Itse tehty kookosrahka

13:40


Itse tehty kookosrahka:

Mahdollisimman rasvaista kookoskermaa 1-2 purkkia (250ml-500ml)
1-3 maitohappobakteeri kapselia
Tiivis lasipurkki
Aikaa vähintään kaksi vuorokautta

Desinfioi tiivis lasipurkki keittämällä se kuumassa vedessä. Kuivaa hyvin ja kaada kookoskerma purkkiin. Sekoita mukaan (pieneen annokseen) 1-2 maitohappobakteerin kapselin sisältöä (isompaan jopa 3-4) ja sekoita hyvin. Laita purkki pimeään, lämpimään paikkaan vähintään 36 tunnin ajaksi. Kun mielestäsi kerma on "käynyt" tarpeeksi, siirrä purkki jääkaappiin muutaman tunnin ajaksi. Rahka säilyy jääkaapissa 4-5 päivää. Tämän voi tehdä myös kookosmaitoon, jolloin siitä tulee kookosjogurttia. Kummatkin yhtä hyviä.

Kookosrahka on aika hapanta, joten tasapainoksi rahkaa on hyvä tarjota esim. tuoreiden marjojen kanssa. Ennen jääkaappiin siirtämistä rahkan voi maustaa esim. kookossokerilla tai vanilijalla. Kuvassa on kuivattuja hedelmiä kera itse tehdyn mustikkakeiton :)

Käy myös lukemassa

2 Kommenttia

  1. En oo ikinä kuullutkaan kookosrahkasta. :D Sun pitää maistattaa tätä mulle joskus!

    VastaaPoista

Seuraa Facebookissa

Bloggerin lukijat