Raakasuklaa suoraan paketista

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Ujostuttaako raakasuklaan kokeilu, mutta silti haluaisit tutustua tumman suklaan maailmaan? Itse suosittelen suuresti tutustumaan raakasuklaaseen näiden miedompien pakettien kautta, koska ne eivät ole ihan niin tumman makuisia kuin itse tehtynä. Makua saa lievennettyä vielä tuoreilla marjoilla ja samalla niistä saa ihanaa makua suklaaseen :)

Itse olen kokeillut tätä Cocovi-pakettia, myös Foodinin ja Leaderin. Kaikista saa ihan maittavaa suklaata ja tekeminen on todella helppoa. Cocovin paketista tulee valmista suklaata n.4dl, joten suupaloja riittää pitkätki aikaa. :)


Lyhykäisyydessään tekeminen menee näin: Lämmitä kattilassa vesi n.45 asteiseksi. Sulata kookosvoi vedessä. Laita vesihauteen päälle toinen astia, johon kaadat sulanneen kookosöljyn ja lisää mukaan acave siirappi. Lisää sen jälkeen pussin sisältö hiljattaen sulattaen kaakaovoi ja lopuksi jauhet. Sekoita tasaiseksi ja kaada muotteihin.

Lisää mukaan tuoreita- tai pakastemarjoja, pähkinöitä ja muita juttuja oman maun mukaan. Helppoa? :)


Siitten koko setti pakkaseen tai jääkaappiin ja nauttimaan. Kukaa ei varmaan koko settiä kerralla saa syötyä, eikä se ole edes suotavaa, mutta muutama pala täyttää makeanhimot hyvin :)

Osassa paketeissa tulee muotit mukana, mutta mun dinot ja sydämet on kyllä ihan huippuja. Tarkoituksena olisi ostaa myös neliön mallisia muotteja myöhemmin stockmannilta, koska silikoonisesta muotista suklaa irtoaa helpommin. Ikean muoteissa on se huono puoli, että pinta jää ryppyiseksi ja ruman näköiseksi, joten niihin en suosittele suklaata tehdä. Silikoonisen muotin suklaa on kiiltävän näköinen. (kuva alla)

Nämä on varmoja nakkeja siinä suhteessa, että näiden maistajat ei juuri näe eroa tavallisen suklaan välillä ja eipä moni ole pahaksi sanonut. Paitsi appiukko.. :')


Itse olen kevään aikana kokeillut myös valmiita raakasuklaita ja ehdottomasti suosikiksi on noussut Lovechock. Pieni ja näppärän kokoinen, joten ei tule ainakaan ähkyä, jos vahingossa koko patukan syö kerralla.

Mulla on nyt kesäkuun pannassa normaalien herkkijen lisäksi myös raakaherkut! Olen välillä kokenut niiden "laukasevan" herkkukierteen, eli salakavalasti ratkeamisen kaikkeen sokeriseen joten testailen vähän, jos tällä olisi jotain vaikutusta asian suhteen. Toivotaan parasta. Onneksi kesällä helteellä ei tee mieli suklaata. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti