Kiina: Temple of Heaven (uusi)

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Uudistuneet paremmat kuvat, joten otetaanpas uusiksi koko juttu :)

Taivaan temppeli, eli tunnetummin Tiantan. Temppeli, joka oli oikeastaan ainoa kohde, missä halusin itse käydä Pekingissä. Viimeksi ei sinne ehditty ja paikka oli suurempi, kuin mitä oletin (kuva) ja siksi kierrettiin se vain lyhyesti läpi katsoen yksi temppeli. Riku ei niinkään välitä nähtävyyksistä, mutta voidaanhan sanoa käyneemme tuolla. ;)


Paita ja hame H&M
Kengät ja aurinkolasit kiinasta
Fjällrävenin reppu oli paras asia koko reissulla!

Wikipedia kertoo tästä paikasta näin: "Taivaan temppeli eli Tiantan on Pekingissä sijaitseva temppeli, jossa Ming- ja Qing-dynastioiden aikana (1368–1911) keisari kävi uhraamassa taivaan jumalalle joka vuosi talvipäivän seisauksen aikana. Temppelissa rukoiltiin muun muassa menestystä sadonkorjuulle, ja yleisestikin kiitettiin taivaan jumalaa ja pyydettiin menestystä tulevaisuudelle. Temppeli valmistui 1420. Ming-dynastian keisari Yonglen valtakauden aikana ja se on alueeltaan suurempi kuin Kielletty kaupunki, koska keisari, jota pidettiin taivaan poikana, ei uskaltanut rakentaa itselleen suurempaa asumusta kuin taivaan jumalalle. Temppelin ja sen rakennusten sijainti kuvaavat taivaan ja maan suhdetta – taivaallisen maailman ja ihmisen maailman - jotka ovat kiinalaisen kosmologian keskipisteenä."

Paikka oli selvästi paikallisten turistien suosiossa. (Missäpä kiinassa ei olisi turisteja kun heillä oli menossa myös lomakausi) Tuolla vietettiin aikaa niin pelaillen, tanssien kuin temppeleitä ihaillen. Eniten ihmisiä oli yleensä temppelien edessä ja maksuttomilla alueilla melkein ruuhkaksi asti. Puisto oli kaunis ja meidän harmiksi sattui todella tuhakhduttavan kuuma ja smokinen päivä, joten paikka ei ihan päässyt oikeuksiinsa. Ja Rikulla oli kiire, en kyllä tiedä miksi :')


Kiinassa temppeleitä riittää. Niitä on todella paljon ja oikeastaan kaikki ovat hyvin paljon samanlaisia ja samannäköisiä. Jos totta puhutaan, niin kun on nähnyt muutaman temppelin niin muita ei tarvitse edes käydä katsomassa. Kuten alussa sanoin, tulipahan käytyä ;)Viime reissulla ei törmätty tähän tanssiin ollenkaan, mutta nyt niitä näkyi yllättävän monessa paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti