Joulumieltä pohjolasta

torstai 24. joulukuuta 2015

Luvassa "lumiähkyn" vaara.. Meillä on peräti 60cm luonnonlunta :)

Joulu.. Mie en oikein tiedä, mitä ajatella. Mulle joulu on aikaa kotona perheen kanssa ja tapanina mennään sitten vietetään aikaa kavereiden kanssa. Sitten odotellaan uusi vuosi ja uudet kujeet. Joulu on myös liikasyöntiä, jouluruuasta kärsimistä, lahjoista köyhtymistä ja loppujen lopuksi tammikuussa sitä jokaisesta tuutista kuuluvaa ikuista "kinkunsulatusta, aloita uusi elämä, tee elämäntapamuutos vuonna 2016..". Vitsi vitsi, jos joku ei tajunnut, mutta voitte vain arvata, ettei joulu ole mun lemppari juhla vuodessa.

Tänä vuonna olen myös vähän järkyttynyt siitä, etten ole joulua kotona. 24 vuotta olen ollut AINA kotona, mutta kutsutaanko tätä aikuistumiseksi, kun tekee sääntöön poikkeuksen ja viettää joulun oman miehen kanssa? Koska hän ei voi tulla mun luo niin me pakataan kimpsut kampsut ja suunnataan pohjoiseen mökkeilee viikoksi. Tuntuu ihan hullulta, kun en ole kotona, mutta toisaalta saanko nyt mahdollisuuden kokeilla jotain uutta ja erilaista? Laskettelukamppeet, lisäravinteet ja toppavaatteet on pakattu mukaan ja ajattelin ottaa tämän jouluisena urheilulomana!! Riku kun on töissä, joten mulla on paljon aikaa myös itselleni Danan kanssa. On sitten tammikuussa vähemmän sulateltavaa vyötäröltä ;) EDIT// Joo nyt muutaman päivän oleskelun jälkeen kustun tätä kaikeksi muuksi paitsi urheilulomaksi. :'D Ollaan Rikun kanssa kummatkin kipeitä, joten mikäs tässä mökkeillessä! Tukka ylös ja löhöileen!

Moni on varmasti jo täyttänyt tän jouluisen kyselyn ja ajattelin täytellä sen tähän loppuun. Olen selvästi tykästynyt tällaisiin, kun näitä on näkynyt viime aikoina aika paljon, mutta mikä sen helpompaa.


Tee VS kaakao VS kahvi
- Kunnollinen kahvi aloittaa aamun, joskus iltaisin teetä, kaakaota vain afterskiin jälkeen ;)

Polvisukat VS villasukat
- Villasukat! Mulla on lähes aina kylmä niin villasukat lämmittää ihanasti <3

Hokkarit VS kaunoluistimet
- Inhoan luistelua.. Mutta joskus nykyisin töissä luistelen hokkareilla ja se on ollut ihan jees, kunhan ei tarvitse jarruttaa tai nousta heti kaatumisen jälkeen :')

Lumiukkojen tekeminen VS lumienkeleiden tekeminen?
- Lumiukko! Enkelit on ihan tylsiä ja ne ei pysy maassa kuin hetken ajan. Ukot on sentään kivoja ja niille voi laittaa porkkana nenän ja kaikkea!

Joulutortut VS piparit?
- Tortut! Niissä parasta on se itse taikina ja olen muutaman kerran joulutorttuja tehty ihan täällä kotona myös! PAITSI anoppi oli leiponut uusia jouluherkkuja, jotka menee joulutortun ohi ihan heittämällä! Tosi hyviä vanilija-rahka-luumu-voitaikina "torttuja".

Pehmeä paketti VS kova paketti?
- Ehkä kova. Ei oikeastaan sillä lahjalla ole väliä, ajatus on tärkein :)

Paras talviurheilulaji?
- Kelkkailu ja lumilautailu! Niitä on tullut harrastettua ihan liian vähän, mutta onneksi kerkeän vielä lautailemaan tälle vuodelle! Jos on hyvä talvi niin kelkkailemaan pääsen myös!

Paras tapa viettää talvista vapaapäivää?
- Kävellä Danan kanssa hyvässä seurassa, pienessä pakkasessa ja auringon paisteessa. Ihan parasta ja myös jäällä kävely on mukavaa, kunhan jää on riittävän paksua!


Paras joululaulu?
- Suvi Teräsniska - Mummo on kyllä niin hellyyttävän ihana. Antti Tuisku - Rukous on toinen lemppari. Perinteisistä lauluista Maa on niin kaunis ja Joulu on taas.

Paras jouluinen/talvinen elokuva?
- Just katellaan tässä Mauri Kunnaksen Joulupukki ja noitarumpu elokuvaa. Yksi talvinen/jouluinen elokuva on myös Tim Burtonin The Nightmare Before Christmas. :)

Paras jouluherkku?
- Varmaan se perus suklaa. En oikein välitä jouluruuasta tai jouluherkuista.

Parasta talvessa?
- Lumi, valoistuvat päivät ja pienet pakkaset. Hiihtoloma on ihanaa aikaa ja tykkään käydä pohjoisessa lomailemassa talven aikoihin. Laskettelua, villasukkia ja kuumaa juotavaa. Parasta talvessa on revontulet!

Paras vaatekappaleesi talvella?
-Paksu kaulahuivi!

Parhaat talvikengät?
- Huopikkaat.


Kerro jokin hyvä muisto liittyen jouluun?
- Jouluna parasta on se yhdessä vietetty aika, uuden kirjan lukeminen ja lomalla löhöily. Nykyään tuo rentoutuminen korostuu ja lahjojen aukaisu tapahtuu entistä myöhemmin, kun pienenä niiden odottaminen aloitettiin heti aamulla :D

Mainitse yksi joululahjatoiveesi tälle vuodelle?
- Mulla ei oikeastaan ole ollut mitään toivetta, ehkä sitä on jo niin iso, ettei toivo mitään. Sen tiedän, että paketista paljastuu nastakengät ja yllätyin positiivisesti kun äiti sellaiset lupasi ostaa :) Kengät, joita tulen varmasti käyttämään erittäin paljon! Nähtävästi anoppi yllätti myös lahjakortilla hierojalle.

Mikä on ehdoton must-have juttu talvella?
- Hiihtolomalla laskettelu! En ole saanut tehdä sitä muutamaan vuoteen ja tuntuu, kuin talvesta olisi jotain puuttunut!

Pidätkö glögistä?
- Muutama vuosi sitten opin tykkäämään sitä ilman sattumia, mutta mielummin juon Hehku-juomaa.

Pidätkö talvesta, miksi/miksi et?
- En alkutalven tuulesta, vesisateesta, liukkaudesta tai pimeydestä. Semmoinen kunnon talvi on enemmän kuin jees! Suomessa on kiva asua juuri vuodenaikojen vuoksi ja aikoinaan Rovaniemellä oli ihana katsella revontulia omalta parvekkeelta! :)

Rauhallista joulua jokaiselle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti