Valmistautumista reissuun

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Tämä viikko menee hujauksessa, onhan nyt jo kohta tiistai.. Saan juhlia yhdet 50v juhlat ja pikkuveljen rippijuhlat tällä viikolla. Sitten suunta on junalla kohti Helsinkiä. Näen viimein Tuulin ihka elävänä ja matka jatkuu Tukholman kautta Pekingiin. 

Matka kohtu tuntematonta voi alkaa. Siihen on enään VIIKKO! APUA!


PASSI. Muistakaa ihmiset, että nykyisin on hirveä jono saada passi poliisilaitokselta. Silloin toukokuun alussa, kun olin omaani hankkimassa niin Oulussa seuraava vapaa aika oli kesäkuun lopulle, elo nyt menee jo ehkä elokuulle.. Onneksi ajan voi sentään netistä varata, mutta huhhu.. Joten hankkikaa se ajoissa ennen reissua. Hintaa sillä on n.50e ja voimassa säälittävät 5 vuotta. Mun onneksi vain niin vähän, koska passikuva on mitä kamalin, kiitos vaan..

MATKAN VARAAMINEN. Mennään junalla Helsinkiin ja kiitos veturin, matka on vaivaiset 25e. Viimeksi maksoimme kummatkin 80e/per suunta. Vaikka aikaa kuluu enemmän kuin lentäen niin meillä ei oikeastaan ole muuta kuin tuota aikaa. Pääsee vähän lomafiilikseen, kun Kiinassa tullaan myös matkustamaan junalla aikas paljon :) Vertailkaa lentolipuissa hintoja eri sivustoilla, ne nimittäin heittelee todella paljon jopa tunnin sisällä. Viimeksi matkustettiin Kiinaan Amsterdamin kautta ja aikaa kului melkein 42 tuntia, ellei enemmän.. Nyt saatiin 50e halvemmalla lennot, lennetään Helsingistä Tukholman kautta suoraan Pekingiin! Eli voisiko sanoa, että suorat lennot tiedossa? Pääsen jopa ekaa kertaa elämässä tutustumaan Tukholman keskustaan, koska meillä on 8h odottaminen Ruotsin päässä, mutta se ei haittaa ollenkaan! Olen odottanut tätä ja nyt saan sen kokea samalla :) Voin muuten kertoa, että tuli melkein 200e halvemmaksi matkustaa Helsingin kautta Tukholmaan kuin mennä suoraan täältä Oulusta ruotsin läpi sinne..


MAJAPAIKAN VARAAMINEN. Helsingissä nukutaan sukulaisilla, kiinasta varattiin kolme ensimmäistä yötä Pekingin parhaaseen hostelliin, jossa oltiin viimeksi koko reissu! Viisumi vaatii edes sen verran varaamista etukäteen ja toisaalta mukava mennä alussa valmiiseen ja alkaa paikan päällä suunnittelemaan, minne mennään ja mitä tehdään. Nyt nähdään myös eräs nuori kiinalainen tyttö, johon tutustuttiin viimeksi ja vitsi se on huippua! Viime reissulla oltiin vain kahdessa kaupungissa ja nyt tarkoituksena olisi olla peräti kuudessa eri paikassa, joten etukäteen suunniteltu nukkuminen on lähes mahdotonta! Kolme viimeistä yötä ollaan myös Pekingissä, että saadaan rauhassa fiilistellä ja ostaa tuliaiset, mutta siihen se suunnittelu jää. Nukutaan sitten vaikka Mäkkärissä :')

VIISUMI. Sellainen pitää hankkia ennen Kiinaan menoa. Viisumia ei saa haettua postin kautta, vaan suurlähetystöön pitää mennä itse viemään englanniksi täytetyt paperit (4 kpl), passikuvat, yöpaikan varaus, lentojen varaus ja passit. Onneksi meillä asuu tuttuja Helsingissä, jotka ovat vieneet meidän paperit. Hintaa kuukauden viisumille tulee 60e ja tämä sisältää vain tulon maahan ja poislähdön. Mitä pidemmän aikaa tai jos matkustelee muihin maihin, hinta on tietty kalliimpi. Paperisotaa, johon saa hyvin kulutettua aikaa 4 tuntia..

MATKAVAKUUTUKSET kuntoon. ROKOTUKSET kuntoon. A-hepatiitti on pakollinen ja tietty perus poliot ja jäykkikset kannattee tarkistuttaa, onko voimassa jne.. Naiset, kannattee myös ehkä siirtää kuukautisia, kukaan ei halua kokea niitä reissun aikana ja kiinassa kun on vessassa "reikä lattiassa" -meininki..


RINKKA. Kaikista kamalin ja vaikein asia valita. Sama kuin viimeksi vai pitäisikö ottaa isompi? Mitä pakkaan mukaan? Mitä voi ostaa sieltä, mitä vaatteita haluan pitää..? Mitä jos sataa kokoajan, tarvinko takin mukaan? Ongelmia, joiden kanssa tappelen AINA. Viimeksi lähdin tyhjällä rinkalla reissuun ja palasin samoilla kengillä takaisin.. (kuvan ruskeat..) Nyt mun ostoslista on niin pitkä, että varmasti en saa kaikkea edes tuotua suomeen ja myös mulla on tällä kertaa niin paljon kivoja vaatteita, etten saa otettua edes kaikkia mukaan! Apua. Tietty toinen ongelma on lentolaukun pakkaaminen, riittääkö reppu vai miten saadaan kaikki kamerat mukaan?!?! Mutta sen voin luvata, että tällä reissulla haluan uskaltaa pukeutua rohkeammin ja kokeilla uusia väri- ja asuyhdistelmiä! Myös pakkaan korut ja huulipunat mukaan! :)

LASKUT MAKSUUN REISSUN AJAKSI. Vuokrat on maksettu elokuulle saakka ja kaikki laskut laitettu ennakkoon maksuun. Köyhä olo juu, mutta nyt säästetään kaikki ylimmääräinen reissuun, että voin kokea matkaa muutakin kuin hostellin ja vesipullon verran! Varasuunnitelmana en laita kaikkia rahoja samalle tilille vaan sisko/äiti pitää huolen siitä, että rahat ei lopu kesken ja siirtää mun säästötililtä rahaa käyttöön tarvittaessa. Ihan siltä varalta, jos kortti katoaa/varastetaan rahaa tai kulutan itse holtittoman paljon niin ei mene koko omaisuus kerralla ja se vasta kamala tilanne olisi! Kiinassa onneksi toimii käteisnosto myös Visa Electronilla, kunhan nostaa isommasta kauppakeskuksesta ja ei nosta illalla, jolloin automaatit on jo tyhjänä seteleistä.

Tietty kaikista tärkeintä on rentoutua, muistaa ottaa mukaan aurinkorasvaa ja tulla ruskettuneena ja ehjänä takaisin. Viimeksi mulla oli tullu kolmet eri rusketusrajat käsiin huomaamatta, joten se ei toistu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti