Kiina: Yellow mountain

tiistai 7. huhtikuuta 2015
Iltalehti kirjoitti otsikolla: Maailman hurjimmat kävelyreitit - rohkenisitko kokeilla? Kyllähän me kokeiltiin ;)
Kun näin yllä olevan uutisen, sain heti inspiksen jakaa teidän kanssa kuvia meidän kiinan matkasta. Matkailu kuume kasvaa ja tuo kiehtova maa vetää jälleen puoleensa näin kohta vuoden tauon jälkeen. Kiina vei kyllä mun ja Rikun sydämen ihan täysin ja se ei varmaan ole jäänyt epäselväksi.

Pekingin ja Shanghain reissun jälkeen otettiin ruotsin tyttöjen kanssa suunta kohti tuntematonta: Huangshang ja siellä sijaitseva Yellow mountain. Otettiin reissulla vain pieni maistiainen kiinan mahtavista vuoristoista ja voin käsi sydämmellä sanoa, että tuonne on palattava vielä joskus takaisin ja nähtävä vielä paljon lisää. Sen verran huikeat maisemat oli pelkästään sateisella säällä, en osaa edes kuvitella kirkkaan ilman lumoa. Huhhu, tuli kylmiä väreitä :)

"Googlen kuvissa paikka on ihan uskomattoman näköinen ja vaikka meille sattui sateinen päivä niin silti kokemus oli unohtumaton. Tuo on paikka, jonne on joskus pakko päästä uudestaan!" -Näin olen kirjoittanut jo viime syksynä reissun jälkeen omaan muistivihkoon.

Vuoristo on suuri ja me käveltiin vain pieni osa siitä. Ensin matkustettiin minibussilla n. 1h ajan keskelle pienen pientä kylää. Kylän hauraus näkyi jo ikkunoista ja kielitaidottomuus vielä enemmän. Kuitenkin pienen opastuksen jälkeen saatiin liput ja matkattiin toisella bussilla gondolin luo. Hop kohti vuorta!

Varoitus: Luvassa PALJON kuvia! :)


Pelkästään gondoli oli kokemuksen arvoinen juttu. Huipulla olevat äänet ja se tunnelma... Äh, turhaa alan tässä selittelemään mitään, antaa kuvien ja fiiliksen puhua puolesta! Ehdottomasti seuraavalla kerralla haluan NUKKUA vuorilla hostelleissa ja olla monta päivää vaeltamassa!

Portaita, kalliota ja ne keltaiset sadetakit, joita kiinalaisikis kutsutaan ;)

4 kommenttia:

 1. Vau, sanattomaksi vetää jo nämä kuvatkin. :) Uskomattoman kaunis paikka varmasti, tuonne ois kiva päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tätä osaa edes kuvilla kertoa, omin silmin se on nähtävä! :)

   Poista
 2. Oi ihana Kiina! Halausin tuonne! Olin marraskuussa Kiinassa ja rakastuin ihan täydellisesti, nyt olis pakko päästä uudestaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa meilläkin kolmas kerta toden sanoa, jos reissuun lähdetään! :) Kiina oi kiina, ihana paikka!

   Poista