Värihaaste: Keltainen

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Sain ihastuttavalta Enniltä värihaasteen, jossa on tarkoitus esitellä viisi eri väriä omasta kodista ja sen yksityiskohdista.. Aloin innokkaana tekemään haastetta, kunnes havahduin siihen tosi asiaan, että meidän kodissa on musta-valko-harmaan lisäksi vain KAHTA eri väriä. Eli tosin sanoen tämä koti on todella väritön. Toki tämä yksiö on vaivaiset 32 neliötä, periaatteessa vain kahdella tilalla + varasto, joten ei oikeastaan paljoa ole vaihtoehtoja sisustuksen suhteen!

Joten aloitetaan siitä keltaisesta! Esittelyssä siis meidän "olohuone". Anopin vierailun jälkeen tänne piti keksiä joku väri ja kevään kunniaksi löysin Kodin1:stä Annon keltaiset verhot 15e hintaan! Kynttilät ja tyynyt kotiutin IKEAsta ja uusi tarjotin löytyi Prismasta.


Olen ihan rakastunut tuohon tuplakuplaan. Voisin halia sitä joka päivä ja iltaisin sytytämme mielummin sen kuin kattovalon. Iltaisin on jännä, kun verhojen väri muuttuu virheäksi taivaan sinisyyden vuoksi. Kummallista! Yllä olevat kuvat on otettu jo kevään puolella (pääsiäiskukkia...) ja viimein sain napattua meidän olohuoneesta valmiit kuvat! Muutamaa juttua vaille valmis asunto koki toukokuun lopulla ihanan muutoksen, ja järjestys muuttui todella paljon. 

Ennen sotkuinen ja jotenkin ahtaan tuntuinen olohuone alkovista päin.
Samasta kulmasta jälkeen...

Järjestys muuttui todella avonaiseksi, lasipöytä lähti varastoon ja Riku toi naisen vihaamat hifivehkeet meille. Kauan aikaa olin kyllä kaijuttimia vastaan, mutta piru ku pitihän se antaa periksi :D Ääni on ihan priimaa, mutta VÄRI IHAN VÄÄRÄ?!?!? Kuten aikaisemmin sanoin, toivoin asuntoon harmahtavaa värimaailmaa, mutta nyt taidan joutua vaihtamaan sen takaisin ruskehtavaksi. Kunhan saan edes nuo pimennysverhon vaihdettua valkeaksi niin sitten olis jo vähän parempi.

Oikeastaan kaikki muut tavarat vaihtoi paikkaansa, mutta ruokapöytä pysyi paikallaan. Toistaiseksi tämä järjestys on aiheuttanut sellaisia "rakkauden tunnustuksia" asuntoa kohtaan ja nyt kun puihin on tullut lehtiä niin sälekaihtimia ei ole tarvinut pitää näköesteenä. Tämä kämppä on niin ihanan valoisa ja meille ei paista kuin vähän aikaa aurinko aamulla niin täällä ei ole kuuma. Toki odottelen niitä helteitä, että voin perua puheeni ;)

Mutta lyhyesti sanoen: Tästä on tullut koti. Koti, jossa on hyvä olla :)


Olen tainnut 110 kertaa sanoa, että tuo kammoksuttavan kamala tv-taso saa kyllä lähteä täältä asunnosta pois vaikka heti! Nyt se on jopa ihan siedettävä, mutta silti liian massiivinen mun makuun. Toisinaan kaipailen itse olohuoneen pöytää, mutta jakkaran vuoksi luovuin ideasta. Toisaalta nyt on Danalla paljon enemmän tilaa leikkiä, kun ei ole pöytää edessä. JA kahvit voi juoda ruokapöydällä, joten ei sillä pöydällä olisi loppujen lopuksi ollut virkaa.

Ensin ajattelin, etten halua eristää sänkyä muusta huoneesta, mutta nyt olen täysin eri mieltä. Sängyn kääntäminen ja pöydän vaihtaminen teki alkovista kaivatun "oman rauhan", jossa saan illalla nukkua, vaikka Riku valvoisi pidempään! Nyt on yksi ongelma ratkaistu ja mun onneksi Riku osti itselle kuulokkeet, joten öisin musiikki ei häiritse! JEE! Alkovissa oleva lamppu on samaa sarjaa eteisen lampun kanssa, joten jotain yhdistävää olen niihin tiloihin laittanut. Alkovissa kaikuu ikävästi, joten joku taulu sinne pitäisi keksiä. 

Nyt muuten keksin huonon jutun alkovista: Se on niin piilossa, ettei sänkyä tarvitse petata...


Haluaisin saada valkoiset keittiöntuolit ja pöytätabletit lähtee kyllä samantien vaihtoon! Nyt kun värimaailma muuttuui ruskeammaksi niin voin vaihtaa mustat pois. Harmaa peilikin pääsee maalattavaksi, kun osaisin vielä päättää värin: Musta vai valkoinen? Peilin paikka vaihtuu myös toiseen paikkaan, kunhan paikka ensin löytyy.. :D

Muutamia asioita tosiaan puuttuu: Pistoke ja eteisen lamppu käytiin kuvien jälkeen korjaamassa, mutta olohuoneen lamppu puuttuu edelleen. Seiniin pitäisi saada String Pocket -hylly ja kaksi Ikean tauluhyllyä paikalleen. Alle tein hienot mallikuvat photoshopilla, miltä niiden suunnilleen kuuluisi näyttää.


String -hyllyyn laitan esille kahvimukeja, jotta saadaan keittiöön enemmän tilaa kaappeihin. Tauluhylyille sitten luultavasti mustia kehyksiä ja sistustukseen sopivia värejä. Jumatsukka kun joku vielä ne seinään laittaisi! Ja nuo kaijuttimet saisi olla valkoiset, eikös nii? Tietty kynnet maalasin sisustukseen sopivaksi. Ovat muuten niin kirkkaat, että melkein häiritsee tietokoneella olemista :)

Seuraavalla kerralla esittelen sitten loput asunnosta! Keittiö ja eteinen on todella yksivärisiä, mutta vessasta löytyy sitten väriä koko asunnon edestä!

6 kommenttia:

  1. Oi kuinka kaunis koti sinulla! Tykkään kovasti :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti :) Vielä kun saisi viimeisteltyä tai eihän koti ole koskaan täysin valmis! :)

    VastaaPoista
  3. Oi, ihanan näköistä bff! <3 Hienoja ratkasuja oot tehny.

    VastaaPoista