Chilikatkaravut ja valkosipulinuudelit

02:09


Me ollaan sovittu Rikun kanssa, että kerran viikossa syödään kotona jotain vähän erikoisempaa ruokaa. Itse olin ajatelut tietenkin sen olevan jotain kalaa tai kalliimpaa lihaa. Suunnitelmiin tuli muutos, kun löysin Rikulle syntymäpäivälahjaksi nuudelikirjan! Riku rakastaa aasialaista ruokaa ja mikäs sen ihanampaa, kuin kerran viikossa syödä kunnolla puikoilla ihan omassa kodissa! Tuleehan se halvemmaksi, kun matkustaa Kiinaan. (Tarkalleen vuosi sitten oltiin lähdössä reissuun!)

Nyt kahden eri reseptin jälkeen voin todeta, että todellakin kannatti ottaa tämä teema meille! Metsästettiin kaupasta ituja ja jopa googletettiin korianteri, että saatiin tämä ihana ruoka tehtyä. Kiinassa kahdesti käyneenä häätyy sanoa, ettei kauas heittänyt!! Ihana, kun Rikukin innostuu uusista ruuista ja itsekkin löydän uusia aineksia kaappiin.


Tosiaan meidän minikeittiöön ei kahta kokkia mahdu yhtäaikaa, mutta kokonaisuudessa Rikulla kului aikaa alle puolisen tunia. Otsikko kuulostaa varmasti todella mausteiselta, mutta annos oli nopsa tehdä, eikä todellakaan ollut tulinen tai liian sipulinen! Kookosmaidon ansiosta jopa todella mieto, mutta kyllä maustetta oli tarpeeksi, kun nenä alkoi nuuskuttaan ruokailun jälkeen. Toki jos todella chilisestä tykkää niin aitoa chiliä sekaan vaan!

Valmistelu: 10min, Kypsennys 15min.
200g kuorittuja katkarapuja 
4 rkl makeaa chilikastiketta
4rkl öljyä (maapähkinä- tai kasviöljyä)
4 pientä kevätsipulia pilkottuna
55g sokeriherneitä pilkottuna isoiksi paloiksi
1rkl punaista thaicurrytahnaa
4dl kookosmaitoa
55g bamunversoja tölkistä valutettuna ja huudeltuna
55g tuoreita pavunituja
115g medium munanuudeleita
2 valkosipulinkynttä murskattuna
Kourallinen tuoretta korianteria pilkottuna

Me poikettiin sen verran ohjeesta, että laitettiin ihan perus katkarapuja, kaapissa oli valmiina sweet chiliä ja öljynä toimi seesamöljy. Bambunversot on edelleen mysteerinä kaupassa.. Mutta toimi myös näin!


1. Jos ravut on jäässä niin sulattele niitä mikrossa. Kääntele katkarapuja kulhossa chilikastikkeessa. Peitä ja nosta sivuun odottelemaan.
2. Kuumenna puolet öljystä esilämmitetyssä wokkipannussa, lisää kevätsipulit ja sokeriherneet ja vokkaa keskilämmöllä 2-3min. Lisää currytahna ja sekoita hyvin. Kaada wokkiin kookosmaito ja kiehauta varovasti välillä hämmentäen. Lisää bambunversot ja pavunidut ja kuumenna hämmentäen 1min. Lisää mukaan katkaravut (kastikkeen kanssa), vähennä lämpöä ja hauduta 1-2min, kunnes ainekset on lämpimiä.
3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan pienessä katilassa. Valuta ja kaada takaisin kattilaan.
4. Kuumenna loput öljyt pienemmässä paistinpannussa, lisää valkosipuli ja paista niitä korkeassa lämmössä 30sek. Lisää valkosipulit valutettujen nuudeleisen sekaan, lisää puolet korianterista ja sekoita hyvin.
5. Lämmitä lautasia hetki mikrossa ja laita pensin nuudelit, levitä päälle chili-katkarapuseos, koristele lopulla korianterilla ja nauti heti.

Käy myös lukemassa

0 Kommenttia

Seuraa Facebookissa

Bloggerin lukijat