Kiina: Esittelyssä viisi hostellia

lauantai 28. helmikuuta 2015

Joka ikinen kerta kun istuimme tämän hostellin baarin tuolille, johti se siihen, että hetken päästä Rikulle tuotiin kiinalainen kaljaa Tsingtao ja mulle fanta pillillä! En osaa edes laskea, montako tuntia ollaan viettetty tuolla aikaa! Kuvassa mukana englantia puhuva kiinalainen ystävämme Kary ja hänen kiinalainen kaverinsa :)

Mutta kuinka löytää hyvä hostelli Kiinasta? Tutkimalla ja kokemalla!

Me rakastetaan Rikun kanssa Hostelworld -sivustoa ihan äärettömän paljon. Me ollaan kummallakin kiinan matkalla varattu 3 ensimmäistä yötä suomesta ja sen jälkeen aina netin löydettyä selailtu seuraavan kohteen hostelleja. Hostelworld toimii kiinassa hyvin ja huoneiden varaaminen on helppoa. Lähes aina ollaan oltu tyytyväisiä valintoihin ja muiden arvosteut kertoo paljon aina hostellin tasosta ja omista vaatimuksista. Meille tärkein on sijainti ja hyvä yhteys kohteen nähtävyyksiin. Kokeilemalla eri kieliä löytää edullisimman hinnan, joten euroissa etsiminen ei aina ole paras vaihtoehto.

Muistutuksena kertaan, että ollaan Rikun kanssa matkustettu Kiinassa kesäkuu 2011 ja kesäkuu 2014.

Kartta, jolla melkein aina päästiin perille hostellille... (Kiinalaiset kun ei aina osaa lukea edes kiinaa..)

Peking: 365 INN Hostel, No. 55 Da Zha Lan West Street, Xuan Wu District, Beijing, China.

Tämä hostelli on ehkä maailman paras hostelli ikinä. Me ollaan kyllä täysin rakastuttu tähän ja siksi valittiin se myös toisen matkan "päämajaksi". Hostellin sijainti on ihan loistava: Vanha historiallinen Peking, kielletty kaupunki ihan kivenheiton päässä, metro vielä lähempänä ja todella hyvät ruokailupaikat vieressä. Hienommille alueille pääsee nopeasti metrolla, shoppailupaikat muutaman pysäkin päässä, taksit kulkee myös hyvin ja lähes aina löytävät hostellin läheisyyteen. Varmasti Pekingissä olisi edullisempiakin hostelleja, mutta suosio näkyi siinä, että hostelli oli melkein jokaista yötä kohden ihan täynnä. Joten suosittu on, mutta myös sopivan hiljainen! :)

Privattihuoneet ovat siistejä ja dormeissa ei ole mitään pahaa sanottavaa. Henkilökunta todella rentoa ja auttavat ihan missä asiassa tahansa. Hankkimaan lippuja, opastamaan nähtävyyksiin ja lähtevät vaikka kaverina syömään, jos niihin oikein hyvin tutustuu. Tietty hostelli on aina hostelli ja muutaman kerran törmäsin ötököihin, mutta ne on pieniä juttuja :)

Viime reissulla ravintolan nimi oli Helen's, joka oli muuttanut muualle. Hostellin baari Long table oli joka ilta täynnä ihmisiä ja siellä tutustu helposti muihin riessaajiin. Ollaan kummallakin reissulla tutustuttu mm. britteihin, tansakalaisiin, ruotsalaisiin (Rikulla on joku ruotsimagneetti), mongolialaisiin ja tietty suomalaisiin. Ihan kiinalaiset itsekkin tulee sinne syömään ja ruoka on ihan maittavaa. Suomen 8e riisispecial maksoi siellä 20 senttiä, joten nälkäisenä siellä ei tarvinnut olla.

Tunnelmaa loi tekstit seinissä ja katoissa. Ilmainen netti helpotti instagramin päivittämisestä ja skypettämistä suomeen. ;)


Huangshan: Old Street Hostel, No.266 Tunxi Laojie, Tunxi District, Huangshan, China.

Viivyimme (muistaakseni) neljä yötä pienessä Huangshanin miljoona kaupungissa ja nukuimme vanhassa kaupungissa. Vanha kaupunki osottautui mahtavaksi valinnaksi ruuan suhteen ja turisteja näillä seuduilla oli paljon vähemmän, joten hintakin oli paljon alhaisempi. Täällä tutustui paremmin kiinalaiseen elämään ja kiinan ystävä sanoi olevansa täältä kotoisin! Joten moni nuori kiinalainen lähtee hakemaan itselleen "parempaa elämää" Shanghaista tai Pekingistä, joten se kertoo kaupungin vauraudesta. Kohteessa kävimme mm. surullisessa eläintarhassa, mutta päätarkoituksen avaan erillisessä tekstissä. :)

Itse hostelli oli erittäin hiljainen ja meidän lisäksi siellä taisi olla muutama ihminen. Illalla kaikki meni aikaisin kiinni ja itse hostelli sijaitsi liikkeen perällä, joten ulkoa katsottuna sitä ei edes hostelliksi huomannut. Meidän dormi osottautui erittäin hyväksi ja siellä sai nukkua reissun parhaimmat unet! Tällä reissulla oltiin kahden ruotsalaisen tytön kanssa, joten kahdestaan eri tarvinut jutella eikä pelätä tavaroiden katoamista. Muutaman kerran meni WC tukkoon, mutta muuten erittäin siisti huone erillisellä suihkulla! :)


Shanghai: City Central International Hostel, No.300 Wuning Road, Putuo District, Shanghai, China

Hostelli, jossa oltiin myös edellisellä reissulla. Syy hostellin valintaan oli hyvä sijainti, lyhyt matka metrolle ja hyvä hinta-laatusuhde. Nukuttiin jälleen privattihuoneessa neljännessä kerroksessa, mutta syy tälle oli täyteen ahdetut dormit. Ruotsalaiset kaverit nukkui dormeissa ja ne näytti ovelta katsottuna todella siisteiltä! Joten suosittu hostelli Shanghaissa, enkä yhtään ihmettele. Viime reissuun nähden siellä viihtyi paljon enemmän ihmisiä ja tunnelma oli alakerrassakin parempi kuin edellisellä kerralla. Myös tunnistettiin muutama henkilökunnan ihminen.

Ehdottomasti parhaimmaksi puoleksi nousi kissa, joka tavattiin ensimmäisenä aamuna. Kissa oli 8 viikkoa vanha, pieni ja pippurinen söpöys. Hostelli oli ottanut sen hoiviinsa, kun olivat löytäneet sen kadulta yksikseen kulkemassa. Toki kulkukissojen kanssa on hyvä muistaa hygieenisyys, eli käsien pesu aina sylissä pidon tai silittelyn jälkeen. Työntekijä kertoi saaneensa kerran tartunnan kadun kissalta, joten kiltisti aina pestiin käsiä :)

Toinen plussa oli pesukone, jota sai käyttää pientä rahaa vastaan. Olipa ihana pestä vaatteita pitkästä aikaa ja rupusimmat vaatteet uskallettiin viedä ulos pyykkinarulle kuivumaan. Shanghain kosteudessa niiden kuivuminen kesti melkein kolme päivää! Huoneessa vaatteet kuivui muutamassa päivässä. Kyllä kauhulla katselin koneen pesutyyliä!! Ylhäältäpäin katsottuna se pyöri sivuttain, eli tavallaan vaatteet hankasi lattiaa vasten ja seinät pyöri.. Mutta pesi kuitenki!

Hinnat oli kyllä hitusen kalliimman puolella, mutta Shanghaissa ei oikeastaan halvemmalla hyvää hostellia saa.


Hangzhou: Hofang International Youth Hostel, No.67 DaJing Lane, Hangzhou, China

Pieni mieljoonakaupunki, jossa viihdyimme kokonaisen vuorokauden. Toisin sanoen tämä oli nopea siirtymä ennen matkustamista luotijunalla takaisin Pekingiin. 

Kerettiin näkemään kaupunkia pieni vilaus illalla, kun etsittiin juna-asema. Sitä ennen käytiin syömässä japanilaista ruokaa ja kas kummaa saatiin siitä kummatkin jonku asteinen ruokamyrkytys. Onneksi meidän ruotsin kaveri oli antanut meille mukaan jotain litkua, jonka voimalla paranin alle viidessä tunnissa! Joten paljon kokemusta ei ole tästä kaupungista ja siellä maisemat oli kyllä hienot. Jos ja kun joskus palaan takaisin kiinaan niin tuon kaupungin historiaan haluan tutustua paremmin uudestaan.

Niin itse hostelli sijaisti ihan hyvällä paikalla suhteellisen lähellä ainoaa metroa, jota ei koskaan löydetty... Muihin hostelleihin nähden paljon hauraampi, mutta silti siellä ihan hyvin sai nukuttua sen muutaman tunnin. Riku kerti, että alakerran baarissa soitettiin livemusiikkia. :)


Jos jotain hyvää niin myös jotain pahaa:

Peking: Leo Hostel, A Lai Ke Zhan, 52 Da Zha Lan Xi Jie, Qianmen, Xicheng District, Beijing, China.

Hangshousta palattiin takaisin Pekingiin vielä neljäksi yöksi ennen kotiin paluuta. Tarkoituksena oli nukkua 3yötä dormissa ja viimeinen privaatissa, että olis saatu rauhassa pakata tavarat rinkkoihin. Koska meidän lemppari 365INN oli täynnä, varattiin dormi viereisestä Leo hostellista. (Alla olevasta kuvassa näkyy Leon kyltti ja heti vasemmalla tien toisella puolella on 365 Inn.) Eli ihan naapurista.

Moni on tätä kehunut ja hyvän sijainnin pohjalta se valittiin. Me vaan ei tässä vaiheessa reissua oltas enään tippaakaan jaksettu huutavia brittejä, jotka kannustaa jalkapallon MM-kisoja kaljan ja huutojen kera. 

Voi jumakauta mulla olis paljon sanottavaa tästä p*skaläjästä. Meille oli tietenkin laitettu huone alakerrasta baarin vierestä, erittäin kivikovilla dormin sängyillä ja laukkukaappi oli kolisevaa metallia. Ei siinä vielä mitään, mutta patjat oli homeessa, suihkussa iso tuppo hiuksia ja paskanen WC-istuin. Se siitä hyvästä siisteydestä. Kaiken kruunasi rikkinäinen ilmastointikone, joka piti ihan järkyttävän kamalaa ääntä. Sinä yönä ei nukuttu juuri yhtään..

Valitettiin asiasta ja oltais saatu vaihdettua huonetta seuraavana päivänä. Kun viimein saatiin siinä kolinassa uni, tuli aamulla puoli kuusi korjaajat kolistelemaan ja herättämään meidät. Ja korjaajia oli neljä.. Muistaakseni ensimmäinen yö saatiin puoleen hintaan ja kovasti yrittivät meille privattia tarjota loppu lomaksi, mutta Riku oli niin vihainen, että vaihdettiin suoraan koko hostellia. Onneksi 365Inn työntekijä Tong (johon siis tutustuttiin jo edellisellä reissulla) sai meille varattua privatti huoneen heidän hostellista, joten päästiin nopeasti pois tuolta Leosta. Loppu loma sujuikin sitten oikein hyvin pehmeällä privatti sängyllä!

Jos rakastat huutaa humalassa ja sinulla ei ole mitään väliä, missä nukut niin Leo on oikein hyvä valinta, mutta itse en suosttele hostellia kenellekkään.


Juuri nyt nousi hirmuinen matkakuume. Ihan siis äärettömän kova! Onneksi viimeistään kesällä pääsen matkustamaan lämpimään. Jos ei muuten niin äkkilähdöllä vaikka ruotsiin.. 

Tänään rappasin varpaankynsistä viimeiset lakkaukset Alanyan syyskuun matkalta, joten kohta olisi aikakin päästä siiville ja lakkaamaan kynnet uudestaan!! Sitä odotellessa voisin kirjoitella kiinan matkasta luvattuja kokonaisuuksia mm. Peking, Shanghai, Huangshan, Hangzhou omiin kokonaisuuksiin kaikilla mausteilla, kiinalainen ruoka, matkustaminen kiinan sisällä, ilmastosta ja muutamista suuremmista nähtävyyksistä.. Eli kyllä ne on kirjoitettu ennen kesää.. :')

2 kommenttia:

  1. Kittilän talvimies2. maaliskuuta 2015 klo 1.04

    Olipa hyvä teksti! Kiinaan on pakko päästä uudestaan!

    VastaaPoista