Shanghai Ocean Aquarium

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Shanghaissa kaikki on suurta ja paljon modernimpaa kuin muualla kiinassa. Shanghaissa voi nähdä uutta ja vanhaa kaupunkia. Ehdottomasti paikka on sellainen, että sitä ei yhdessä viikossa edes näe kokonaan ja meillä jäi viime reissulla yksi aasian suurimmista akvaarioista näkemättä. Nyt korkattiin se heti ensimmäisenä ja odotukset oli korkealla. 

Ocean Aquarium oli paljon isompi, kuin mitä oletettiin. Pääaulasta pääsi ensin museoon ja pieneläinten näyttelyyn, elävistä krokotiilien munista aina ankkoihin saakka. Kyllä, huvittavaa nähdä ankka elämässä niiden kanssa :D

Kerroksia oli muistaakseni neljä. Portaat meni vesialtaiden läpi syvälle maan alle ja kaikki kalat, mustekalat, kilpparit tavallisista isoihin.. Koralliriutat, pingviinit, hait.. Kaikki nähtiin, mutta pallokalaa ei löytynyt. (Riku odotti sen näkemistä!)

Muuten kaikki oli hienoa ja hyvin järjestetty, mutta tietty harmitti pingviinien ja norppien olot. Ne vain pyöri ympyrää ja näyttivät muuten huonovointisilta: Toisaalta mitä muuta voi olettaa, kun ne viedään kauas omista oloistaan. Toivon, että heillä on kuiten hyvä elää siellä ja saavat riittävästi rakkautta.

Tuskin koskaan enään tulee vastaan yhtä hienoa paikkaa, jää suomen delfiinit kakkoseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti