing-peanuts/torstain-tipsi-lumoava-linssikeitto

    Tässä linkki siihen linssikeitoon. Minun muunnelmat oli tosiaan että jätin sipulit pois, kun niitä ei ollut. Lisäksi korvasin mausteet liemikuutiolla ja paprikajauheella. Raastoin porkkanat ja valkosipulit raastinraudalla karheeksi silpuksi, jonka ensin kuullotin kattilan pohjalla öljyssä, sitten lisäsin veden, murensin liemikuution ja keitin porkkanan joukossa linssejä ehkä sen 10 min jonka jälkeen vasta lisäsin tomaattimurskan ja annoin vielä senkin kiehahtaa joukkoon ja sen jälkeen annoin lähinnä homman keittyä hetken miedolla lämmöllä kokoon.

    VastaaPoista