Päivä 1: Costa del solin alue

maanantai 7. syyskuuta 2015

Hehtaari kirjoitus luvassa, mutta en osannut tästä lyhyemmin kertoa. Vuokrattin Espanjan reissun aikana auto kolmeksi päiväksi ja tässä olisi päivä numero uno. :)

Espanjassa auton vuokraaminen on yhdenlainen sirkus. Menet ensin tinkaamaan hinnasta, sitten sulle vakuutetaan kaiken olevan ok ja loppujen lopuksi vuokraaja on vain välitysfirma ja oikean firman tyypit haukkuu edustajan ihan huoraksi. Ok.. Sitten menette sinne oikeaan paikkaan ja kaikki ei ole ihan sillain, miten on sovittu, mutta kun meidän mukana oli ihana Maria, joka vähän kovisteli niin saatiin kaikki lopulta ihan ok. Kaikki tämä siis tapahtui Espanjaksi :D

Meiltä oppineena: Kun menet vuokraamaan autoa ulkomailla, tarkista ainakin nämä asiat: vapaat kilometrit, täyskasko (eli vakuutus, joka korvaa ihan kaiken) ja onko hinnassa panttia. 

Sitten kun sen auton saa vuokrattua niin liikenne on muuten todella selkeä, mutta varovaisuutta tarvitaan todella paljon. Pieni naarmu siellä täällä ei kyllä tunnu heidän autoissa missään, vuokra-autossa tosin voi helposti menettää rahansa, joten KUVAA puhelimella jokainen naarmu ja kolhu ennen ensimmäistä ajoa! Meidät pelasti Rikun kuvat, kun alkoivat väittämään, että ollaan naarmutettu auto ja pyysivät 300e panttia itselleen. Kusetuksen makua, mutta Rikun kuvilla saatiin koko summa takaisin. Ja täyskasko sen takia, että auton voi periaatteessa palauttaa ihan missä kunnossa vain, koska vakuutus korvaa kaikki viat ja virheet ilman ylimmääräisiä kuluja. 

Espanjassa tehdään myös paljon autovarkauksia, joten auton sisälle ei saa jättää MITÄÄN näkyville. Ei edes tyhjää juomapulloa tai paitaa istuimelle. Varkaat kyllä nyyhtää kaiken irti, jos vain näkevät jotain arvokasta autossa. Me säilytettiin kaikki peräkopissa tai siinä väkärin istumen kohdalla olevaa luukkua.. En nyt keksi sille nimeä, mutta sinne sai kätevästi aurinkolasit ja muut pienemmät tavarat pois näkösältä. Tarkistakaa muuten parkkeerauksen jälkeen, että onko parkkimaksuja ja ettei viereinen auto ole liian lähellä.. Tai että pääsette pois ruudusta ilman kolhuja. Espanjalaiset menis sekaisin suomalaisesta parkkeeramisesta.. :D

Mitä sitten auton vuokra maksaa? Meillä oli pieni punainen paholainen n. 100e /3päivää. 300e pantti siihen päälle "kaiken varalta", mutta toki hienompi auto olis ollut kalliimpi. Eli vertaamalla löytyy edulliset paikat, edullisin netin mukaan lentokentällä, mutta Torressa oli vuokraamoja vain muutama.

Mikä parasta: Paperinen kartta ja huutava nainen takapenkillä!! Jos kartan anto pojille niin eksyminen ja reitiltä pois ajaminen oli varma nakki. Kyllä Laura-navigaattori osas karttaa lukea, ainakin tuolla alueella! Kertokaamme asiasta lisää myöhemmin, kun kaikki ei mennytkään ihan nappiin. :D


Ensimmäisenä päivänä päätettiin nähdä Costa del solin rannikko päivässä
Motaria pitkin Marbellaan ja sieltä Costa del solin rannikkoa ylös takaisin Torre del Mariin. Aikaa tähän kaikkeen kului n. 10 tuntia.


Ihan Gibraltarille saakka ei lähdetty ajan puutteen vuoksi, mutta ajeltiin moottoritietä pitkin suoraan kuuluisaan Marbellaan. Toki ensin ajettiin tyhjä moottoritietä pitkin tulliin, maksettiin suolanen 7e tiemaksu, (ihmeteltiin matkalla, miksi vilkas tie hiljeni yhtäkkiä autoista..) etsittiin parkkipaikkaa tunnin verran tuntemattomassa kaupungissa ja lopulta päädyttiin pienellä punaisella paholaisella parkkihalliin ja etsittiin mahdollisimman väljä parkkipuutu. Tsadaa, ei ollut vaikeaa :D

Marbellasta jäi mieleen feikkikauppiaat, Englantia puhuvat ihmiset ja pienet, hyvin pukeutuneet perheet. Marbellan lounaispuolella olevalle Puerto Banus oli meidän määränpää ja sinne matkustaa vuosittain n. 5miljoonaa vierailijaa.. Jos jossain voi tuntea itsensä köyhäksi ja rumaksi niin menkää ihmeessä käymään tuolla!!


Siis siellähän meillä kaikilla kolmella valu kuola nuiden autojen takia.. Eiku.. :')

Kyllä, siellä ihmiset oli niin tyylikkäitä, että lähes jokaisen kauniin naisen kohdalla teki mieli mennä kuvaamaan ja toki heti pongasin LV:n laukut ja Michael Korssin kengät. Aitoja... Kalliita... Vaikka kiertelyn aikana oli virallisesti menossa siesta aika niin tuolla kaupat oli silti auki. Asiakkaita vissiin riittää niin paljon, ettei tarvitse liikkeitä sulkea ollenkaan. Porukkaa kyllä riitti ja tämä oli ainoa paikka koko Espanjassa, jossa autot parkkeerattiin väljäästi ruutuihin. Muualla kadut pursus autoja ja pienimpäänkin väliin mahdutettiin auto tavalla millä hyvänsä. Toki ihmettelimme sitä, kuinka töykeästi ihmiset kosketteli toisen kalliita ferrareita, mutta pitänee muistaa, että toisaalta kulttuureissa on eroja.


Joo ei tällä kertaa tullut Räikkönen vastaan omalla paatillaan. Muutama tunti tuossa vierähti suu auki ihaillen ja ihmetellen. Riku ei tainnut muuta kuvata kuin autoja ja kaikki muut on mun "Ota tuosta kuva"-kohteita, joita löytyi kamerasta aina yksi!

Taisin jossain välissä pojille sanoa, että pitäisköhän sitä alkaa opiskelemaan kunnolla ja keksiä joku rikas ammatti niin vois vaikka elellä joka päivä tuolla alueella.. Ei taida ihan nykyinen palkka tuommoista luxus-elämää maksaa.. Ei tuo mun kukkahattutäti look ihan istunut paikalliseen malliin, mutta eipä mulla ole varaa Dolce and Gabbanan tuhannen euron mekkoihin.. Niitäkin toki kävin katsomassa ja harmittelin jälkeenpäin, ettei mun lomarahat tulleet yhtään aikaisemmin. Olisin käynyt hakemassa perinteisen "loma laukun" MK:n tai LV:n liikkeestä. Tosin nuilla lipposilla en olis sisälle päässyt :')

Espanjassa on muuten hauska tapa mainostaa tapahtumia pienellä lentokoneella kaupungin yllä. Marbellaan oli tulossa myös muutama päivä mun lähdön jälkeen isot festarit, jossa Rikun toinen työkaveri kävi katsomassa Enrique Iqlesiasta. Katottii ite myös lippuja sinne niin ainoat vapaana olleet liput oli alk. 400e.. Kalleimmat 800e... Huhhuh, ei kiitos.

Suuret pisteet Espanjalaiselle arkkitehtuurille. Tiellä olevat liikenneympyrät oli koristeltut hienosti ja aina löytyi mielenkiintoisia patsaita ja vestoksia eri kaupungeissa!


"Ai missä me nyt oltiin ja mihin ihmeeseen me ollaan menossa...." -Nälkäinen Laura.

Marbellan jälkeen suunnattiin rannikkoa pitkin ylöspäin Fuengirolaan, jossa meillä oli tarkoitus syödä. Minä satuin saamaan hirmuisen kiukkukohtauksen ja arvatkaa löytyikö siestan aikaan mitään ruokakauppaa siihen hätään? Ei ja me satuttiin olemaan vielä vähän liian kaupungin reunalla, joten ydinkeskustan hakeminen oli haasteellista. Toki ensin sitä parkkipaikkaa etsittiin jokunen vartti. Kiukkuisena sitten eksyttiin ensimmäiseen ravintolaan ja saatiin onneksi hyvää ruokaa.

Vaikka itse olin paikalla suomalaisena turistina niin mulla alkoi ahdistamaan se suomi-huutelu heti ensimmäisen kahden minuutin jälkeen ja totesin pojille, ettei ruokailua enempää olla paikallaan. Myös kadulla suorastaan harmittin kävellä, kun kuuli muuta kuin Espanjaa.. Torren parhaimpiin puoliin kuului juuri se, ettei siellä tyrkytetty tai huudeltu ollenkaan missään. Olin tullut Espanjaan, en Suomeen, joten ruuan jälkeen lähdettiin ajamaan rannikkoa pitkin Torremolinoksen huoltoasemalle kahville!

Pakko muuten kehua, että Fuengirolan rantamaisema etelästä ajettuna oli kyllä nätti tuolla alueella ja kaupunki yllättävän iso, joten en yhtään ihmettele, että siellä asuu paljon suomalaisia. Ja pisteet niille sadoille pyöräilijöille, jotka tuossa kuumuudessa vielä pyöräillä jaksoi!Kuvaaminen oikeastaan loppuu tähän, mutta jatkettiin matkaa Malagaan ja pieniä rantakyliä pitkin kotiin. Nähtiin loppu oikeastaan vain hämärän ja pimeän aikaan, kun aurinko laski. Malagassa käytiin vielä myöhemmin päivän reissu, joten siitä kaupungista tulossa juttua myöhemmin. Tässä videossa kiteytän koko matkan 3min pakettiin. Video ei anna yhtään oikeutta maisemille ja tehtiin me muutakin kuin istuttiin autossa. Tää on ihan omalla fiiliksellä kuvattu, mutta kaikki mielenkiintoinen jäi kuvaamatta :D 


Video alkaa Puerto Banuksesta ja kävellään Fuengirolan kaduilla, ranta on samaisesta paikasta ja nopennettu alue Malagan lentokentän läheisyydestä.
Musiikki mun lempparibiisi Alvaro Soler -El mismo sol <3

Kokonaisuudessaan reissu oli kiva, mutta kyllä mulla tuli semmonen tunne, että ensimmäiselle Espanjan matkalle valittiin hyvä kohde olla pois tältä alueelta. Alueella on varmasti paljon nähtävää ja koettavaa, mutta aitoa Espanjaa siellä tuskin näkee niin paljon kuin muualla. Englantia osataan ja jopa Suomella pärjää, joten jotku ihmiset varmasti nauttii suuresti olostaan aurinko rannikolla. Ensi kerralla haluan kyllä kokeilla matkustaa junalla, jos ja kun tuonne vielä eksyn vierailulle. :)

Vielä joku päivä haluan käydä Gibraltarilla, joka siis kuuluu Iso-Britannialle. Ainoa syy sille on mennä katsomaan ihka eläviä apinoita! Pikkusen olen kade pojille, kun tuolla kävivät myöhemmin ihastelemassa maisemia ja näkemässä metsäpalon! Gibraltarilta näkee myös Afrikan mantereelle ja Maroccoon tehdään lauttamatkoja. Afrikan puolella on myös Espanjalainen alue Ceuta, joka näkyy horisontissa. En osaa sen kummemmin asiasta kertoa kun en ole tätä itse nähnyt, mutta kuvien perusteella ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka.

8 kommenttia:

 1. Oi kauhea kun tuli matkakuume näistä kuvista! Niin kaunista ja lämpimän näköistä tuolla.<3 Hyi noita apinoita mie en tosin halua nähä, pelottavia... :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan, mikä tuska muokkailla ja muistella tuota lämpöä, ku kipeänä hiki vaan valuu ja päätä särkee :"D

   Poista
  2. Arvaa vaan, mikä tuska muokkailla ja muistella tuota lämpöä, ku kipeänä hiki vaan valuu ja päätä särkee :"D

   Poista
  3. Arvaa vaan, mikä tuska muokkailla ja muistella tuota lämpöä, ku kipeänä hiki vaan valuu ja päätä särkee :"D

   Poista
 2. Se on hanskalokero! :D Vitsi, ihan hullu reissukuume itselläkin, onneks kohta taas pääsee! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SEHÄN SE! Kiitos! :D Mihin oot menossa? Ihanaa reissua! :)

   Poista
 3. Kiva lukea tämä postaus nyt kun meillä on varattuna matka Costa del Soliin lokakuussa! :) Meillä on majoitus Marbellan ja Esteponan välillä jossain ja tarkoitus on pyöriä myös näissä kaupungeissa ja Malagassa ja myös käydä siellä Gibraltarilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös suunnitelmissa lähteä lokakuussa Espanjaan, tosin jälleen taas Torre Del Mariin. :)
   Oi teillä on kivalla alueella! Gibraltarille ehdottomasti ja Malagan katetraali on näkemisen arvoinen paikka :) Ihanaa lomaa!

   Poista