Raakasuklaa

torstai 7. elokuuta 2014

Huhtikuu, tuo aika kun ensimmäisen kerran kokeilin tehdä raakasuklaata ihan itse! Laitoin ohjeen mukaan ainekset sekaisin, sekoittelin ja ihmettelin vain, miksi seos on aikas tukkoista. Muotteihin ja pakkaseen odottamaan.


Raakasuklaan valmistaminen pähkinänkuoressa:
1) Aseta syvä kulho lämpimään vesihauteeseen (lavuaariin tai hellalla olevaan kattilaan).
2) Lisää kulhoon rasvat (kylmäpuristettu kookosöljy ja/tai kaakaovoi) ja anna niiden sulaa nestemäiseksi.
3) Lisää kulhoon jauheet ja kiinteämmät ainekset ja sekoita niistä juokseva massa.
4) Kaada suklaamassa lautaselle, jääpalamuotteihin tai erillisiin suklaamuotteihin.
5) Anna suklaan jähmettyä pakastimessa noin 20-30 min.
6) Lopeta hymyily ja maista luomustasi!


"Raakasuklaan valmistaminen on äärimmäisen yksikertaista, helppoa ja nopeaa." -Raakasuklaa.com


Helppoa joo, mutta loppu meni mönkään: Se maku oli jotain ihan kamalaa ja järkyttävän sekoitusta, josta KUKAAN ei tykännyt. Sisko oikein kehui, kuinka Roosterissa oli ollut hyvää chilisuklaata ja pikkusenko harmitti. Sain suklaan kuiten kulutettua raastettuna smoothien seassa, onneksi... Arvatkaa söinkös mielummin fazerin sinistä tuon jälkeen.. Niinpä.


Heinäkuussa otin suklaan kokeilun uudestaan ja tulos oli vähintään yhtä kamalaa. Aloin etsiä syytä, joka loppujen lopuksi oli kaakaomassassa: Kun vaihdoin seuraavalla kerralla massan kaakaovoiksi, lopputulos oli TAIVAALLISEN HYVÄÄ! Eikä sen valmistamiseen tarvita kuin muutama hassu aine. (kuva yllä) Mun versiossa marjat ja muut kokeilut ovat isoina paloina, jolla saan vielä hippusen enemmän makua. Mansikka, mustikka ja banaani ovat suosikkeja, vaikka pähkinä ja muut kaverit ovat oikein maukkaita nekin!

Vähän faktaa pöytään: "Mikä ihmeen raakasuklaa?


Raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan vain puhtaista, alkuperäisistä ja prosessoimattomista raaka-aineita. Raakasuklaan valmistamisessa raaka-aineita ei missään vaiheessa kuumenneta. Näin suklaassa on jäljellä myös suuri määrä arvokkaita ainesosia mm. entsyymit, vitamiinit ja fytoravinteet, jotka yleensä tuhoutuvat korkeiden valmistuslämpötilojen ja prosessoinnin yhteydessä.

Raakasuklaan valmistetamiseen käytetään pääasiassa eksoottisia superruokia kuten raakaa kaakaota, maca-jauhetta ja goji-marjoja. Näiden superruokien avulla raakasuklaaseen saadaan alkuperäisen ja herkullisen maun lisäksi tiivistettyä käytännössä enemmän kehollemme tarpeellisia ravintoaineita (vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, antioksidantteja jne.), kuin mihinkään muuhun ruokaan!

Raaka kaakao on kemiallisesti yksi planeettamme kompleksisimmista ruoista ja se sisältää yli 1200 eri yhdistettä. Jo kuumentaminen yli 45 asteen tuhoaa kaikki ravinnon sisältämät entsyymit ja useita herkkiä kasviravinteita.

Kun kaakaosta tehdään ”tavallisesta suklaata” tai ”tavallista kaakaojauhetta” kuumennetaan raaka kaakao korkeissa lämpötiloissa (120-130 astetta) ja siihen lisätään mm. maitojauhetta, erilaisia lisä-aineita, valkaistua sokeria ja usein geenimanipuloidusta soijasta valmistettua lesitiiniä. Tällöin alkuperäisen raaka-aineen luonne ja ominaisuudet kääntyvät täysin päälaelleen, emmekä voi puhua enää samasta ruoka-aineesta, saati sitten terveyshyödyistä, joita alkuperäisessä muodossa nautittu raaka kaakao tarjoaa." 
Info by: Raakasuklaa.com


Aionko valmistaa suklaan itse? Todellakin! Nykyisin omat suklaat ovat maukkaita, herkullisia ja ennen kaikkea maailman helpoin tehdä jopa kymmenessä minuutissa! 

Nyt kun olen perehtynyt aiheeseen vähän enemmän ja myös raaka-aineet alkaa olemaan tuttuja niin ehkä uskaltaisin kokeilla jopa sitä chilisuklaata! Instant -sienet ovat olleet mun suklaassa mukana, mutta tämä innostus senkun kasvaa vain! Miksen aikaisemmin onnistunut tässä? Tämän innoittamana tein myös kookoksesta angel cakea pakkaseen jäätelön muodossa! Tervetuloa kyläileen!

Nyt kun jääkaapissa on nuita herkkuja niin ihmeellisesti niitä ei tule syötyä kaikkia kerrallaan. Nautin suklaata yleensä päivällisen jälkiruokana tai välipalan yhteydessä. Itseni varauksella ottaen teen tarpeeksi vähän suklaata, jottei vahinkoa satu! 18 sydäntä riittää moneksi päiväksi :)

Superfoodit ja raakaruoka on ollut mulla vahvasti tämän viikon teemana. Mitä olen oppinut ja mitä mulla on tullut ikävä? Siitä kirjoittelen myöhemmin :)

2 kommenttia:

  1. Kiitti vaan, ei oo moneen viikkoon tehny mieli suklaata ja nyt voisin vaikka heittää kuperkeikkoja että sais suklaata... :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tässä kuumuudessa haluta syödä mitään. Paitsi vesimelonia! ♡

      Poista