Hääkuumetta

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Mun elämä on just nyt yhtä odottamista ja moni tietää, että olen aika malttamaton. Jos odotan jotain asiaa todella paljon niin se odottavan aika on toooodella pitkä! Joskus kehittelen itselleni pakkomielteitä, esim. laukuista. Jos himoitsen jotain laukkua niin se on pakko_saada_nyt_heti! Nyt olen viime päivinä keskittynyt ihan (Rikun mielstä naurettavan) paljon tulevaisuuteen. Olen aina haaveillut olevani naimisissa ennen kuin täytän 25 -vuotta ja se tapahtuu vuoden päästä.

Menin ja liityin sitten facebookin ryhmään Häät 2016 ja siitä saakka olen kärsinyt kroonisesta hääkuumeesta. Voi miten muut ovat jo suunnitelleet todella paljon ja pitkälle jopa vuoden päähän, me ei ollut vielä viime viikolla listattu muuta kuin vieraat ja mietitty mahdollinen hääpaikka. Eli toisin sanoen ei yhtikäs mitään! Huomasin samaisena iltana, että mun kaavailema 25.6.2016 on joku hemmetin juhannus. En halua pilata kenenkään juhannusta häillä, joten sain juteltua Rikun kanssa uudesta hääpäivästä. Nyt se on viimein päätetty!!

Viikonlopun aikana keräsin tuhat ja kaksi ideaa hääkutsuista, juhlista ja vaatteista. Ideoita on ihan ääretömän paljon, mutta onneksi on aikaa. Kaasot ja bestmanit pyydetty, listat ja budjetit laadittu. Riku piti mua ensin ihan hulluna, mutta loppujen lopuksi saatiin juteltua yleinen linja selkeäksi ja suunnilleen ollaan nyt samalla aaltopituudella. Vuosi sitten Rikun kosiessa ainoat ehdot oli valkoinen puku ja kirkkohäät. Toki näihin olen suostunut ja nyt ollaan samaa mieltä myös kirkosta.

Hääkuvaajaa ollaan mietitty todella paljon ja se taitaa olla meidän häiden yksi kalleimmista sijotuksista. Kaksi kuvaajaa kun menee naimisiin niin kuka tahansa ei kuvaajaksi kelpaa ja tällä kertaa minä en ole se nirsompi verio, vaan Riku on monet mun ehdotukset hylännyt. Nyt näyttäis siltä, että meille tulee kaksi kuvaajaa hoitamaan koko päivän ja itse kyllä mielelläni maksan hyvistä kuvista sen 2000e, jos oikeasti saan sellaisia kuvia, kun halutaan.

Lauantaina ämpäripäiden pippaloihin anoppi letitti hiuksen ja laittoi oikeita kukkia :)
Aloin sitten miettimään pihistystä mm. mekon suhteen. Haluanko ostaa 1500e mekon, jota pidän YHDEN PÄIVÄN? Vai teetänkö ihanan mekon, vuokraanko? Ei, taidan ostaa juuri sellaisen mekon, joka miellyttää eniten JA jota pystyn käyttämään myöhemmin! Ensin ajattelin pihistää, mutta toivottavasti menen vain kerran naimisiin niin häätyy sen mekon olla just eikä melkein täydellinen. Sormuksesta puhumattakaan, mutten uskalla vielä sellaista edes miettiä..

Mulle toinen suurempi sijotus on laukku ja kengät. Haluan ne tietyltä suunnittelijalta ja ne jää varmasti myöhempään käyttöön. Siis mullahan oli haaveissa saada Louis Vuittonin puku Rikulle ja mulle tietty kengät ja laukku samaan sävyyn, mutta taitaa mennä PIKKUSEN liian yli.. :D Joten Plan B ja haluan päästä Helsinkiin erään toisen suunnittelijan puotiin. Me ollaan vähän (kaverin mukaan) luksus-hulluja ja panostetaan kaikenlaiseen ehkä muiden mielestä turhaan, mutta meille tärkeisiin juttuihin. Tyylinsä kullakin, mutta  armoton säästäminen siis alkakoot.

Mutta tämä saa rittää tällä kertaa häähöpinästä ja luultavasti tulen päivittelemään tilannetta joskus tarpeen mukaan. Onneksi on Pinterest, kaiken maailman hääsivustoja ja paljon tallennetuja kuvia koneella, että pääsen haaveilemaan mahdollisimman paljon! Seuraavat kuukaudet menee sitten tarjouksia tehdessä, sopiessa ja suunnitellessa. Elokuuta odotellessa, kun päästään kaikki kaasojen kanssa saman katon alle :)

7 kommenttia:

 1. Ehdottomasti panostus kuvaukseen! Ainoa mikä meidän häissä jäi "vaivaamaan" oli just se, että säästettiin kuvaajassa ja kuvat onkin sit aika basic. Ihan jees joo, mut ei mitään erityistä. Ja kannatan myös hääpuvun ostamista tai teettämistä, vuokraus kun naksaa sen 70% ostohinnasta, niin enemmin vaikka sitten myy puvun eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri. Itse kun haluan teettää kuvista kirjan muistoksi ja häitä kuvanneena tiedän, kuinka haastavaa on kuvata häät, joten kaksi kuvaajaa suosiolla :)
   Oi hyvä tietää tuo vuokraus, näyttäis siltä, että teetän mekon :)

   Poista
 2. Olipa ihanan odottava ja kupliva postaus! Sellainen mistä itsekin saisi rutkasti pontta järjestää häät, tosin itselle ei ole vielä ajankohtaista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuplivaa ja odottavaa tämä tosiaan on. Vielä kun malttaisi vuoden odotella :)

   Poista
  2. Kuplivaa ja odottavaa tämä tosiaan on. Vielä kun malttaisi vuoden odotella :)

   Poista