38 yötä lähtöön!

23:46


ÄÄÄ APUA! Mun oli tarkoitus alkaa kirjoittamaan jotain ihan oikeaa kirjoitusta, mutten yksinkertaisesti siihen pysty. Me nimittäin VIIMEIN varattiin matka KIINAAN, mun rakastamaan PEKINGIIN! APUA!

Matka lyheni vähän (tai piteni, miten vaan) ja Japani jää tällä kertaa kokematta. Riku on käynyt siellä 2010 ja vielä joskus met mennään siellä käymään! 22 päivää ollaan reissussa niin pohjois- kuin etelä kiinassa ja tietty mitä tutumpi paikka niin sen kivempi! Alkusähläämiset on jo selvänä, viisumit, passit, metrot, kulttuurin käytäntö jne. Nyt ei tarvitse katsella samoja nähtävyyksiä uudestaan vaan saadaan tutkia lisää tuota eriskummallista maailmaa! Ruokaan mulla on totuttelua, koska en pidä kiinalaisesta ruuasta ja tuskin haluan syödä mäkkäriä koko reissun, kuten viimeksi tein... :')

Kuvattavaa reissusta löytyy ihan varmasti kyllästymiseen saakka ja ehkä jopa uskallan kuvauttaa itseäni! Viimeksi elopainoa oli melkein +20kiloa enemmän ja kunto lähes nollassa. Toki kiinalaisten albumeissa näkyy tuo eriskummallinen vaaleaihoinen, mustaan pukeutunut punatukkainen tyttö aikas paljon, joten ehken tällä omalla hiusvärillä ole niin ihmeteltävissä ja ehkä osaan pukeutua muuhun kuin mustaan ;) 

Tarkoittaen, että oli 'onnen pahotar' kiinalaisen uskomuksen mukaan: "Perinteisesti musta liitetään negatiivisiin asioihin: surullisuuteen, julmuuteen, kärsimykseen, syntiin, syyllisyyteen... Musta merkitsee onnettomuutta, eikä sitä siksi saa pitää juhlien aikana tai kodin sisustuksessa. Musta symboloi sivistymättömyyttä. Punaiseen liitetään vauraus, onnellisuus ja voima. Punaisen uskottiin pitävän paha loitolla ja punainen on myös Kiinassa yleinen hääpuvun väri. Punainen liitetään kaikkiin elämän positiivisiin puoliin."

Hups :D 

Pitää myös tarkkailla Rikun lakin väriä, koska kiinalainen ilmaisu 'pitää vihreää hattua' tarkoittaa, että puolisolla on suhde jonkun toisen kanssa.. :D

Käy myös lukemassa

2 Kommenttia

 1. Hahaha tuo vihreä hattu! :D Enpäs tiennytkään että on tommonenkin sääntö, pitää pitää mielessä jos joskus Kiinassa pyörähdän. Nämä eri maiden uskomukset ja käytännöt on kyllä aina niin mielenkiintoisia. Jään oottelemaan lomakuvia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo met luettiin tuosta lentokoneessa pois tullessa ja onneksi Rikulla oli sininen hattu reissussa.. :D

   Kiina on kokemisen arvoinen paikka ja jättää kyllä hyviä muistoja. Ihmiset siellä on niin kivoja :)

   Poista

Seuraa Facebookissa

Bloggerin lukijat