Ainutlaatuinen elämä yhdessä

lauantai 7. toukokuuta 2016
Me ollaan tavattu jo nuorena. En olisi silloin 16-vuotiaana uskonut, että siitä ensitapaamisesta on kulunut yli 8 vuotta. Nykyisin olen kihloissa samaisen ex -hopparin kanssa, olen saanut kokea paljon iloa ja surua, matkustellut maailmalla hänen kanssa ja ollut inttileskenä kotona vuoden ajan, nukkunut yksin ja asunut saman katon alla. Ensi kesänä mennään naimisiin ja pian juhlitaan pyöreää kymmenettä vuosipäivää yhdessä.

Rakastan tuota poikaa edelleen, joka on siinä ajassa mieheksi muuttunut. Samalla luokalla opiskelu ja valokuvauksesta kiinnostuminen oli varmasti ne jutut, miksi päädyttiin aikoinaan juttelemaan toisille. Ei ole olemassa mitään "tee näin niin suhde toimii!" ohjeita, eikä pidäkään olla. Jokainen etenee juuri sillä omalla tahdillaan ja omalla tavallaan ja se on juuri parasta parisuhteessa ku parisuhteessa :)


Luottamus. Jokaisessa parisuhteessa on varmasti vaikeita hetkiä ja luottamus voi olla koetuksella, mutta ajallaan siihen tulee tietynlainen syvyys. Se, että toisella on paljon vastakkaisen sukupuolen kavereita ei aina ole paha asia. Kun kertoo asiat rehellisesti, ei synny luottamuspulaa. Valehtelu ja asioiden salaaminen ei aiheuta hyvää mieltä.

Anna toisen elää myös omaa elämää. Me ollaan asuttu yhdessä, mutta nykyinen etäsuhde toimi myös hyvin. Luottamuksella on se suuri merkitys tässäkin asiassa, mutta jos toinen haluaa lähteä töihin Osloon... Niin menkööt. Ei mulla ole valtaa rajoittaa toisen unelmia. Kun antaa toiselle mahdollisuuden toteuttaa unelmia, saat tukea omillesi.

Aikoinaan olin itse lähdössä opiskelemaan viittomakielen ohjaajaksi Turkuun, mutta päädyin asumaan pohjoiseen Rikun kanssa. Näin myöhemmin ajateltuna kuljin siihen suuntaan, mikä oli myös osittain Rikusta johtuva päätös. En halunnut lähteä niin kauas ilman henkilöä, josta sain turvaa. Toisin kuin Oulussa asuminen: Se on täysin mun oma valinta ja kuljin omia unelmia kohti ja Riku hyväksyi sen.

Joskus on tehtävä päätöksiä myös oman itsensä kannalta ja olen ollut niin kiitollinen menneiden vuosien tilanteesta, etten ole katunut muuttoa ollenkaan. Nyt on jälleen aika tehdä suuria päätöksiä, kuten juuri tänä keväänä päätin: vaikka mulla olisi turvattu tulevaisuus hyvällä työpaikalla niin silti pakkaan kimpsut ja muutan pohjoiseen. Vihdoin voin jo ääneen sanoa, että kesällä me asutaan saman katon alla ja tämä päätös tulee täysin sydämestä. Mun kohdalla tulevaisuus on täysin avoin, mutta haluan ottaa sen riskin. <3


Anna toiselle omaa aikaa. Meillä on paljon yhteisiä kavereita, mutta annan myös Rikulle aikaa olla "poikien illoissa" tai mennä kolmen viikon reissuun ilman minua. Kun toiselle antaa aikaa tehdä omia asioita, yhdessä oleminen korostuu erityisellä tavalla. Kunhan muistaa viettää aikaa yhdessä ihan kahdestaan. Me tykätään käydä syömässä hienossa ravintolassa tai käydä elokuvissa.

Osoita joka päivä, että välität. Nyt kun me ei asuta yhdessä, niin soitellaan toisille päivittäin. Se voi olla perus "Mitä kuuluu?" tai jotain enemmän. Se ei tarvitse olla aina mitenkään suurta, koska pienikin välittäminen tuntuu tärkeältä. Kotona yhdessä sohvalla istuminen vierekkäin voi olla jo suuri ele. Watsapissa kuvan lähettäminen toiselle työpäivän aikana piristää varmasti. Mutta jos toinen ei pidä viestittelystä niin älä yritä muuttaa toista ihmistä. Ihmiset muuttuu ajallaan, mutta toista ei saa lähteä muuttamaan. Edelleen jos jokin piirre ärsyttää niin siitä tulisi sanoa ääneen ja mahdollisesti tehee muutoksen omsasta tahdosta. Esimerkiksi yhteiset kotityöt ja niiden "jaottelu". Meillä toimi yhdessä asuessa se, että minä pidin keittiöstä huolen ja Riku imuroi. Jos joskus vahingossa satuin imuroimaan niin kohta herra teki sen uudestaan perässä.. :D

Edetkää juuri omaan tahtia. Kukaan ei voi sanoa, kuinka suhde etenee. Kukaan ei voi sanoa, että meidän pitäisi asua kokoajan yhdessä ja etäsuhteet ei kestä. Häiden jälkeen pitäisi hankitaan yhteinen asuntolaina ja hankkia kasapäin lapsia, koska mehän ollaan jo myöhässä sen asian suhteen.. Ei kun meillähän pitäisi olla jo kolme lasta.. Tai naimisiin meno on ensimmäinen askel kohti avioeroa.... Noup, tämä on meidän välinen juttu eikä kukaan muu määrää, kuinka meidän olisi pitänyt tehdä tai kuinka me ei olla menty "kaavan mukaan".

Jokainen suhde on henkilökohtainen ja jokainen kulkee omaa polkuaan. Ei ole olemassa tiettyä tapaa tehdä asioita "oikein" tai olla tekemättä jotain. Te yhdessä teette siitä ainutlaatuista elää yhdessä <3

2 kommenttia: