Kymmenen kuvaa, osa 1/4

keskiviikko 11. marraskuuta 2015
Kuvia ja ajatuksia haasteen muodossa. Alkuperäisessa haasteessa kuvataan 41 päivän ajan kuvia, mutta itse haluan vähän pohtia elämää ja kuulumisia näin 10 kuvan avulla. Toki sillä periaatteella, että kirjoitan enemmän kuin kaksi sanaa kuvan perään. 

Olen itse jakanut tämän kokonaisuuden neljään osaan, jottei tästä tulisi liian pitkä. Toivottavasti joku jaksaa tämän katsoa loppuun asti.


Kuva 01: kuva siitä, mitä nyt ajattelet
Olen hirmuisen tyytyväinen meidän uuteen kakkoskameraan: Tervetuloa Olympus PEN E-pl7! Vuosi sitten myin mun edellisen olympuksen pois, mutta blogi kaipaa ehdottomasti jatkuvaa kameran läsnäoloa ja toki moni ihana hetki olisi jäänyt kuvaamatta! Tällä kertaa jätetään ne hifistelyt Nikonin runkoon ja haluan ehdottomasti pärjätä tuolla 25mm f/1.8 linssillä. Eli mulla on ehdoton kielto lisäosien ostamiseen, näillä mennään! Kameralla on ensi kesänä tärkeä rooli meidän häissä, mutta kait mun pitänee testata sen laatu ja käytettävyys luonnossa ennen sitä ;)

Toinen ajattelemisen arvoinen huomautus on tuossa englannin kielisessä Harry Potterissa, jota luen joka päivä 1-3 sivua. Ihan kohtuullisesti pysyn tarinassa mukana, vaikka muutamia sanoja aina jään pohtimaan ja niiden merkitystä suomennoksessa. Enköhän mie joskus opi lukemaan ja puhumaan englantia sillein kohtuu kivasti. Tai jos vaikka saisin sen suun joskus auki ulkomailla niin jos vaikka lähdettäis siitä liikkeelle?


Kuva 02: kuva siitä, miltä sinusta tuntui tänään
Voi tämä päivä, niin harmaa ja sateinen. Töissä ikkunasta näkyi sama maisema, mitä on nyt muutama päivä katseltu. Suoraan sanottuna erittäin harmaata ja masentavaa. Mun olotila on kyllä ollut suoraan heijastusta tuohon säähän, kun väsymys painaa ja kyllä sitä kaipailee aurinkoa, lämpöä ja valoa. En varmasti ole ainoa, joka ei pidä syksyn pimeydestä?

Syksy on muutenkin aina ollut mulle se "vaikein aika vuodesta" niin sitä odottelee joulua ja kevään alkamista. Keväällä on aina niin paljon ihania uusia juttuja ja valo lisääntyy ja kirkastuu! Toivotaan, että tulee hyvä talvi ja saataisiin kunnon lumi maahan?


Kuva 03: kuva siitä, mitä teit tänään
Yllätys, että olin töissä. En niin hehkeänä, mutta tähän aikaan vuodesta en oikein oleta iteltä yhtään tämän parempaa lookkia. Onneksi tuo työ takki on lämmin ja ei haita ulkona tuiske. Mun puolesta vois tulla jo se pieni pakkanen, niin loppuis tämä flunssa kierre! Pöpöt kun tykkää juuri tämmösestä nolla kelistä, kun ne pääsee leviämään paremmin.

Näillä mennään, meillä on sentään töissä hissi ja jos haluaa yleiskuntoa nostaa niin joka päivä kolmanteen kerrokseen siirtyminen vähintään viisi kertaa päivässä nostattaa kuntoa varmasti!


Kuva 04: kuva jostain mitä olet menettänyt
Sunnuntaina käytiin isänpäivän kunniaksi (eksymässä) siskon kanssa hautausmaalla. Pyhäinpäivänä ei ollut mahdollista käydä haudoilla, mutta viimein käytiin muistelemassa rakkaita kynttilän kera. Niin moni hyvä ihminen on lähtenyt ja mulla on tässä viime aikoina tullut pelkotiloja siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Päivä kerrallaan, ikävä mummua ja pappaa, jotka lähti pois ihan liian aikaisten. <3


Kuva 05: kuva jostain mihin olet riippuvainen
Nyt kun tämä lukeminen nostettiin esille niin jatketaan samalla aiheella. Suuri paljastus, nimittäin olen jonkun sortin Twilight -fani ja jos en keksi itselleni mitään luettavaa niin aloitan automaattisesti näiden kirjojen lukemisen aina uudestaan ja uudestaan. Ensimmäisen osan olen lukenut kahdeksan kertaa, muut 3-5 kertaa.. Kuulostaa hullulta, mutta oikeasti nuo on vain niin helppolukuisia, ajattomia ja niin söppänää hömppää, että ne voi aina aloittaa ja vaikka kuukauden päästä jatkaa, jos lukeminen vähän unohtuisi välillä. Ehkä toki tämä romantiikan kaipuu heijastuu tässä... :'))

Ehkä tuo itse kirjasarja ei ole se riippuvuus, vaan tarve lukea. Lukea kirjoja, lukea facen turhanpäiväisiä keskusteluja, muiden blogeja, uutisia yms. Tämä johtaa toki siihen, että joskus saan kuulla olevani riippuvainen puhelimesta ja olen itse myös huomannut tämän asian! Vähempikin näppäily riittäisi ja siksi laitoin oman facebookin kaverilistan lähes nollaan, tällä viikolla olen vähentänyt snapchatissa monen seuraamisen ja olen jopa huomannut blogien lukemisen vähentyneen paljon siihen jopa 300 aktiivisen blogin seuraamisesta. Vielä on harjoiteltavaa ja vähennettävää, mutta pikkuhiljaa varmaan opin sen kohtuullisen lukemisen ja käyttämään aikaa paremmin muuhun tekemiseen :)


Kuva 06: kuva joka inspiroi sinua
Mulla on kotona uusi motivaatio, kun ostin kuukausi sitten mehulingon! Linko oli tarjouksessa Anttilassa 35e (89e) niin häätyhän se ottaa kokeiluun! Sen verran tehokkaassa käytössä on ollut, että porkkanoiden laittaminen koneeseen aiheuttaa sydämen tykytyksiä, sen verran kaamea ääni koneesta lähtee.. Onko sen puhdistaminen työlästä? Ei ole, jos sen pesee heti käytön jälkeen :)

Mutta itse puristettua mehua ei voi edes verrata kaupan mehuihin. Tuoreuden maistaa heti ja sekoituksia on lukemattoman paljon ja lähes jokainen yhdistelmä toimii! Lemppari on ollut: Selleri, inkivääri, lehtikaali, omena ja lime. Kuulostaa kamalalta, mutta maistuu ihanan raikkaalle. Kunhan muistaa laittaa sitruunaa enemmän kuin inkivääriä, ettei se maistu liian vahvasti. Mehuista tulen myöhemmin puhumaan lisää ja odotan jo innoissani kohta alkavaa viikon mittaista mehupaastoa!


Kuva 07: kuva minne haluaisit mennä
Tätä tuskin oli vaikea arvata. Maailmalle, näkemään uutta ja kokemaan elämää. Ulkomailla tunnen olevani elossa. Ei viikkoa tai kahta vaan monta kuukautta putkeen eri kaupunkeja ja tumma rusketus! Juuri nyt haluan takaisin espanjaan tai vierailulle japaniin!


Kuva 08: kuva jostain mitä tarvitset joka päivä
Mulla on niin älyttömän ikävä kaikkea, etten nyt oikeasti tarvis muuta kun Rikun viereen tuhiseen ja Danan lämmittämään mun jäätyneitä varpaita. Voi miksi me kaikki kolme asutaan eri paikkakunnilla ja miksei meillä ole vielä sitä omakotitaloa? Milloin me saadaan olla 24/7 yhdessä perheenä ja nauttia elämästä yhdessä? Sen aika näyttää, mutta vaikka tykkään olla yksin niin rajansa kaikella. Antaisin mitä vaan, että saisin silittää tuota Danaa ja saada muutaman märän pusun. <3


Kuva 09: kuva mitä söit tänään
Tämä on kuva mun päivällinen/iltapala yhdistelmästä. Viime aikoina ei ole oikein ruoka maistunut ja alkava flunssa vie ruokahalua entisestään. Neljä munaa, kaksi riisikakkua, kalkkunaleikettä, kurkku, tomaatti, suola, pippuri, turkkilaista teetä, burana ja nenäsumute. Yhdistetään siihen vielä joku huono tv-ohjelma ja kunnon keuhkoköhä niin valmis!


Kuva 10: kuva siitä, mitä haluat tehdä
Haluan irvistellä maailmalle ja näyttää nätiltä. Lisätä meikkiä ja olla terve. Käydä salilla treenaamassa ja oikeasti heittää tämän stressin alimpaan h*lvettiin. Nauttia marraskuusta ihan täysillä, juhlia tällä viikolla kahdet pikkujoulut, ostaa palkkapäivänä jääkaappiin niin paljon ruokaa kun sinne mahtuu ja maksaa kaikki laskut pois. Saada taas elämään iloa ja nähdä enemmän ystäviä. Puhua enemmän ja kuunnella itseä. Laittaisko joku mut kuntoon?

Aloitetaan se kunnostautuminen huomisista Oulun bloggaajien pikkujouluista :)

4 kommenttia:

 1. Jos twilight kiinnostaa, niin tutustuppas sellaiseen kirjasarjaan, kuin mustan tikarin veljeskunta. Se on vähän "aikuisemmille" tarkoitettu ihana vampyyrihömppä! Itellä menossa sarjan 12. kirja, pelottaa kun loppuu kohta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen joskus yrittänyt lukea sitä, mutta ei se oikein iskeny. Ehkä pitänee antaa joskus uusi mahdollisuus :)

   Poista
 2. Minun vastaava kirjasarja on Harry Potterit. Viisasten kiven oon lukenu varmaan 20 kertaa ja muita vähän vähemmän :D Ne on niin tuttuja ja turvallisia kirjakavereita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Potterit on kyllä toinen sarja, mitä mielellään alkaa lukemaan kun ei muuta keksi! :)

   Poista