Herkkuja viikonlopulle

15:46

Mun piti julkaista tämä teksti jo viime viikolla, mutta sattuneista syistä se jäi luonnoksiin. Viikonloput on itselleni paha tapa herkutella, mutta on olemassa muutamia helppoja herkkuja, joita on nopsa tehdä ja vie mulla makeanhimot mennessään :)

Mulla on muutama uusi rakkaus, nimittäin luomu riisikakut ja luomu maapähkinävoi. Olen aina inhonnut kumpaakin, mutta nyt palavasti rakastunut niihin. Riisikakusta voi helposti tehdä makean ja suolaisen version. Välipalana toimii yhdistelmä: Öljy, kinkku, kurkku ja tomaatti. Tai vastaavasti vielä päälle pinaattia. Muunneltavuus on ihan täysin itsestä kiinni, moni laittaa myös avokaadoa jne :)


Tietty edelleen kikhernepopparit toimii täydellisesti viikonloppuherkkuna!

Makean version riisikakuista saa esim: maapähkinävoi, omena ja banaani. Tämä yhdistelmä on mun makuun täydellinen. Olen kokeilut myös päärynällä, mustikkasoseella ja muilla hilloilla, TOIMII. Näiden kuljettaminen töihin on myös helppoa, kun ottaa mukaan kaikki ainekset ja kokoaa ne töissä pähkinöiden kera. Toimii siis välipalana! :)


Mikä tulee sitten siihen maapähkinävoihin niin voisin laittaa sitä jokaiseen mun ruokaan. Aamupuuroon, rahkan sekaan, smoothien sekaan, raejuuston kanssa... Mutta paras herkkuhimon karkoittaja on taateli, jonka sisällä on pähkinä ja maapähkinävoita.. Näistä tulee mieleen ihan snickers patukka. 

Näitä ei montaa kestä syödä, kun muuten tulee huono olo ja toki kaloreita näissä on huimasti liikaa, jos liian monta syö. Itse palottelen aina yhden taatelin kahdeksi niin esim. syön 5 taatelia, mutta voi syödä enemmän suupaloja. (Saa mieltä huijattua, ilkeä minä!) Parhaiten toimii pehmeät taatelit, mutta myös kuivatut maistuu hyvälle, ne sotkee vähemmän! Pähkinöissä parapähkinä maistuu parhaimmalta, cashew on liian pehmeä mun makuun :)

Alle 5min: Halkaise taateli, ota siemen pois sisältä. Laita 1/3 osa pähkinää sisälle ja päälle nokare maapähkinävoita. Nauti!


Viimeisenä, muttei vähäisimpänä testailin viimein niitä kuuluisia lehtikaalisipsejä.

Valmistaminen muihin verrattuna vie enemmän aikaa, mutta ensireaktio oli aikas karmaseva: Hyi. Mutta kun niitä muutaman söi ja loppujen lopuksi siskon kanssa kilpailtiin, kumpi saa viimeisen palasen :D

Vinkki vitosena sanoisin, että mitä isompia palasia niin sen varmemmin nämä onnistuu. Mulla oli vähän liian erikokoisia niin pienimmät oli liian rapsakoita ja palaneen makuisia. Isot taas juuri sopivia! Näissäkin monta eri vaihtoehtoa maustamisessa. Voi lisätä tulisuutta chilillä tai tehdä miedompia oman maun mukaan. 

Noin 30min: Pesin ja kuivasin lehtikaalet, koska kuivana ne rapistuu paremmin. Leikkasin saksilla palaset kulhoon (poista lehtiruoti), päälle öljyä, ripaus suolaa ja pippuria. Uuniin 150 astetta ja väljäästi pellillä uunista riippuen 15-25min, puolessavälissä käännellen. Sitten vaan nauttimaan! :)

Käy myös lukemassa

4 Kommenttia

  1. Oii kun näyttää niin terveelliseltä ja hyvältä :D miks sitä pitääkin oikeasti aina ostaa se perus suklaalevy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah.. *Nauraa ja mussuttaa kiinalaista*
      Niinpä, se suklaalevy on helpompi ja siksi ymmärrän! Mutta toisaalta kun herkuttelee niin miksei herkuttele sitten sillä, mitä tekee mieli? Kerranhan sitä vaan eletään :)

      Poista
  2. Oi kuinka näyttääkin niin hyvältä noi riisikakut ja taateliherkut. Täytyyy kokeilla. :)

    VastaaPoista

Seuraa Facebookissa

Bloggerin lukijat