Maaliskuu: Tasapainon löytäminen

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Tammikuussa join vettä, helmikuussa venyttelin ja palasin salille, miten ihmeessä nyt on jo maaliskuu!?! Ulkona tuulee kuin viimeistä päivää ja eilen satoi lunta tuon sulan jään päälle! Eli talviloma on mennyt kyllä pitkälti sisällä lämpimässä!

Viime maanantaina aloitin Unelma itsestä-valmennuksen ja juteltiin skypessä vähän tavoitteista. Olen tämän viikon seurannut syömisiä ja juuri muutama tunti sitten juteltiin läpi treenit ja vitsi ne kuulosti niin hyvälle! :)

Nyt maaliskuussa tavoittelen tasapainoa ja säännöllisyyttä arkeen. Totuttelen pysyvämpään elämäntyyliin. Nyt uuden kodin muuton ohessa olen syönyt mitä sattuu (...pidemmän aikaa..) ja nyt lomalla on vielä vähän tullut "ei mielellään jokapäivästä" ruokaa herkuteltua ja anoppi tuossa leipoi pannukakkua.. En todellakaan voinut olla maistamatta, ne on niin hyviä. Asioita, joihin keskitymme saamaan tasapainoa seuraavan 4kk ajan ja kohtuullisuus on mulla ehdottomasti saavutettavissa, kunhan pienin askelin sitä aletaan hakemaan :) Ei radikaaleja "Täysin kaikki sokerit pois ja ei makeaa tai pullaa tai leipää ja ei sitten yhtään hillaria ja..." Ei mitään mahdottomuuksia!


Toinen tämän kuukauden haaste on vähentää somen käyttöä! Tuntuu, että olen paljon puhelimella ja käyn ainoastaan: facebook-blogger-bloglovin-instagram ja sama rumba uudestaan, useita kertoja päivässä... Illalla viimeisenä katson nämä ja aamulla ensimmäisenä. Hullua?

Tietokoneella istun arkisin aika vähän, lähinnä päivittelen blogia muutaman tunnin ja muuten keksin jotain muuta. Mutta sitten bussissa rämppään puhelinta, salilla saatan lukea blogeja pyöräillessä ja kauppareissulla pitää katsoa instan kuvia.. Ihan käsittämätön aika katsella ruutua päivän aikana.

Riku on monen monta kertaa sanonut mulle, että laita se puhelin pois ja että ole riippuvainen. Nyt myönnän sen ja nyt onkin aika tehdä muutos! Iltaisin laitan koneet ja muut vehkeet kiinni ennen klo 22.00! Poistan kaikilta turhilta sivuilta käyttäjätunnuksen ja vähennän puhelimella olemista. :) Tietty sen pakollinen s-postin lukeminen ja viestit PT:lle on sallittu, mutta sellainen turhaa, aikaa kuluttava somettaminen saa jäädä vähemmälle. Jos joskus tapaan jonku kaverin kahvilassa, niin puhelin jää taskuun odottamaan ja keskitytään siihen hetkeen :)

6 kommenttia:

 1. tuttua toi et aamulla ensimmäinenä puhelimella insta-blogger-fb ja illalla monta kertaa putkeen sama rumba?! :D mikä siinä onkaan.... nyt kyllä itselläkin pitäs vähän rajottaa tuota, sais paremmin varmaan unen päästäkin kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun jollain muulla on sama "ongelma"! :) vaikka alussa tuntuu vaikealta niin ajallaan se vain unohtuu ja lopulta sitä ei enään kaipaa! :) tietty instassa saa käydä edemmän, ku koneella sinne ei pääse ;)

   Poista
 2. Mää ratkaisin ongelman poistamalla itseni fbsta. Enkä tosiaan ole katunut. Oikeat kontaktit ihmisiin on parantunut ja aikaa jää muullekin kun puhelimelle/koneelle. Ja ah sitä tunnetta kun joku on sillai "ekkö tosiaan tienny, onhan siitä ollu fbssa", kun pääset näpäyttämään että empäs ole ollenkaan kyseisessä paikassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäiskö kokeilla? Kävis facessa vaan ryhmissä ja vain koneella, mutta ei käyttäis muuten! Hyvä idea! :D

   Poista
 3. Kokeile toki vaikka pari kuukautta :)

  VastaaPoista