Kuiva-aineet valtaa mun kaapit

tiistai 3. helmikuuta 2015

Kun joku kysyy multa, paljonko kulutan rahaa ruokaan niin vastaus on helppo: PALJON. Nuorena shoppailin liikaa sukkahousuja, myöhemmin urheiluvaatteita ja nykyisin luontaistuotekaupoista ruokaa. Ruoka on sellainen asia, mistä en tingi ja parempina aikoina panostan luonnolliseen luomuun, ostan tuoretta lihaa ja poimin itse marjat.. Mitä lyhyempi tuoteseloste, sen parempi!

Kaksi-kolme kertaa vuodessa ostan kaapit ihan tupaten täyteen isoja satseja ruokaa ja elelen niillä sitten mahdollisimman pitkään. Tämä tarkoittaa siis jauhoja, hiutaleita, hunajaa, papuja.. Kaikkea, mitä kuva-ainekaapista voi löytää. Mulla ja kämppiksellä on sen verran poikkeavat ruokailutavat, että kumpikin ostaa omat ja siksi kaappeja on peräti kolme..

Suosikki merkkeinä on mm. gogreen, urtekram, biona, biofaif, masarang ja organic hearth. Nykyisin ainakin urtekramia ja gogreenia saa ihan perus ruokakaupoista, joten tuotteen loputtua ei tarvitse välttämättä lähteä luontaistuotekauppaan shoppaileen. (Sinne voisi huomaamatta kulua paljon enemmän kuin se puutuvan tuotteen verran..) Osan myös paljon irtotuotteena linssejä ja kuivattuja marjoja.

Muutaman vuoden aikana olen vaihtanut lähes kaikki tuotteet gluteenittomaan otettuani kaurahiutaleet takaisin käyttöön. Luulin ensin, että ne aiheuttaa mulle kauheaa turvotusta ja kokeili viljatonta viime keväänä, mutta energiaa on riittänyt paljon enemmän, kun ruis, vehnä ja ohra vaihtui mm. kauraan, riisiin, spelttiin, tattariin, kvinoaan ja psylliumiin. Vielä en 100% gluteeniton ole, mutta kunhan saan vatsaoireet selvitettyä paremmin niin uskon sen olevan mahdollista, kun tiedostan sopimattomat ruoka-aineet. Siemeniä en voi käyttää ilman liotusta, joten yksi helpottava tekijä löydetty! :)


Tietty valikoimaan kuuluu aina pähkinät, riisit, linssit, tomaattimurskat, balsamico, pesto, kookoskerma.. Uusin rakkaus on riisikakut.. Emmie edes kaikkia muista, mutta kyllä näistä aina ruokaa saa tehtyä. Kun kaapissa on paljon perustarvikkeita, arkinen kaupassa käynti on kevyempää ja nopeampaa. Maanantai ja torstai on mun jääkaapin täyttö päiviä. :)

Tämä "X-tuoteet valtaa mun kaapit"-osioon tulee lisää tekstejä mm. superfoodeista, proteiineista ja muista tuotteista, jotka kirjaimellisesti valtaa mun kaapit.. Kokemuksesta voin kertoa, että keittiön siivoukseen saa kulutettua jokpa kuusi tuntia.. :D


PS: Nyt on ensimmäinen Unelma itsestä -blogin teksti luettavissa. Kuinka minusta tuli Laura?

4 kommenttia:

 1. Ihanan hyvänvoivan näköinen tuo viimeinen kuva! Jäin vaan tuijottaan sitä- pakko siis oli kommentoida asiasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, ihan hyvin tässä voidaanki, että kiitos vaan ♡ :)

   Poista
 2. Aivan ihanan raikas kuva sinusta! <3 Pätee kyllä ihmiseen sanonta, olet mitä syöt. :) Oli mielenkiintoista lukea sinun ruokavaliosta, sillä itsekin sitä tässä olen itselleni uusiksi rakentamassa. Tarkkailen paljon mikä itselle sopii, ja nyt paraikaa yritän selvittää mistä vatsavaivat johtuu tämän terveellisemmän ruokavalion alettua. Eiköhän se minullakin selviä. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos♡ vatsan toimintaan vaikuttaa suuresti kaikki mm.stressi, lepo, hormoonitoiminta ja kaikki mahdollinen! Et ole asian kanssa yksin, sillä mie myös etsin vielä vuosien jälkeen sopivan vatsaystävällistä ruokaa ja etsimiseen menee vuosia ja sen tasapainon saamiseen muutama vuosi vielä lisää.. Hitaasti, mutta varmasti!!! :)

  VastaaPoista