Lokakuu: Valoa ja kokemuksia

lauantai 4. lokakuuta 2014

Riku tuhisee syvässä unessa mun vasemmalla puolella ja Dana lämmittää turkillaan mun reiden ulkosyrjää oikealla. Oikeasti kumpiki vaan  kuorsaa äänekkäästi. Ulkona on harmaa aamu ja naapurin koira haukkuu. Mökillä on kivan viileää, mutta mun jaloissa komeilee villasukat. Nyt on syksy.

Syksy on kaunista aikaa. Silloin lehdet muuttaa väriä ja maa saa kosteutta. Herään huomaamatta viikonloppuisin aina aikaisemmin juuri syksyllä, koska haluan saada mahdollisimman paljon valoa tulevaa talvea varten. Syksyisin haluan olla paljon vaeltamassa ja ihan vain katsella, kun Riku kalastaa. Tai oikeastaan mulle on tärkeintä olla näiden rakkaiden kanssa mahdollisimman paljon!

Syksyisin hiipuu myös mieleen ikäviä asioita ja pimenevät illat pelottavat yksinäisyydellään. Asun nykyisin paljon yksin ja naapurusto on alkanut käymään levottomaksi, joten mun mielikuvitus tekee aina välillä kepposia. Mun mielestä näen liian usein poliiseja, vartijoita ja paloautoja meidän pihapiirissä. Tosinaan myös se, että lähes jokaisena yönä joku soittelee ovisummeria kolmen aikoihin ei ole hirmusen mukavaa. Uni keskeytyy ja muutenkin nukun liian levottomasti. Osittain siitä johtuen olen hirmusen väsynyt viikolla ja viikonloppuisin kaipaa vain sitä oleskelua turvallisessa ympäristössä näiden tuhisijoiden kanssa.


Syysloma häämöttää parin viikon päästä ja mun viikon loma töistä on niin nappiin aikaan. Rikun kanssa halutaan viettää aikaa ja juhlia meidän seitsemättä vuosipäivää yhdessä. Toki suomen kamaralla sellainen ei sovi, koska ulkomaillehan sitä veri vie. Alkuperäinen suunnitelma oli ottaa lennot suoraan Oulusta jonnekkin lämpimään, eli päästä mahdollisimman helpolla. Hypätä koneeseen ja kaikki olisi valmiina, eli olla oikein kunnon turisti! :D

En ole koskaan ollut oikein extempore ihminen, joka tekisi suunnitelmat vaan heti ja toteuttaisi ne. Kuiten tällä kertaa taidetaan Rikun kanssa olla vain hurjia, koska meillä ei ole varattuna yhtään mitään. Ei lentoja, ei hotelleja, ei mitään. Ei edes tiedetä, minne mennään tai ylipäänsä saadaanko edes mitään! Mutta ulkomaille on päästävä!

Koska kyseinen viikko on syysloma viikko, muutama muukin ihminen on matkustamassa tai kyttäämässä hyviä matkoja. Kokoajan seuraan parhaita tarjouksia netin kautta ja tässä häätyy vaan uskoa siihen, että kyllä se meille paras matka vielä tarjoutuu. Jos ei muuta niin mennään Helsingin lentokentälle kyseleen lentoja ja hypätään kyytiin, mikäs sen mielenkiintoisempaa olisi :)

Lokakuussa jatkan mun syyskuun tavoitteita paremmasta unesta ja ihanasta 100 päivästä. Toki voisin viedä sen mun rikkoutuneen tietokoneen korjattavaksi, koska paljon kivempi näitä kameran kuvia on katsella kuin kännykän räpsyjä! :)

6 kommenttia:

 1. vauuu ihan mielettömän upeita kuvia <3 Kiinnitin myös blogisi ulkoasuun huomiota- ihanan siisti ja selkeä <3
  Kiva, että liityit oulun bloggaajaryhmään :)

  VastaaPoista
 2. Syksy on kyllä ihanaa aikaa kun luonto on niin kaunis! Ja kun iltaisin voi käpertyä lämpimään ja sytyttää kynttilöitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kynttilät on kyllä kauniita! :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia, ja aivan niinkuin Emiliakin jo sanoi, ihanan raikas yleisilme täällä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Viikonloppuna ajattelin raikastaa ilmettä vielä selkeämmäksi :)

   Poista