Lukossa

keskiviikko 26. elokuuta 2015

Mie en oikein tiedä, mistä aloittaisin. Oon ihan lukossa. "Lukko on mekaaninen tai sähköinen sulkulaite muun muassa ovien, autojen tai säilöjen lukitukseen. Lukko, sen osat ja ominaisuudet ovat osa rakenteellista murtosuojausta. Lukko avataan tavallisesti avaimella, syötettävällä koodilla, sähköisesti esimerkiksi kellolaitteella tai kauko-ohjauksella joko lukon läheltä tai esimerkiksi valvomosta. Lukon voi myös mahdollisesti tiirikoida tai murtaa auki." -Näin selkeästi asian selitti Wikipedia.

Mun lukko ei kuitenkaan ole ihan mekaaninen tai sähköllä toimiva lukitus, joka aukeaa avaimella. Enemmin ongelma on käden liikkeestä aukaista tietokone luukku enemmän kuin kerran viikossa. Toisaalta olen nauttinut ihan äärettömän paljon siitä muusta tekemisestä, mitä olen tehnyt ilman tietokonetta. Lukenut muutaman kirjan, värittänyt aikuisten väristyskirjaa, suunnitellut Kiinan ja Espanjan ifolor kirjoja, leikkinyt ja lenkkeillyt Danan kanssa, nauttinut Rikun kanssa yhteisestä ajasta ja toki siinä sivussa käynyt vielä töissä. 

Sitä kutsutaan hetkessä elämiseksi, koska ensi viikolla elämänrytmi muuttuu paljon yksinäisemmäksi nuiden kahden höpötyksen lähtiessä muualle päin maailmaa. Viime keväänä luulin tämän väliaikaisen oleskelun olevan ohi, mutta se jatkuu vielä jonkin aikaa. Toisaalta saan paljon aikaa itselleni ja silloin tietokoneella oleminen voi tuntua taas ihan kivalta, mutta vähän kammoksun ajatusta syksyn pimeistä illoista yksin. Lohduttavaa on se, että tämä on väliaikaista ja tästä on selvitty ennenkin :)


Harkitsin jo tällä viikolla blogin lopettamista ensimmäistä kertaa ihan tosissani. Idea "vapaasta elämästä ilman somea" houkutteli todella paljon, mutta plussa ja miinus- kamppailun jälkeen plussat vei voiton. Tämä antaa mulle loppupeleissä enemmän kuin kokonaan kirjoittamisen lopettaminen. Viikon olen myös katsellut kameraa tuossa pöydällä ja siihen koskeminen on tuntunut todella vieraalta. Luontevin ratkaisu tässä vaiheessa oli laittaa 365Days-blogi määrittelemättömälle lomalle ja keskittyä vain yhden blogin kirjoitteluun. Tämä ratkaisu on tuntunut oikein hyvälle ja tällä kertaa se taitaa myös siihen jäädä.

Vaikka mulla olisi se oma avain hukassa niin tiirikoinnilla tämä saadaan auki sillain pikkuhiljaa kerrallaan. Viikonloppuna pääsen ihmisten ilmoille pitkästä aikaa ja haluaisin tehdä hiuksille jotain radikaalimpaa muutosta. Toki ensi kesää mielessä pitäen mitään lyhyttä mustaa polkkaa en voisi edes haaveilla, menisin luultavasti sen jälkeen yksin naimisiin. Harmi kun sysimusta väri on niin vaikea saada takaisin vaaleaksi ja toisaalta vaaleammalla tukalla näytän enemmän ihmiseltä kuin haamulta. Jätetään siis Laura kuusitoista vee menneisyyteen ja pysytään vaaleammassa sävyssä hiuksia kasvatellen. Mutta on mulla ollu hauskaa katella vanhoja kuvia :')


P.s: Oululaiset! Mulla olis kuntosalin vaihto edessä, joten olisko teillä antaa mitään hyviä sali ehdotuksia? Mielellään keskustan tuntumassa ilman 1000e kuukausimaksuja. Olisin enemmän kuin kiitollinen ehdotuksista! :)

8 kommenttia:

 1. Ei kaikkea some tarvitse lopettaa. Itse poistuin hiljaisesti facebookista, koska koin sen tarpeettomaksi ja sain sieltä vain mielipahaa viime aikoina. Nyt olen kaksi kuukautta ollut poissa sieltä enkä halua enää takaisin. Itsellä kuitenkin on vielä blogi ja käytän instagramia ahkerasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookista poistuminen voisi olla kyllä todellakin kokeilun arvoinen juttu! Kiitos ideasta! :) Itse tykkään instagramista todella paljon ja eiköhän tämä kirjoittelu tunnu pian mukavalta! :)

   Poista
 2. Eikä miten ihania vanhoja kuvia ;D Hyvin sopii tummaki mutta kyllä vaalee on parempi! Ja ööö kuntosalista voin ainaki suositella Fressiä! Varsinki jos käy aamusin treenaamassa:D Sillon on tosi rauhallista ja tykkäsin salista muutenki tosi paljo. En tiiä miten ruuhkasta siellä on sitte neljän jälkee ku mulla oli se päiväjäsenyys:D Ite vaihoin nyt Liikkuun ku loppu vuoden jäesnyys ja alko käyä työttömälle vähä liian kalliiksi tuo 60€ kuussa salikortista. Kallishan tuo Fressiki on mutta kiva paikka muuten:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näyttäis olevan vahvimpana tällä hetkellä. Ei mulla se porukka haittaa, kunhan saan oman reenin tehtyä rauhassa :)

   Poista
 3. Limingantullissa Liikku! 29e/kk ja tosi hyvä sali hintaansa nähden. Ei nyt ihan keskustassa mutta ei missään korvessakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikku on turhan kaukana mun vaatimukselle kun nykyinen on sielläpäin ja koen sen olevan hankalan matkan päässä mun arkiselle liikkumiselle :/ Muuten se kuulostaa oikein kivalle!

   Poista
 4. Mää olin kans pois facebookista tosi kauan. Oli mahtavaa, kun oikeasti pystyi paljon enemmän keskustelemaan kasvotusten ihmisten kanssa niiden kuulumisista, tuli soiteltua enemmän ja muutenkin elämä oli arvoituksellisempaa, kun ei tiennyt kaikkien elämän pienimpiäkin risauksia. Yrityksen myötä kuitenki palasin facebookiin, mutta jos ei olis yritystä niin poistuisin ja jäisin vaan blogimaailmaan ja instagramiin. Kokeile vaikka fb-lakkoa aluksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oikeastaan tein jo faceen suursiivouksen ja jätin sinne vain ne, keiden kanssa en voi pitää muuten yhteyttä (ulkomaan tutut) ja sitten näille valmennuksille/ tapahtumille, mutta muuten facen käyttö on jäänyt ihan niminiin ja tuntuu NIIN hyvälle! :) Poistuisin kokonaan, mutta tosiaan ihan pikkusen sitä tarin joskus niin saa olla sen verran, mutta muuta siellä ei sitten ole :)

   Poista