Kiina: The Summer palace

tiistai 26. elokuuta 2014

Kesäpalatsi - tuo turistien täyttämä paratiisi. Suuri puisto Pekingin keskustan laitamilla, jossa olisi voinut helposti viettää monen monta tuntia enemmän aikaa.

Todellakin katsoin kartasta, että paikka on hyvin kierrettävissä muutamassa tunnissa, mutta itse järvi oli isompi kuin Kielletty kaupunki, joten vähän vääristyneet mittasuhteet oli. 

Lähdettiin ensimmäisenä kokemaan temppeli, josta näkisi koko järven.


Kiinalaiset rakastaa portaita tai oikeastaan niitä on jokapuolella. Paahtavassa kuumuudessa myös vesipullo on paras kaveri, jota saa juoda todella paljon.

En ole koskaan välittänyt temppeleistä, mutta täällä patsas oli todella vakuuttava. Myöskin todella suojattu, koska sen pään päällä oli ainakin 10cm kerros pölyä ;)


Matka jatkui kohti tuntematonta; Kuljettiin vain muiden mukana monta kilometriä ja saavuttiin pieneen kylään! Mun harmiksi en nähnyt Shanghain Venetsiaa, mutta nyt sain korvaavan matkan veneellä ja Rikukin kehui tätä paljon paremmaksi. 

Vene vaihdettiin muutaman kerran matkan aikana ja välillä sai odottaa, että ihmisiä tuli enemmän kyytiin, mutta se ei maisemia katsoessa haitannut yhtään :) Matka siis jatkui pienistä kanaaleista ihan järven toiseen päähän ja takaisin pääportille. Aikaa kului parisen tuntia.


Tämä paikka vei mun sydämmen, suosittelen ehdottomasti tuota koko päivän matkaksi ja jos joskus lähden Pekingiin niin menen kiertämään puuttuvat osat, tuolla kun on nähtävää paljon. 

Myös kiinalaiset ovat tuohon ihastuneet ja porukkaa riittää välillä ihan ruuhkaksi asti, mutta paikallista elämää näkee pysähtymällä pienemmille kujille ja teille vaikka jätelölle: ihmeteltävää riittää jopa ihmisistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti