Mummo mustikassa

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Ensimmäinen viikonloppu työden alkamisen jälkeen. Huhhuh, kuinka sitä ihminen osaa olla väsynyt! Onneksi suuntasin kohti pohjoista, joska nyt mun talvi on pelastettu!

Rakastan mustikoita. Mustikan marjoissa on runsaasti A- ja B-vitamiinia, mangaania, kuituja sekä flavonoideja. Ne ovat myös hyviä C-vitamiinin, magnesiumin ja kalsiumin lähteitä. Töissä ostettiin työkaverin kanssa 10L ämpäri puoliksi, koska kulutan niitä päivittäin vähintään 200g, joten niitä kuluu todella paljon. Viikonlopun sää oli niin mainio, että mikäs sen parempaa kuin itse poimittu mustikka!

Poimintaa piristi eksynyt poro, joka seurasi meitä pitkän matkaa ihan vieressä. Näin myös ensimmäistä kertaa luonnossa ampiaisen pesän, joka oli pään kokoinen! Mutta parasta poimimisessa on sen terapeuttisuus: Hiljainen metsä on niin luomoavan kaunis.

Meillä on kotona yli 3kiloa mustikkaa pakkasessa, anoppilaan keräsin itse 3kiloa lisää ja sisko oli tuonnut vanhempien luota myös mustikoiden lisäksi mansikkaa, joten alkutalveksi pitäisi marjoja riittää! ^^

Yhtään mummoa ei kyllä mukana ollut ^^

2 kommenttia:

  1. Uijui, meki kerättiin kotikotoa mukaan 20 litraa mustikkaa ja noin 20 litraa myös mansikkaa. ♥ Kyllä kelpaa talavella tehä smoothieita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin sen pitääkin mennä! :) mustikat ja mansikat = ♡

      Poista