Häihin 180 päivää.

maanantai 25. tammikuuta 2016

Viime päivityksestä on kulunut aikaa (syyskuussa niistä kirjoittelin) ja nyt ajattelin purkaa vähän mun häästressiä kirjoittamisen muodossa. Kuvituksena kuvia menneiltä vuosilta ja viikonlopun häämessuilta. 

Kyllä, häihin on tänään jäljellä 180 päivää, mutta vastahan siihen oli yli 300? Tämä aika menee nopeasti ja mie haluan tehdä kaiken huolella, joten olen kuluttanut suunnitteluun aikaa - ja paljon! Kaasoni Jennin kanssa tuossa ennen joulua tavatessa vähän mietittiin hääjuttuja ja voi kaasoparat kuinka paljon olen suunnitellut ja miettinyt häitä, Jenni oli ihan ihmeissään, kuinka ihminen voi kuluttaa aikaansa niin paljon niiden suunnitteluun. Tai olla niin tarkka kaikesta, tai oikeastaan Riku on, mulle kelpaa vähempikin!

"Vink vink, Riku" ;)

Meille tulee suunnilleen 100 hengen juhlat, joka on mun mielestä ihan sopiva määrä ihmisiä yhdeksi illaksi. Illan aikana kun on tarkoitus kuitenkin jutella kaikkien kanssa, viettää hauskaa aikaa syöden ja tanssien niin, että kaikilla on mukavaa. Alunperin karsittiin sukulaiset ihan minimiin ja edelleen juhlissa on paljon meidän kavereita, joten vieraslista alkaa näyttämään aikalailla siltä, miltä se lopullisesti näyttää. Halutaan oikeasti meille tärkeitä ihmisiä ja sellaisia, joiden kanssa meillä on aina ollut mukavaa.


Muutama asia ollaan saatu konkreettisesti eteenpäin: Juhlapaikka ja pitopalvelu on hankittu! Viimeksi kerroin, että meillä on erimielisyyksiä juhlapaikasta, mutta se oikeastaan ratkesi sillä, kun saatiin meidän ensimmäisen vaihtoehdon tarjous: 6000e pelkkä juhlapaikka ruokineen.. Tähän ei siis kuulu ruuan lisäksi muu tarjoilu ollenkaan, ei oltaisi saatu itse koristella ja ehkä hyvällä mäihällä olis saanut tuoda karkkibuffet sinne. Tuohon päälle vielä erikseen iltapala ja muu niin hyvää päivää vaan! Jos pelkkään tarjoiluun yms. menee se 10 000e niin ei kiitos! Ihan kamalaa ryöstämistä ja en tietääkseni ole mikään miljonääri niin alettiin suosiolla heti etsimään uutta paikkaa jne.

Riku sitten ehdotteli muutamaa, kun mulla alkoi rahkeet loppumaan paikkojen suhteen ja mun soitoilla ei saatu mitään edistymään, kun kaikki oli jo varattu. (Lokakuussa kaikki jo varattu, joten olkaa ajoissa liikkeellä...) Riku on onneksi aika näppärä sulhanen ja sai hankittua meille juhlapaikan aika erikoisesta paikasta, pitopalvelun sopuhintaan ja vielä kun hankitaan tarjoilijoita ja tehdään itse iltapala niin eiköhän me juhlat saada järjestettyä. Oon kyllä ollut iloinen Rikun ahkeruudesta, kun näiden lisäksi on hankkinut valokuvaajan, hääauton ja muuta pientä tärkeää. Vielä kun saataisiin selvitettyä, mihin saakka saadaan juhlia vai joudutaanko suunnittelemaan myös jatkoja erikseen. Juhlissa nähdään myös nuori opiskelija tyttö, joka tulee ottamaan aamulla kuvat minun valmistautumisesta ja illalla virallisen kuvaajan lähdön jälkeen. Nuori kuvaaja siksi, että hän saa täytettä omaan portfolioon ja kokemuksia kuvaamisesta ilman liiallista stressiä!


Ensimmäiset "varaa päivä" kutsut on laitettu muutamille ihmisille, kun joulukortin mukana laitettiin sukulaisille pieni ilmoitus häistä. Vähän kuin "Save the date" -kutsu, mutta paljon pienemmässä muodossa.

Myös mietin infolappuja, kun nykyisin moni tekee sen suoraan nettiin? Itselleni ei ole tullut vielä kertaakaan vastaan infoa netissä, mutta toisaalta mikä sen kätevämpi! Saa paljon kirjoitettua ja muuteltua kuukausien aikana, mutta toisaalta meillä on niin tuttua porukkaa, että ne osaa kyllä soittaa meille suoraan, jos on jotain kysyttävää. Kuinka moni muistaa edes koko sivustoa käydä katsomassa? Vanhukset ei ainakaan.. Kysymys siis kuuluu: Info suoraan kutsuun vai erilliselle nettisivulle?Oikeastaan edelleen eniten on väännetty kättä juhlien teemasta ja väreistä. Alussa mulla oli selvä visio, joka ei sopinut Rikulle ja sitten kun muutin sen niin itse lopulta itse vaihdoin sen ja nyt on vähän vielä värit hakusessa. Viimeistään kutsujen tilaamisen aikoihin värit on varmasti selvänä, koska teema jatkuu myös niissä ja kaikissa muissa korteissa. Ei oikein innostaisi niitä itse askarrella kokonaan, eikä kyllä tilata 50 kutsua jopa hintaan 400e.. Osataan niissäkin rahastaa, mutta vertaamalla varmasti löytyy mieluinen, toivotaan niin! Haastavinta tässä on siis juhlapaikan värikkyys, joka tuo sinäänsä haastetta värien päättämisessä. Jos vaan pääsisin sinne katsomaan, kun viime kerrasta on niin pitkä aika.

Onneksi tässä on sen verran aikaa, etten ala hätäilemäään kutsujen kanssa ennen helmikuuta! Jos olisin viime viikolla tilannut kutsut (kuten meinasin) niin olisin joutunut tällä viikolla tilaamaan jo uudet!

Menimme nimittäin vaihtamaan kirkkoa! Kun on hautajaisissa omassa hääkirkossa niin kummallekin tuli sellainen olo, ettei me haluta siellä naimisiin. Soittelin sitten seurakunnalle, että kuinka toisessa kirkossa olisi vapaata ja meidän onneksi kirkossa ei ollut YHTÄÄN varausta! Saatiin siis aikaistettua vihkimistä tunnilla ja kirkko on alle kilometrin etäisyydellä juhlapaikasta! Onni siis pienemmällä paikkakunnalla, isommassa tämä tuskin olisi mahdollista! :)


Itselleni ja kaasoille olen väsännyt juhlat.fi- sivuston kautta "muistivihkona", jossa siis voidaan vieraslistaa katsoa, merkata ketkä tulee, jakaa tehtäviä ja vähän katsoa, mitä puuttuu yms. Vielä ei olla ihan kokonaan saatu tuota käyttöön, mutta siellä on ihan käteviä tehtäviä mulle, etten unohda jotain.. Tosin 13% vasta tehty, eli paljon on vielä tehtävää ;)

Myös vaikeaa on se pirun sormuksen päättäminen.. Viikonloppuna Oulun häämessuilla kävin katsomassa jälleen samoja sormuksia, mitä olen koko syksyn katellut ja mulla on selkeät kolme vaihtoehtoa, mitä haluan ja niiden väliltä tulen ratkaisun lopulta tekemään Rikun kanssa. Uuden kihlan kanssa se sormuksen etsiminen on vielä vaikeampaa kuin luulin! Tämän kanssa sopii niin moni, mutta hinta taitaa olla se ratkaiseva tekijä, kun ei ihan taida rahkeet riittää siihen 5000e sormukseen. Sormus kuiten ostetaan aikaisintaan maaliskuussa, kun ollaan Rikun kanssa samalla paikkakunnalla. Vähän meinaa jännittää!

Sormuksien lisäksi häämessuilla ihastelin kauniita mekkoja, nappailin ideoita koristeluun, tarjoiluun ja kauneuteen liittyen. Kahden kaason ja kaverin kanssa siellä kierreltiin miettien miesten pukeutumista, höpötellen tarjoilusta ja lopulta päädyttiin syömään lounasbuffet Super parkin ravintolassa. Pakko kyllä kehua, etten ole ikinä saanut niin täyttävän hyvää lounasta! Siellä olisi saanut myös kakkubuffetin, mutta itse tyydyin vain salaattiin ja pysyin tiukkana koko päivän herkkujen suhteen. Alkaa siis mieli kääntymään myös mun häämekon täydelliseen istumiseen, kun noin -7kiloa olisi pudotettavissa ennen kesää. Ihme, etten potenut koko jutussa kertaakaan "Yhyy mie haluan tuon mekon!", joten kai olen löytänyt sen oman the täydellisyyden! (Mekko on juuri se viimeksi mainitsema mekko ja ainoa, mitä olen koskaan kokeillut!) Se toki mahtuu myös nyt päälle, mutta näyttää paremmalta ilman ylimääräisiä makkaroita vyötäröllä. Häämekko kävi kuun alussa pesulassa ja mun onneksi se saatiin täydellisen puhtaaksi, sileäksi ja siellä se odottelee salaisessa paikassa tyytyväisenä Rikulta piilossa :)


Mitä ajatuksia ja ideoita sain häämessuilta? Ensinnä se on kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja sieltä olisi saanut sormuksen hyvällä hinnalla! Miesten pukeutumiseen sain paljon uusia näkökulmia ja oikeastaan mun omat visiot koko häistä selkeyty. Olisin toivonut enemmän vinkkejä väreistä ja muutenkin itse hääjuhlasta, tuolla keskityttiin enemmän mekkoihin ja juhlapaikkojen varaamiseen, joista eniten hyötyä taisi olla 2017 vuoden morsiamille. Mutta ehdottomasti häämessut oli kiva tapahtuma, jossa saimme kulumaan aikaa peräti neljä tuntia! Messulla kerätyssä kassissa oli niin paljon lappusia, että niiden läpikäymiseen meni kotona melkein tunti. Muutama todella hyvä tarjous menee varmasti käyttöön :)

Ensiviikolla saan mahdolliset hääkengät kotiin, häälaukku on tiedossa ja joululomalla katseln äidin kanssa vanhoja koruja. Aluksi mietin koruja netistä, mutta yhtäkkiä hoksasin, että äidillä on edesmenneen mummon koruja ja sieltä löytyi myös mahdolliset ehdokkaat hääkoruiksi! Oikein sydäntä särkee ajatus siitä, että mummo pääsisi juhliin mukaan. Niin ne suuret ajatukset muuttuu tunteisiin <3

Mitä nyt on mietinnässä? (ne saamerin...) Kutsukortit, koristelut, bändi, sormukset, Rikun puku, häämekon pienet nappikorjaukset ja olkaimien muokkaus ja PAALJON MUUTA. Huhhu, voiko häiden järjestäminen viedä oikeasti näin paljon aikaa? Vastaus siihen on yksinkertainen: Kyllä voi!

2 kommenttia:

  1. Hääjuttuja on kiva lukea mutta pakko myöntää että mulle tulee jo ahdistus pelkästään ajatuksesta järkätä omat häät :'D Tulee vaan entistä enemmän semmonen tunne että en halua ikinä naimisiin koska ahdistaa jo etukäteen kaikki hössötys ja se rahanmeno xD Tietenki sitä vois järkätä jotku pikkuhäät pienellä budjetilla, mutta eihän minulle semmonen kelepais. Pittää olla kunnon pirskeet ja kaikki viimesen päälle hienoa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos saisin yksin päättää nii olis niiiiin paljon pienemmät häät ja puolet budjetista pois, mutta ei auta.. Kerran sitä vaan naimisiin mennään nii antaa palaa :D Mekko sentään suht edullisesti nii siinä säästin yli tonnin, mutta se ei tässä konkurssissa tunnu juuri miltään... :D Eli onnea vaan kun aika koittaa, aloita ajoissa.... *virnistys*

      Poista