Energiaa arkeen luonnollisesti.

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Joskus olo on nuutunut ja energiaa ei tahdo oikein riittää mihinkään. Haluttaa pussillinen sipsejä ja rasiallinen suklaata. Se olisi energiajuoman aika... STOP! Vaikka en ole tämän asian asiantuntija niin on olemassa myös luonnollisia "arjen piristäjiä", jotka antaa virtaa tekemiseen ja myös vähentävät makeanhimoa!

Bulletproof
Tämä on superkahvin ns. pohja, joka sellaisenaan maistuu myös oikein hyvälle!
- 2-4 dl laadukasta luomukahvia (kuten yllä näkyy)
- 1-2 rkl suolatonta luomuvoita (käytän itse kirkastettua voita)
- 1-2 rkl MCT-öljyä

Ohje on yksinkertainen: Kaikki sekaisin lasisessa blenderissä tai metallisella sauvasekoittimella ja nauti! HUOM! Muistakaa pitää blenderin kannesta kiinni, kuuma juoma voi lentää!

Pakurikahvia, miksei kaupan juhla mokkaa? "Kahvi on erittäin hyvän ja pehmeän makuinen ja se sopii kaikkiin hetkiin, jolloin tekee mieli kahvia. Puhdistamon Pakurikahvi on oiva keino päivittää omat kahvit kerralla: 1. Luomulaatuiseksi, 2. Vähähappoisemmaksi, 3. Antioksidanttirikkaaksi, 4. Herkulliseksi ja 5. Laadukkaaksi.

Paahtamisen jälkeen kahvi jauhetaan ja siihen sekoitetaan huolellisesti reilu annos puhdistamon omaa suomalaista pakuriuutetta. Pakuri tuo kahviin reilusti ravinteita, antioksidantteja sekä alentaa emäksisenä kahvin happamoittavaa vaikutusta."

Voin lähes vakuuttaa, että kun oppii pakurikahvin makuun niin tavallinen kahvi muuttuu myrkyksi. Myöskään pakurikahvin kanssa ei tarvitse tilkkaakaan maitoa! Mutta syy, miksi aloitin tämän kahvista on siinä, että lisäämällä siihen erilaisia superfoodeja saadaan aikaan superkahvi!! :)


Ghee-voi, miksei kaupan margariinia? "Luomutuotettu, eettisesti valmistettu kirkastettu voi on tehty tuoreesta, luomusertifioiduilla laidunmailla kasvaneen lehmän maidosta. Ghee-voi sisältää A-, D-, E- ja K-vitamiineja ja seleeniä. Gheessä on paljon antiokdisantteja ja se edesauttaa vitamiinien imeytymistä toisista ruoka-aineista. Gheen sisältämillä voihapoilla on viruksia torjuvia ominaisuuksia.

Kirkastettu voi eli ghee voi sopii erinomaisesti paistamiseen ja kaikkeen ruuanlaittoon. Ghee säilyttää ravintoarvonsa myös korkeissa lämpötiloissa. Gheetä voi mitä mainioimmin käyttää myös leivällä muun levitteen asemasta tai maustaa sillä teen tai kahvin."

Ja minähän käytän tätä.. Ja PALJON! Maku on täysin eri ja no.. Uskon tämän auttaneen mua iho-ongelmissa.


Five am coffee
Kahvi, joka muuttaa käsityksen kahvin voimasta. Kun kokeilin tätä ensimmäisen kerran niin hikoilin puolisen tuntia hyppien kuin aropupu pellolla. Eli älä säikähdä tehoja ensimmäisellä kerralla ;)
– kuppi hyvälaatuista luomukahvia
– luomuvoita 1 rkl
– MCT-öljyä 1 rkl
– kookosöljyä 1 tl
– macaa 1 tl
– lucumaa tai tocoa 1 tl
– ripaus Cayannepippuria

Kaikki sekaisin ja pärisemään! Tämän koostumus on kermainen ja pippurin ansiosta hieman hyvällä tavalla maukkaampi. Juon tätä lähes joka aamu, mutta suositellaan, ettei tätä juoda kello kahden jälkeen unen säilyttämiseksi. Macasta on hyvä pitää silloin tällöin taukoa sen tehokkuuden vuoksi.  :)

Kummatkin kahvit ovat hyviä boostereita ennen treeniä. Kahvissa on paljon energiaa, mutta se myös tehostaa rasvanpolttoa. Olen myös saanut materiaalia siitä, että joillakin ihmisillä rasvanpoltto kiihtyi niin paljon, että heidän piti lopettaa kyseisen kahvin juominen. Miettikää, ettei voisi juoda kahvia, koska laihtuu liikaa, mutta totta se on.

Uskallan jakaa näiden ohjeet myös täällä, koska ne on luettavissa suoraan esim. Tikiksen sivuilta. Ensimmäisen ohjeen olen saanut aikoinaan Tuulilta ja jälkimmäiseen tutustuin Lean in five weeks -haasteen aikana, jossa olin mukana tammikuussa. :)


Chia-hunaja-sitruuna shotti!
Tämä on oikeastaan resepti, joka syntyi vahingossa. Tällaisen shotin voi ostaa valmiina mm. ruohonjuuresta, mutta sen voi toteuttaa helposti myös kotona. Huikkaan tällaisen naamaan välipalana ennen salille lähtöä, ettei nälkä yllätä!
Chia-siemeniä 1-2tl (kokeilemalla saa oikean annoksen..)
1 kpl sitruunan mehu
Vähän hunajaa tai agavea.

Purista sitruunan mehu, sekoita mukaan chia- siemenet ja loraus hunajaa. Sekoita/ravista pieneen purkkiin ja anna turvota yön aikana. Jos siemeniä on liikaa niin seos on liian paksua juotavaksi, joten voit nopsaan tehdä siitä tupla annoksen lisäämällä vettä. Joskus teen näin ja saan kaksi shottia mukaan, eikä juoma ole niin äkäistä veden kanssa.

Kuuluisa sitruuna -inkivääri shotti on myös kokeilemisen arvoinen! Sitruuna ja inkivääri mehustettuna lasiin ja kurkusta alas. Polttelee, mutta energiat nousee ja flunssa pysyy 100% varmasti poissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti