Puhtaampi ruoka, parempi mieli :)

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Käytiin Tuulin kanssa läpi mun ruokailua ja oli ihana yllättyä siitä, kuinka paljon hyvää sieltä löytyi. Itse olen aina keskittynyt vain siihen huonoon ja siksi en ole osannut nauttia siitä. Todellisuuden valaistuksessa syön pääosin aika hyvin :)

Jos ihan totta puhutaan, niin en tykkää puhua ruuasta ja ruokavaliosta muiden kanssa. On niin monta tapaa syödä, kun on syöjää. Se, mistä toinen tykkää voi olla toiselle täysin epäsopivaa. Silloin, kun kummatkin puhujat on sujut ruokansa kanssa niin keskustelu on mieluisaa ja on ihana saada vinkkejä uusille ideoille :)

Itse välttelen eineksiä mahdollisimman pitkälle. En tee itse koskaan kastikkeita ruuan kanssa, koska mausteet saa antaa makua ja joskus luomuketsuppi. [On mahdollista myös itse tehdä lisukkeet, esimerkiksi pestoa!] Joka ruualla pitää olla jotain proteiinia ja toivottavasti myös kasviksia.

Muutenkin luomu ja mahdollisimman käsittelemätön ruoka on alkanut kiinnostamaan entistäkin enemmän ja on ollut mukana jo pidemmän aikaa. 


Luen nykyisin aika tarkkaan, että mitä tuotteessa on. Yleensä kun ostaa jotain muuta kuin luomua, niin tuoteseloste menee näin: "Sisältää tomaattimurskaa ja vähän TÄTÄ ja vähän TÄTÄ ja sitten vielä SITÄ ja ripaus TUOTA... E-koodi sitä, E-koodi tätä.."

Luomussa lukee LUOMUTOMAATTI ja täts it. Esimerkiksi: Kaurapuuro sisältää vain kauraa ja muuten normaalissa olisi "vähän sokeria ja suolaa ja sitä ja tätä.." Joskus koodikieli on sellaista, mistä ei tajua yhtikäs mitään! Mitä enemmän koodeja ja hepreaa, sitä kauempaa kierrän! Joskus on poikkeuksia, mutta näin yleensä :)

Paras superfoodi tulee suoraan metsästä!

Tuoreet vihannekset ja kasvikset ovat ihan parasta ja yleensä pyrin ostamaan vain niitä. Kuitenkin joskus "tiukkoina aikoina" ei ihan saa ostettua niin paljon, kuin tekisi mieli. Silloin sallin itselleni pakastevihannekset. Pakasteet ovat siitä käteviä, että ne on opiskelijaystävällisiä ja helposti valmistettavissa. Mutta en lähtis siirtymään kokonaan pakasteeseen. Siispä "puolikas"-sääntö on hyvä!


Mulla on myös ollut pidempään tapana ostaa isompi erä lihaa ja laittaa se punnittuna pakasteeseen. Tuoreena se olisi kaikista paras syödä, mutta nyt esimerkiksi tulevalla viikolla menen ostamaan luomujauhelihaa 3kiloa, joten sitä ei saa syötyä ihan hetkessä. :) 

Mun kolme tavoitetta ruuan suhteen:
♥ Suunnittele ruuat etukäteen ja pysy suunnitelmassa! Erityisesti viikonloppuisin tuntuu mahdottomalta olla ostamatta sitä suklaata, koska sillä tavalla olen toiminut jo monia vuosia. Viikonloppuisin tahtoo muutenkin mennä pidempään nukkuessa, joten arkinen ruokarytmi vaihdetaan neljään ruokaan. Reissuissa on vähän eri asia, mutta pää pidetään mukana!
♥ Käy kaupassa ruokalistan kanssa ja vain muutaman kerran viikossa! Näin vältyn heräteostoksilta ja ennalta suunniteltu viikko onnistuu paremmin. Nälkäisenä kauppaan ei mennä, senhän jokainen tietää :)
♥ Monipuolisuus ja uuden kokeilu! Joskus teen monta viikkoa samoja ruokia ja se ei hirveästi innosta syömään hyvin. Mulla on herännyt sellainen olo, että vähemmälläkin lihalla pärjää ja siksi haluan oppia valmistamaan myös kasvisyöjän ruokia! :) (Kasvissyöjä työkaveri, varaudu kyselyyn!?!) Täysin lihattomalla en osaisi olla ja tuo luomuun vaihtaminen haastaa rahallisesti, joten pavut ja linssit ovat tervetulleita! Nyt olisi tunarille reseptikirjalla käyttöä.. :D


Miksi haluan syödä näin? Voidakseni paremmin. Tunteakseni olon kevyeksi. Kuten tiedätte, olen ollut jos milläkin superdieetillä, mutta todellisuudessa ne ei ole mitään pysyvää. Sain hyviä vinkkejä, mutta nyt haluan löytää tasapainon ruualle. Vaikka kujettaisin mukana ties mitä ihmeellisiä purnukoita niin todellisuudessa en tarkoita sillä mitään pahaa, vaan haluan huolehtia omasta ruokailusta. Säännöllisyys on kaiken aa ja oo, eikä se ole keneltäkään muulta pois, jos en syö tarjottua pullaa :) Tässä on vielä paljon opittavaa ja alussa kaiken ylimmääräisen välttely on osa tätä prosessia kohti tasapainoa. Tämä ei tule olemaan koskaan valmis, mutta ajallaan se helpottuu osaksi elämää :) Mun tulevaisuus on valoisa täynnä hyviä vuosia terveenä!

Jos joku vielä kysyy, millä dieetillä olen? Vastaan olevani ihan tavallisella tasapainoisella dieetillä, joka kestää lopun elämän :)

Fitwok, mitä parhainta pikaruokaa suoraan keittiöstä, sun valitsemilla ainesosilla :)

4 kommenttia:

 1. Aika samoilla ajatuksilla mennään :) ja Tuuli on aivan mahtava. Ite en oo vielä ehtiny kirjoittamaan tapaamisesta ym. Josko tänään...

  Ihanan näkösiä annoksia :) meillä tilattiin just ensimmäistä kertaa satsi luomulihaa (10 kg) miehen ja mun tuhottavaks. no toki lapsetkin saa osansa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi pitää alkaa katteleen sun kuulumisia myös :) 10kiloa!!! Siinä on jo vähäksi aikaa ruokaa :-D

   Poista
 2. Ihan mahtipostaus! Nannaa silmille nämä sun kuvat. Itellä on ollut samanlaiset fiilikset että haluttaisi himppasen E-koodittomampaan ja lihattomampaan vaihtaa, ihan mahankin hyvinvoinnin puolesta. Huvittaisi hypätä jopa vegaanipuolelle mutta eihän tämmöinen lihan rakastaja siihen kokonaan pysty... Jokainen voi kuitenkin vähentää lihaa ruokavaliostaan! Harmittaa kun ne "huonoimmat" ruuat on juuri ne halvimmat, ja opiskelijabudjetilla ei kyllä tanssita :D Toisaalta kyllähän ne suklaat ja benkkujenkut voi jättää ostamatta ja panostaa siihen terveellisempään ruokaan... Tuo on hyvä tuo pari kertaa kaupassa per viikko, siinä säästää ja tulee hyvä mieli kun jääkaappi on täynnä joka päivä eikä tyhjene joka toinen päivä 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera kommentista! :) Täällä toinen lihan rakastaja, joka on joskus ollut kasvissyöjä, mutta en silloin ollut tarpeeksi tietoinen pysyäkseni siinä. Kaapista löytää yllättävän paljon syötävää, vaikka se kuin tyhjältä näyttäis :')

   Poista